Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozoz15

quote:

Orijinalden alıntı: morethanXTC

quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/02/02069.php

akp iktidar olmadan hemen önce;KOALİSYON dönemin de 2002 de 1.6 motorlu araçlarda ÖTV %27 idi ki o dönemde ötv kocaeli depremi sebebiyle "geçici olarak" konmuştu....

şu anda bu "İSTİKRARLI" 15 yıllık akp tek parti hükümetin de ÖTV minimum %45 - %60 arasında....

istikrara doyamayanlara gelsin ....bize müstehaktır....başkanlık geçerse de daha da istikrar olsun ötv %100 olsun ki en yüksek seviyede istikrar görsün bu memleket ve vatandaş.... istikrar doyalım...

aynen az bile min. %500 olsun hocam. kimin neyine araba ?

bir evde 3 araba varmış israfmış ? Yahu param var 10 tane alırım 15 tane alırım hobi olarak alıp parçalayıp dağıtırım kime ne ? ben araba alacam diye, bir araba kadar neden vergi veriyorum arkadaş ? nedir bu soygun. bu farzedelim lüks diye, zor bela 1 araba alıp yaşlısını çoluğunu çocugunu güvenli bir araçla taşımak istemek suç mu ? hala çıkmışlar tvlerde; yok USD'yi bırakın Altınla işlem yapın, yok kiraları TL olarak ödeyin :) la havle ve la kuvvete

kimse kusura bakmasın da devletler kanunlar vergiler koyar vatandaşlarda uyar. isteyen istediğini alabilir yok öyle birşey. bireysel olarak alabilirsin ama devlet olarak toplum olarak baktığınız zaman cari açığa neden olunuyorsa devletin önlem alması cari açığı kapatmaya yönelik hamleleri sizi üzmek yerine sevindirmelidir. halkı düşündükleri için. sonuçta devletler topluluktur ve bazı şeyler hoşunuza gitsede gitmesede yapılır. yapılmak zorundadır. bunu partiler üstü olarak düşünmeniz gerekmektedir. malumunuz tüketim toplumuyuz. kimse zammı sevmez bende sevmem ama devlet de bazı şeyleri uygulamak zorunda. dolar konusunda da devlet rengini belli ediyor ve çok haklı. yıllardır manipüle edilerek dolarlardan neler kaybetti bu ülke. neymiş yabancılar piyasadan kaçarsa ülke batar hep bu korkuyla yaşadık çekilsinler hadi niye çekilmiyorlar. bize yarardan çok zararı var doların bilmem farkındamısınız. elimde dolar olarak düşünürsem artmasını isterim tabi ama devlet olarak gelecek olarak baktığınızda doların norm bir seviyede olması gerekir. çin ile rusyayla milli para cinsinden alışveriş yapmak bu ülkenin çıkarına mıdır değilmidir. doları silah gibi kullanırsan devlette bir yerde yeter der haklıdır da.
    sırf araba ve cep telefonu yüzünden cari açığımız açılıyor. buna engel olmak benim değil devletin görevidir.
    elimde param var isteğidimi alırım bu nasıl bir zihniyettir arkadaş. alma demiyor devlet alacaksan eğer vergisini de ver diyor.

Kardesim ne sacmaliyorsun sen ya.
    OTV oranlari zaten yuksekti. Aldigin arabanin yarisi kadar OTV oduyordun simdi %23 daha artti. Doviz artisindan kaynaklanan fiyat artisi da %25. Artan OTV'nin artan KDV'sini de ekle.

Benzin de keza oyle. Yuzde bes yuzden fazla vergi odeniyor benzine. Sanki devlet arabalari bedavaya dagitiyordu, bugune kadar kimse vergi odemiyordu. Ithalat tutarinin uzerinde vergi kesiliyor. Cari acigin 10'da biridir otomotiv pazari anca. Sen sattigin yerli imalat urunlerin aksamlarini bile ara mal olarak ithal ediyorsun.

2.0cc uzeri vergi orani %145 idi, %160 oldu.
    1.6 - 2.0 araligi %90'di zaten, %110 oldu.

Kimse kimseyi kandirmasin. Bu yilbasiindirimi oncesi bekleyen vatandasi soguslemektir. Tanka kafa atmakla bunu izah edemezsin. Got kadar bebek arabalarina 85 bin TL fiyat istiyorlar.

Ulke olarak ne kadar hizla fakirlestigimizin ispatidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet kural koyar, vatandas da uyar diyor.
    O zaman basimiza her kim gelirse OTV oranlarini %350-500 yapsin, rakamlari kafasindan ativersin pasa gonulleri nasil isterse.
    Polo, Yaris gibi araclar 250.000 TL'den satilsin. Vatandas uyacak nasil olsa.

Iskembe-i kubra, salla pasam salla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Yıl başında 70.000 TL.ye 1.2 dolu kadjar almadım, şuan aynı araç 85.000 olmuş. Ayıptır, sebebi , nedeni, ne olursa olsun , bu artış nedir ya?

Ekonomik kriz. TL nin değer kaybetmesi ve döviz kurlarındaki artış.

0,65 kuruşa aldığım köy yumurtası 1 Tl oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

quote:

Orijinalden alıntı: morethanXTC

quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/02/02069.php

akp iktidar olmadan hemen önce;KOALİSYON dönemin de 2002 de 1.6 motorlu araçlarda ÖTV %27 idi ki o dönemde ötv kocaeli depremi sebebiyle "geçici olarak" konmuştu....

şu anda bu "İSTİKRARLI" 15 yıllık akp tek parti hükümetin de ÖTV minimum %45 - %60 arasında....

istikrara doyamayanlara gelsin ....bize müstehaktır....başkanlık geçerse de daha da istikrar olsun ötv %100 olsun ki en yüksek seviyede istikrar görsün bu memleket ve vatandaş.... istikrar doyalım...

aynen az bile min. %500 olsun hocam. kimin neyine araba ?

bir evde 3 araba varmış israfmış ? Yahu param var 10 tane alırım 15 tane alırım hobi olarak alıp parçalayıp dağıtırım kime ne ? ben araba alacam diye, bir araba kadar neden vergi veriyorum arkadaş ? nedir bu soygun. bu farzedelim lüks diye, zor bela 1 araba alıp yaşlısını çoluğunu çocugunu güvenli bir araçla taşımak istemek suç mu ? hala çıkmışlar tvlerde; yok USD'yi bırakın Altınla işlem yapın, yok kiraları TL olarak ödeyin :) la havle ve la kuvvete

kimse kusura bakmasın da devletler kanunlar vergiler koyar vatandaşlarda uyar. isteyen istediğini alabilir yok öyle birşey. bireysel olarak alabilirsin ama devlet olarak toplum olarak baktığınız zaman cari açığa neden olunuyorsa devletin önlem alması cari açığı kapatmaya yönelik hamleleri sizi üzmek yerine sevindirmelidir. halkı düşündükleri için. sonuçta devletler topluluktur ve bazı şeyler hoşunuza gitsede gitmesede yapılır. yapılmak zorundadır. bunu partiler üstü olarak düşünmeniz gerekmektedir. malumunuz tüketim toplumuyuz. kimse zammı sevmez bende sevmem ama devlet de bazı şeyleri uygulamak zorunda. dolar konusunda da devlet rengini belli ediyor ve çok haklı. yıllardır manipüle edilerek dolarlardan neler kaybetti bu ülke. neymiş yabancılar piyasadan kaçarsa ülke batar hep bu korkuyla yaşadık çekilsinler hadi niye çekilmiyorlar. bize yarardan çok zararı var doların bilmem farkındamısınız. elimde dolar olarak düşünürsem artmasını isterim tabi ama devlet olarak gelecek olarak baktığınızda doların norm bir seviyede olması gerekir. çin ile rusyayla milli para cinsinden alışveriş yapmak bu ülkenin çıkarına mıdır değilmidir. doları silah gibi kullanırsan devlette bir yerde yeter der haklıdır da.
    sırf araba ve cep telefonu yüzünden cari açığımız açılıyor. buna engel olmak benim değil devletin görevidir.
    elimde param var isteğidimi alırım bu nasıl bir zihniyettir arkadaş. alma demiyor devlet alacaksan eğer vergisini de ver diyor.

Kardesim ne sacmaliyorsun sen ya.
    OTV oranlari zaten yuksekti. Aldigin arabanin yarisi kadar OTV oduyordun simdi %23 daha artti. Doviz artisindan kaynaklanan fiyat artisi da %25. Artan OTV'nin artan KDV'sini de ekle.

Benzin de keza oyle. Yuzde bes yuzden fazla vergi odeniyor benzine. Sanki devlet arabalari bedavaya dagitiyordu, bugune kadar kimse vergi odemiyordu. Ithalat tutarinin uzerinde vergi kesiliyor. Cari acigin 10'da biridir otomotiv pazari anca. Sen sattigin yerli imalat urunlerin aksamlarini bile ara mal olarak ithal ediyorsun.

2.0cc uzeri vergi orani %145 idi, %160 oldu.
    1.6 - 2.0 araligi %90'di zaten, %110 oldu.

Kimse kimseyi kandirmasin. Bu yilbasiindirimi oncesi bekleyen vatandasi soguslemektir. Tanka kafa atmakla bunu izah edemezsin. Got kadar bebek arabalarina 85 bin TL fiyat istiyorlar.

Ulke olarak ne kadar hizla fakirlestigimizin ispatidir.

üslup çok önemli dikkat edelim. ben fikirlerimi söyledim.

herşey açık zaten kimse kimseyi kandırmıyor bence. tüketim toplumuyuz maalesef bunu da devlet bir şekilde engelleyebildiği kadar

engellemeye çalışıyor. üretim yapacak babayiğit aradılar araba için hatırlayın bir tane delikanlı çıktı mı bu ülkede.

fakirleştiğimiz de doğru bu cari açıkla orantılıdır zaten. üretimin olmadan serbest piyasada nasıl mücadele edeceksin. hem üretme

hem elindeki parayı kaptır. bir şekilde engelleme koyuyor, koyması da gereklidir. özellikle otomobil elektronik eşya ya verilen

döviz belimizi büküyor resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

genel itibari ile söylediklerin doğru ancak anlatmadığın başka doğrular da var....

1.Saray yapıldı bu sarayın bütçeye ek yükü neden söylenmiyor
    2. saray'ın aylık işletme maliyeti ne kadar
    3. devlette kullanılan lüks makam araçlarının bütçeye ek yükü ne kadar
    4. bina kiralama gibi devletin aldığı hüzmetler ne kadar ek yüke neden oluyor
    5. bütün bu hizmetler kimlerden ne kadar bir ücretle temin ediliyor, fiyatları ne durumda?
    6. yeni yapılan köprünün üstünden araç geçmediği için devlete ek yükü ne kadar?

Yani cari açık falan filan güzel de devlet yukarıda saydığım ve sayamadığım bir çok alanda vur patlasın çal oynasın havasında paraları saçıyor. üretime destek vermek yerine inşaata destek veriyor. yapılan yap-işlet-devret ile faizsiz krediler havalarda uçuşuyor ve 22 sene gelir garantisi veriyor ki bu garanti dünyanın hiç bir yerinde hiç bir sanayi için geçerli değildir. Daha açık bir ifade ile devlet kendi müsrif harcamalarını kısmak yerine vatandaşın ümüğüne asılıyor. ek olarak bugün vergi borcu silinen unlü iş adamları falan ayyuka çıkmışken devlete para lazım olduğu dönemde işte bu vergi borçlarını affettiği müteahhitler yerine yine bize yaslanıyor.

bugün bir osmangazi köprüsüne verilen ödenek, sarayın aylık harcaması ve saray imalatı için harcanan para ile Volvo gibi yaklaşık 4-5 tane otomobil firması alınabilirdi. Hadi almadın diyelim sıfırdan kurardın. bunları kurup ticari riske girip üretim yapsa idin ve köprüden geçecek araç başına garanti ücret yükümlülüğü yerine yıllık araç üretimi için teşvik verse idin bugün yerli aracın olduğu gibi en az 5-6b kişiye de istihdam sağlardın. ayrıca kendi makam araçlarını da yerli olan ile değiştirseydin bakım, tamir falana çok çok daha fazla kazancın olurdu. ama devlet olarak önceliğimiz inşaat ve rant. gerisi teferruat.

Açılım süreci ve rezilliği Fetö'cülerin devletin her kademesine doldurulması sonra da kandırıldık denmesi, darbe girişimi ve operasyonlar, acemice yürütülen bir Suriye politikası ve üstüne aşırı lüks devlet harcamaları AKP ile yine halkın boynuna yüklendi. burada AKP "bir evde 3 tane araba olması israftır" muhabbeti yapmak yerine bir devlette 1100 odalı saray, binlerce koruma ve makam aracı, lüks devlet uçaklar israftır dese ya... ama bunu demek yerine gidiyor 76m $ yeni uçak alıyor. yani kendi yer salkımı ellere verir talkını... Kendi lüksünden gram taviz vermeyip altın bardaktan su içmekle bu ülke kurtulmaz....

kesinlikle doğru yazdıklarınız.

bunların üstüne devlete alınan yeni makam araçlarını da koyabilirsiniz.

bakarsak ülkeyi sadece inşaat sektörünün götürmeye çalıştığı apaçık ortada. faizlerin düşürülmesini istemeleri de emlak taki

tıkanıklıktan kaynaklı. ekonominin doğru düzgün gitmediği inşaat haricindeki sektörlerdeki sıkıntılardan belliydi.

bu yeni ötv zamlarıyla birlikte artık kendileride bazı şeylerden feragat etmeye başladılarsa zararın biryerlerinden dönülüyor

demektir. sadece ötv ye zam yapılarak zaten ekonomi düzeltilemez.

zor günler geçiriyoruz ve geçireceğiz

• Hükumetin vergileri artırarak tüketimi düşürme olayı sadece alt ve orta tabaka üzerine kurgulanmıştır. Hayret ediyorum, emeklisine, işçisine , memuruna , 1 birim fazla zam vermemek için her türlü engellemeyi yapıyorlar , ki bunun maliyeti 1-2 milyar TL. oysa sadece Suriyelilere 25 milyar dolar harcanmış. Daha önce de yazdığım gibi ben asıl gençler ve gelecek nesle üzülüyorum; yılların birikimleri son yıllarda hep satıldı, yeni nesil rahat yaşamaya alıştığı için çalışmak istemiyor. Bu konuyu açayım; bizim dönemde , 12 yaşından sonra evde oturmak , çalışmamak ayıplanırdı, en alt seviyeden başlayarak belli mesleklere girilirdi, şimdi koç gibi delikanlılar ve kızlar evinde oturuyor, ebeveynler ise sıkıntılı. Kendi geleceklerini, gene kendi elleri ile karartıyorlar.
  • Baktılar ufak hacimli motoru olan araçlar geliyor motor hacmini bırakıp fabrika çıkış fiyatina yöneldiler :)
  • Doğu Karadenizlilerin AKPye taparcasına bağlanmasının arkasanda inşaat sektörünü desteklemesi ve o bölgeye on yıldır para fışkırtması var zaten. Kaybeden Türkiye sanayisi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Hükumetin vergileri artırarak tüketimi düşürme olayı sadece alt ve orta tabaka üzerine kurgulanmıştır. Hayret ediyorum, emeklisine, işçisine , memuruna , 1 birim fazla zam vermemek için her türlü engellemeyi yapıyorlar , ki bunun maliyeti 1-2 milyar TL. oysa sadece Suriyelilere 25 milyar dolar harcanmış. Daha önce de yazdığım gibi ben asıl gençler ve gelecek nesle üzülüyorum; yılların birikimleri son yıllarda hep satıldı, yeni nesil rahat yaşamaya alıştığı için çalışmak istemiyor. Bu konuyu açayım; bizim dönemde , 12 yaşından sonra evde oturmak , çalışmamak ayıplanırdı, en alt seviyeden başlayarak belli mesleklere girilirdi, şimdi koç gibi delikanlılar ve kızlar evinde oturuyor, ebeveynler ise sıkıntılı. Kendi geleceklerini, gene kendi elleri ile karartıyorlar.

Hocam haklısınızda, 1200 Tl için günde 10 saat çalışılmaz be hocam.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılmasın ama daha iyi bir iş buluncaya kadar çalışılır. Boş oturmak, kazanmadan tüketmek daha mı iyi ? Günümüz gençliği zor nedir bilmiyor, kendi kazandığı paranın harcama zevkini yaşamamış, ekonomik özgürlüğü olmadığı için bağımlı yaşıyor. Bu nedenle özgür bile sayılmaz.
  • Son döviz kuru hareketleriyle ötv matrahı 40.000 olarak kalacak kaç araba var? Devlet az çakal değil TL bazlı sınırlar herkesi öpecek.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.