Şimdi Ara

en yüksek ram performansı, 12GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Mimarlık okuyorum, büyük boyutlarda, photoshop dosyaları, illustrator, premier, 3d max rhino vs.. proramları kullanıyorum. Çok fazla ram gerekiyor. Şu an Gigabyte ex54-ud4p anakartım ve Corssair 1600 mhz 6gb ddr3 ram takılı, ancak aldığım gibi hayal kırıklığına uğradım, ramlar 1333 imiş standartları, 1600 de stabil olamadılar.. Şimdi upgrade yapmak istiyorum. Sizce 6gb ın yanına aynısından bi kit 6gb mı alayım, eskisini satıp yeni 1600 yada 2000 ram mı alayım. yoksa bunu sadece 1600e çıkartsam daha mı ucuz kolay olur.? Yani kısaca merak ettiğim, arık lüzümsuz upgrade noktası nerededir? 12gb 2000mhz alsam uçar mıyım mesela!??! Teşekkürler....

• 1600MHZ'de gerekli woltajı vermediğiniz için stabil olmamış olabilir. 2000MHZ'de cosmazsınız ama kullandığınız programlar 6GB üstüne çıkıyorsa 12GB sizi rahatlatıcaktır. 2000MHZ ile 1333mhz arasında aman aman bir fark yok.
  • eet, sonunda 1600 de açtım, biosta sadece kat sayıyı yükseltiyormuşum, profili değiştirince voltajıda kendi otomatik değişti.. o zaman 1600 de 9 9 9 24 latency düşünürsek, zaten düşük bir ram kit değil sanırım elimde ki? aynısında bi 6 gb 300 lira almak daha mantıklı duruyor, hatta bekleyip, 2000 de 12gb toplamak.?!
  • 2000 ile 1600 aralarındaki fark %5 ten az olacaktır. Direk 12GB 1600MHz yapın beklemeden.
  • 2000 ile 1600 arasında ki var cidden o kadar az mıdır? Birde bunların fiyatları iler de daha da düşmezler mi?
  • Aerostyle yanılıyorsun. 3Ds Max direkt olarak Modelleme sırasında RAM lere yüklenen bir programdır. Genellikle de pek çok 3d modelleme yapabildiğin programlar RAM e yükler modelleri. Eğer özel bir ayar yapıp HDD i seçmezsen benm bildiğim MAX buna izin vermiyor. Aynı zamanda ekran kartının müthiş önemi var modelleme sırasına bende herhangi bir oyun kartıyla iyi olsun kötü olsun isterse SLI olsun Prof kart olmnadıkça 1.5 milyon polygonda Max cortluyor. Tarafımdan pek çok farklı makinede denenmiş onaylanmıştır. Quadroda ise orta seviye üstünde bariz bir fark olur. Ben oyun kartında 1.5 milyon polygonda 1 fps alıp neredeyse donacak kadar takılma yaşıyordum modelleme ekranında, quadroda ise bu gün 3 milyon polygona ulaştım ve çok çeşitli modelleme tekniklerini aynı sahnede kullanıyorum,büyük ebatlı kaplamalar vs. hala çalışabilir FPS alıyorum ve işimi görebiliyorum. Fakat PC nin RAM i 6 yı dolduruyor bu kadar yüklü bir dosyada.Acilen RAM takviyesi yapmam lazım benimde. 6 GB lık kitlerden alıcam.Gskill in Ripjaw modelinin fiyatı hayli uygun. Sizce güvenilir ve stabil bir markamıdır? Ayrıca Corsairlerimle bir sorun çıkarır mı? CL7 ile CL9 arasında muazzam fark varmıdır?
    Fikirlerini belirtecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim....
    Dipnot; poiseis bende iç mimarlık okuyorum o yüzden deli bir PC toplamak zorudna kaldım:) Photoshop ve illustrator ı yoğun bir şekilde kullanıyorsan Sana SSD öneririm. Programların açılma hızları,drop menülerin açılma hızları büyük dosyaların Save hızlı muazzam derecede artıyor. Ama 3ds Max için alacaksan inan yüzde 5 bile fark yaratmıyor. İstersen PM den detaylı bir şekilde konuşaibliriz eğer SSD niyeti oluşursa kafanda.

• Eğer bu tür 3D modellemelerle uğraşıyorsanız RAMlerinin hızının ve gecikme süresinin önemi yok denecek kadar azdır. 1600Mhz CL9 RAMler her türlü yeter kesinlikle üstüne para vermeyin. 12GB RAM'e ihtiyaç duyuyorsanız çıkın, ciddi fark eder.
    @The Sephia Tone
    Gskill Ripjaw güzel RAMlerdir. Corsairlerle yüksek ihtimalle çalışır ama yine de mümkün olduğunca aynı marka-modelden almaya çalışın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    12 yıl önce açıldı
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • adilazimdegilx teşekkür ederim yorumun için. Sanıyorum en ucuz 6gb kitinden almak zorunda kalıcam Gskill in çünkü çok aciliyeti var İnş. Corsair ile bir uyuşmaz yapmaz
  • Eğer anakart maksimum 12GB ram desteklediği halde tüm slotlar doluyken 12GB yapmak ram kapasitesi artışından başka bir getirisi olmuyor. O yüzden MHz' in önemi yok.
  • bende paramı ssd ye verdim zaten, geldi taktım şu an yedeklemeri tamamlıyorum sonra yükleyeceğim (300gb kopyalamaya 4 saat verdi, externala'a, oh-yes bida böyle bişi olmayacak). ek 6gb kitide önemle listeme ekliyorum, bir sonraki upgrede zamanında ya ram yada quadro ekran kartı gelecek...
  • İstersen 128 gb ram al Quadro almadıktan sonra bi cacık olmaz. Eğer 3ds Max için aldıysan SSD geçmiş olsun, neredeyse hiç bir işe yaramıyor Ayrıca External HDD kullanıyorsan benm gibi PC nin açılma süresi SSD ile 1-2 sn olsa da Ex-HDD ile o süre 1 dk bile buluyor Ayrıca sadece o görmüş olduğun sn de 175 mb yazma hızı felan var ya Ex-HDD den kopyalama yaparken oluyor sana (eğer firewire var ise max 60 mb/sn) 30 mb/sn Sıradaki upgrade için öncelik Quadro, sonra ram olmalı.
    Saygılar...
  • fx 1800 ekran kartı olan bir sisteme ikinci bir fx 1800 alarak sli yapmak mümkünmü? ayrıca gigabyte x58 ud7 anakarta 1600 mhz 4*3 gb ddr3 ram uyumluluk anlamında ne tavsiye edersiniz?
  • Tabikide mümkün performans bakımından eminim uçacaktır.Quadrolar çok az enerjide tüketse sağlıklı çalışabilmesi için bence güç kaynağınızın 500-600 watt kaliteli bir marka olması rahatça yetecektir.Ram olarak 4*3 gb pahalı onun yerine 6*2 düşünmenizi tavsiye ederim he ileride ben 24 gb yaparım diyorsanız o zaman 4*3 düşünün...Marka olarak Corsair veya Mushkinden şaşmayın kesinlikle belki üçüncü bir alternatif olarak ocz önerebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvana34 -- 9 Aralık 2010; 14:23:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poiseis

Herkese iyi günler. Mimarlık okuyorum, büyük boyutlarda, photoshop dosyaları, illustrator, premier, 3d max rhino vs.. proramları kullanıyorum. Çok fazla ram gerekiyor. Şu an Gigabyte ex54-ud4p anakartım ve Corssair 1600 mhz 6gb ddr3 ram takılı, ancak aldığım gibi hayal kırıklığına uğradım, ramlar 1333 imiş standartları, 1600 de stabil olamadılar.. Şimdi upgrade yapmak istiyorum. Sizce 6gb ın yanına aynısından bi kit 6gb mı alayım, eskisini satıp yeni 1600 yada 2000 ram mı alayım. yoksa bunu sadece 1600e çıkartsam daha mı ucuz kolay olur.? Yani kısaca merak ettiğim, arık lüzümsuz upgrade noktası nerededir? 12gb 2000mhz alsam uçar mıyım mesela!??! Teşekkürler....

hocam marka değiştirmeden upgrade yaparsanız başınızın ağrıma riski de en aza inecektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.