Kendime bir inkjet printer alacağım, ancak genelde çok ender baskı yapıyorum ve kartuş kuruyabiliyor. Tam da uçağa biniş kartını bastırayım dediğim anda bakıyorum yazıcı kaput.
Bana bu açıdan en dayanıklı printer'ı önerebilir misiniz? Veya markalar arasında böyle bir sıralama yapmak mümkün müdür?
Diğer bir sorum, tekrar doldurulma performansı en iyi olan yazıcı veya marka hangisidir?
Bütçem 150 lira, ama çok çok fark var bu modelde derseniz bütçeyi aşabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
doldurma kartuş kullanacaksanız uzun süre kullanmayınca mutlaka sorun çıkıyor. hangi marka olursa olsun farketmiyor. orijinal kartuş kullanırsanız, (özelllikle de baskı kafası kartuş üzerinde olan modellerde) uzun süre kullanmasanız da problem olmuyor.
bu durumda kartuşu en ucuz yazıcı olan (renkli 200 sayfa 16tl, siyah 480 sayfa 16tl) hp 2060 işinizi görecektir.
hp 2060'ın 100-120tl arasında fiyatı var.
Sayın brdst teşekkürler.
Peki biraz absürd bir soru daha soracağım. Sürekli bir takım işler için sağa sola vesikalık resim vermekteyiz. Aslında şimdi yazıcı almaya niyetlenmem de bu vesileyle oldu. Fotoğrafçı bu vesikalıkları fahiş bir fiyattan çoğaltmakta.
HP 2060 ile fotoğrak kağıdına çıktı alsam vesikalık resim kalitesinde olur mu? Verdiğim resmi-özel kurumlar bu çıktıları kabul eder mi, daha doğrusu farkına varır mı?
Teşekkürler
fotoğraf basacaksanız eğer hp 2060 foto baskısında çok başarılı değil. foto baskıda en başarılı yazıcı epson px serileri, fakat en çabuk kafa tıkanıklığı yapan da epson. yani nadir kullanacaksanız epson almanız hiç uygun olmaz.
hiç mi foto basmaz bu 2060 derseniz elbette basıyor. ama stüdyo kalitesinde baskı beklemeyin. fotoğraf kağıdına baskı yapabiliyor, vesikalık basabilirsiniz. eğer sadece vesikalık içinse ben işinizi görür diye düşünüyorum. en azından kartuş bitti doldurayım, tıkandı ne yapıcaz şimdi derdiniz olmaz. kartuş bitince 16 liraya yenisini alırsınız. zaten aylık 20-30 sayfa çıktı alsanız 1 sene gider kartuşlar.
Peki hp b110a alsam nasıl olur? yukarıdaki ile alakası çok olmayabilir ama mağazalara gittiğimde onun da ekonomik olduğuna dair hp'nin reklamları vardı. resim açısından daha başarılıdır mutlaka. ayrıca telsiz telefon hediyesiyle beraber 210-220 lira civarına alınabiliyor.
Ya aslında okudukça kafam daha çok karıştı. Şimdi birileri de epson sx425w tavsiye etmiş. B110A için siyah rengi iyi basmıyor denmiş, bu doğru mudur?
Arkadaşinda dediği gibi orjinal kartuş kullanmanız gerek cünkü firmaların kendi orjinal mürekkepleri artık nasıl desem donmaya karşi daha dayanıklı misal bende epson sx215 war ortalama 1.5 - 2 ayda bir baskı aliyorum sadece kuruma vs hiç olmadi. Şuan piyasada sx215 bulamassınız ya aynı kasanın yenisi sx218 bulabilirsiniz yada wifili modeli olan sx425w bulursunz size kalmiş bir seçim ama resim vs işine giricekseniz epsondan vazgeçmeyin derim.Ki 2060 almicaksanız hpye hiç bakmayın derim.
konu başlığınız "Ender kullanımda kurumayan inkjet printer?" olduğu için orijinal kartuş kullanın diye hp 2060 dedim.
haftada en az bir iki kez kullanırım deseydiniz epson sx218 ya da bütçeyi biraz daha arttırıp sx525 derdim.
bahsettiğiniz hp b110a ve diğer epson modellerinin baskı kafası kartuştan ayrı. yani kafa tıkandığı zaman gidip yeni kartuş aldığınızda sorun çözülmüyor. eğer açılmazsa yeni baskı kafası almanız gerekiyor ki ucuz modellerde yazıcının yenisini almak daha mantıklı olur.
2060 dememim sebebi bir sene kullanmayıp kuruma yapsa bile masrafınız 16 liralık kartuş olacaktır. çünkü baskı kafası kartuş üzerinde.
sanırım gayet açık oldu, benim tavsiyem bu kadar.
selamlar bende naçizane fikrimi belirtmek istedim daha önce hp f4280 kullanıyordum mükemmel baskı kalitesi vardı şaşırtmıştı beni iki kartuşlu bir yazıcı olmasına rağmen ekonomikti üzerinde gelen kartuşları en az 50 defa doldurdum dolum seti inanın bazen günde 100 sayfa çıktı aldım bazen bir ay boyunca yazıcıyı açmadım hiç sıkıntı olmadı kuruma falan kendim doldurmama rağmen ile dolum seti yalnızca 10 liraydı. hp advanced photo paper 100 adet 10*15 12 lira yani yüzlerce fotoğraf bastırdım ve binlerce çıktı aldım kartuşlar artık bırak beni dedi 2 kartuşun maliyeti 80 tl civarındaydı kartuş almak zor geldi çektim yazıcıyı eskilerin arasına yeni yazıcı almaya karar verdim
araştırdım epsonun sx425w modeli çok cazip geldi ama araştırdığımda hüsrana uğradım epsonun sx425w modelinde kullandığı kartuşların dolan kartuşları yoktu diğer modellerin dolan kartuşları mevcut e kendi kartuşları da dolmuyor vazgeçtim. canon foto yazdırma kalitesi ve süresi konusunda tatmin edici değil yaklaşmayın derim. hp photosmart b110a yı araştırdım hepsiburadada 152 tl ye düşmüş üstelik tam dolu kartuşlarla beraber. f4280 den biliyorum hp yarı yolda bırakmaz hemen sipariş verdim ve geldi ben böyle yazıcı görmedim. hafıza kartını takın pc olmaksızın fotoğraf bastırın vesikalık basın, wifi özelliği sayesinde internete bağlanıp hava durumunu yazdırın güncelm haberleri yazdırın tek yapmanız gereken ekrandaki yönergeleri izlemek canınızmı sıkıldı sudoku bastırın ve daha birçok oyun vs. yazıcıya atanan e posta adresi ile yazıcıdan yüzlerce kilometre uzakta olsanız bile eposta gönderin yazıcıya o yazdırsın. tarayıcı mükemmel ötesi vesikalık fotoğrafınızı yerleştirin ister na4 ister 10*15 isterseniz13*18 fotoğraf basın kartuşların tanesi 15 tl civarında 4 kartuş 60 tl çok değil. isterseniz dolumseti alın defalarca doldurun isterseniz dolan kartuş alın dertsiz kedersiz basit ve kolay dolum yapın. o kadar güzel fotoğraf basıyorki anlatamam e zaten adından belli photosmart vesikalık taradım sonra onu bir 10*15 hp advanced photo paper a 4 adet olmak üzere bastırdım tek kelimeyle şahane anlatılmaz yaşanır diyorum alın kullanın farkı görün tek kelimeyle mükemmel bir yazıcı.
saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: eakyol11
araştırdım epsonun sx425w modeli çok cazip geldi ama araştırdığımda hüsrana uğradım epsonun sx425w modelinde kullandığı kartuşların dolan kartuşları yoktu d
saygılar.
kim dedi yok diye.. ben önce araştırdım varmı diye olduğunu görüncede sx425w aldım..
En güzeli Kartuşun mürekkep çıkan kısmına para bandı yapıştırın sonra bir poşetin ağzını bağlayarak içersine koyun lazım olduğu zaman takıp kullanabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ozas
quote:
araştırdım epsonun sx425w modeli çok cazip geldi ama araştırdığımda hüsrana uğradım epsonun sx425w modelinde kullandığı kartuşların dolan kartuşları yoktu d
saygılar.
kim dedi yok diye.. ben önce araştırdım varmı diye olduğunu görüncede sx425w aldım..
ben dedim hocam yok diye ayrıca bulabilen varsa haber versin bir tane de epson alayım. cescesor'e bak bakalım stoklarında var mı he birde sor ne zaman girermiş stoklarına adam listeye eklmiş sanki kartuş piyasaya sürülmüş gibi resmini bile koyamamış çünkü daha piyasada yok. saygılar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ozas
quote:
saygılar.
ben dedim hocam yok diye ayrıca bulabilen varsa haber versin bir tane de epson alayım. cescesor'e bak bakalım stoklarında var mı he birde sor ne zaman girermiş stoklarına adam listeye eklmiş sanki kartuş piyasaya sürülmüş gibi resmini bile koyamamış çünkü daha piyasada yok. saygılar.
sorma kardeş bende anlık olarak stokta yok sandım ve geleceğini düşünerek gidip aldım.. Aradım görüştüm 2 hafta içinde çözmeye çalışacaklarını söylediler. Heyecanla bekliyoruz.. Yoksa elimizde patladı
Emin olun elinizde patlamaz şuanda en rahat ve sorunsuz calişan dolum setlerinin hepsi epsonda ki epsonun makinaları kendi sınıfındaki coğu ürüne göre daha iyi ürünler o yüzden emin olun çıkacaktır =)
O zaman acele etme bekle biraz daha görende sanki 1 kartuşu 100 milyon sanacak 1 ay orjinal kartuş alsanız zaten sizi o dolum setleri cıkana kadar idare edecek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme