Şimdi Ara

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ve PROGRAMCILIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
16.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada SQLserver 2005 i inceleyip 2000 e göre ne gibi kolaylıklar sağladığını bilen var mı? bir de yazılımı orjinal alma gibi bir durumumuz yok nasıl bulabiliriz acaba bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkkarabiyik

bu arada SQLserver 2005 i inceleyip 2000 e göre ne gibi kolaylıklar sağladığını bilen var mı? bir de yazılımı orjinal alma gibi bir durumumuz yok nasıl bulabiliriz acaba bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı?

hocam ben sql server 2005 i kurdum, kendisi kurulurken otomatik .net framework 2.0 yüklüyor. e şimdi ben visual studio 2003+ framework 1.1 kullandığım için silmek zorunda kaldım.

2.0 'ın yeniliklerini bilmiyorum o yüzden vb.net, c# veya asp.net(1.1) kullanıyor isen sql server 2000 e devam et hocam. 1.1'de çalışan uygulama 2.0'da çalışmadı bende. farklarını bilmediğim için yorum yapamıyorum maalesef.

sql server 2005 free olarak indirilebiliyor microsoft un sitesinde

• saolasın
  • endustri muhendisinin fabrika vs gibi yerlerde çalışcaksa ucundan da olsa sql le veri tabanı sorguları veri tabanı olusturma vb le hafif programlama gibi bilgilere saahip olması gerekir kanımca.

Herşey içiçe girerken muhendislerin benim bunla işim olmaz nasılsa deme luksu yok bence.
    Uzman olman gerekmez ama bi fikir sahibi olmakta yarar var
  • Arkadaşlar ben bir endüstri mühendisiyim. Aynı zamanda BI uygulamaları için kod geliştirmekteyim. Öncelikle Endüstri Mühendisinden çok daha iyi yazılımcı olacağı kanaatindeyim. Çevremdeki arkadaşlarda da gözlemlediğim odur. Kuru kuruya kod yazmazlar sistem analizini düşündüğü için daha duyarlı olabilirler.
    Artık üretim sektöründe de olsa temel sorgulama diline hakim olmak gerekiyor. Data büyüdükçe maalesef yazılım firmaları tarafından geliştirilen programlar yetersiz kalmaktadır. Ayrıca bir mühendis çok boyutlu analiz yapabilmelidir. Artık OLAP ve çapraz analiz teknikleri sıklıkla kullanılıyor.

Hedefiniz düz mühendis olup memur olarak çalışmaksa olduğunuz gibi devam ama işiniz gerektiriyorsa kod da yazarsınız, yeri gelir rapor da çekersiniz.

Hepinize sevgiler...
  • @mul2ti Hocam açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.
    Bu arada arena örnek program isteyen arkadaslar bana pm yoluyla ulaşabilir.
  • selam arkadaşlar madem ki konumuz endüstri müh. diye açıldı size sorum olacak.
    mrp 2 yazılım programı var ve bir türlü kulanılamıyor. kullanıcı adını ve şifreyi iriyorsun ama sql server error diye bir yazı çıkıyor hata veriyor acaba bunun sebebi ne olabilir bu konuda bana yardımcı olabilecek ya da daha önceden başına gelen var mı acaba.
    şimdiden teşekkürler.
    saygılarımla...
  • merhaba arkadaşlar, bu forumda ne kadar da çok endüstri mühendisi varmış. ben de endüstri mühendisiyim ve şu an bir yazılım şirketinde çalışıyorum. bence bu zamanda bütün mühendislerin yazılımı bilmesi lazım. bilgisayar mühendisi yazılımcı değildir ayrıca. konuyu açan arkadaşım vb bilgin olduğunu yazmışsın. bence senin ilk etapta yapman gereken, vb'den c-dll çağırmasını öğrenmek ve ondan sonra hem vb'den hem de c'den sql bağlantısı kurmak. Şimdiki yazılım şirketlerinin çoğu bu şekilde çalışıyor. eğer programcılıktan zevk alıyorsan program yazmayı öğren, zevk almıyorsan zaten öğrenemezsin.
  • quote:

selam arkadaşlar madem ki konumuz endüstri müh. diye açıldı size sorum olacak.
    mrp 2 yazılım programı var ve bir türlü kulanılamıyor. kullanıcı adını ve şifreyi iriyorsun ama sql server error diye bir yazı çıkıyor hata veriyor acaba bunun sebebi ne olabilir bu konuda bana yardımcı olabilecek ya da daha önceden başına gelen var mı acaba.
    şimdiden teşekkürler.
    saygılarımla...

yok mu arkadaşlar bi yorumda bulunacak bilen birisi yok mu ?
  • güzel kardeşim, 100 'lerce mrp programı var. SQL'in server error diye hata vermesi için de belki 1000 'lerce sebep var? sen hangisini soruyorsun?
  • arkadaşlar arena'nın 6.0 versiyonunun student versiyonuna nasıl ulaşırım. bilgisayarımıza kurup üzerinde ödev yapmamız lazım.. ilgilerinize teşekkürler
  • dolunay P/5 diye bir mrp programı aslında haklısın galiba bir sürü sorun olabilir. neyse teşekkür ederim .
  • quote:

arkadaşlar arena'nın 6.0 versiyonunun student versiyonuna nasıl ulaşırım. bilgisayarımıza kurup üzerinde ödev yapmamız lazım.. ilgilerinize teşekkürler

ewet gerçekten bana da çok lazım şu aralar bulabileceğimiz bir yer yok mu acaba?
  • ya bana birinci sınıf c ve c++ kodları lazım ama çok güzel programlar olmalı eğer yardımcı olursanız çok sevinirim 3 yıldır programlama ile uğraşıyorum iş yoook ac kaldık galiba bu camiada yeniyiz ama iddalıyız da
  • slm,arkadaslar,ben bilgisayar muhendisligi ikinci sinif ogrencisiyim.cok fazla sey bilgiimi soyliyemem.fakat bir programci 10 programlama dili birden bilemez.haklisiniz programci olmak icin bil.muhendisligi okumak gerekmez ama gercekten algoritma hakkinda genis bilgiye sahip olmaniz gerekir ki bu da cok iyi derecede matemetik bilmektir.bana gore sen bu dille basla ....... kadar dili ogren demek gercekten cok yanlis.her programci bilgisayar muhendisligi okumamistir.buna katiliyotum.
    ornegin,benim hocalarimdan biri lisanas egitimini makina olarak tamam lamis,sonra yine makina uzerine mastir yapmis ama su anda java dersleri veriyor.algoritma ve veri tabani dersimize geliyor.adam da fakultedeki en iyi hocalardan biridir.
  • arena 6.0 programını isteyenler benimle temasa gecebilir
  • merhaba arkadaşlar aslında konu programcılık olmasına rağmen ben biraz daha farklı bir soru soracağım konuyu nereye açacağımı bulamadım ve burdada endüstri mühendislerini görmüşken kaçırmayım dedim

endüstricilerin birçok uzmanlık alanları var üretim, kalite, planlama, lojistik daha dolu. fakat adları yeterli olmuyor tam olarak ne yaptıkları hakkında. bu alanlarda neler yapılır, ne şekillerde çalışılır bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok müteşekkir olacağım
  • 6 yıllık konuyu hortlatma amacın bu mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet budur
  • Herkese merhaba arkadaşlar;

Endüstri mühendisiyim, 8 yıldır 3 farklı firmanın üretim planlama departmanlarında çalıştım, çalışmaya devam ediyorum.

Yazılıma her zaman ilgi duydum fakat bu ilgim şu ana kadar excel ile sınırlı kaldı. Şu an yazılım bilgisi anlamında sıfır noktasındayım diyebilirim.

Ama amacım da zaten kısa sürede yazılım becerilerimi çok ileri düzeye getirmek değil. Haftada 4-5 saatimi ayırıp bu konuda zevk alarak birşeyler yapmak. Mevcutta yaptığımız rutin işleri iyileştirmek,..v.b

Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde sektörlerin endüstri mühendislerinden, endüstri mühendisliği becerilerine ilave olarak bekleyeceği yazılım/ programlama yetenekleri neler olacak?
    Bu doğrultuda programlama/ yazılım kısmına nereden başlamalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim ?
    İçinde çok fazla -kaybolmadan , adım adım, bu konuda hiçbir bilgisi olmayan biri olarak öğrenme yöntemim ne olmalı? Online kurslar, kitap, ücretsiz siteler...

Şimdiden değerleri görüşleriniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.