Selamlar, Sınavlar, malum meslek seçimleri ve tercihler de yaklaşıyor. Bunun nedenle hayatına yol çizmeye çalışan öğrenciler için Endüstriyel Tasarım özelinde bir rehber oluşturmaya çalıştım. Endüstriyel tasarım nedir? Bu mesleğin önü açık mı? Ne kadar maaş alınır? Yurt dışı imkanları var mı vs.... can vancı'nın karakalem, desen, maket, illüstrasyon & 3ds max model ve render çalışmaları Endüstriyel Tasarım Rehberi | Karakalem.info https://www.karakalem.info/endustriyel-tasarim-rehberi/Amacım; bu meslek hakkında hiç fikri olmayanların bile hızlıca fikir edinebileceği keyifli bir sayfa oluşturmak. O nedenle cevapları mümkün olduğunca kısa tutmaya çalıştım. Eğer daha detaylı bilgiler isterseniz, konuyla alakalı yazı içindeki linklerden de erişebilirsiniz. Keyifli okumalar, Bol şanslar... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 24 Nisan 2023; 9:8:35 > |
Endüstriyel Tasarım Rehberi
-
-
Yapılıp yapılamayacağı konusunda bir bilgim yok. En doğru cevabı okula gidip hocaların kendisiyle görüşerek edinebilirsin. Bu konuda yardımcı olmaya açık olduklarını söyleyebilirim. Lise sondayken çizimlerimi alıp, Mimar Sinan GSÜ hocalarından biriyle görüşme umuduyla gitmiştim; bu bölümü nasıl kazanabileceğim konusunda tavsiye almak için. 1 saate yakın bi dolu bilgi edinmiştim.
Çap konusunda "İstisnaları ayrı tutarak" kendi fikrimi belirtmek isterim; bu konuda böyle bir beklentiye girme derim. Bölümün kendisi çok ağır ve uygulamalı bir bölüm. Araştırma ve çizim/modelleme yapma konusunda öğrencilerin sınırlarını ciddi anlamda zorluyor. Ödevler ve projeler ile boğuşmaktan hayatın geri kalanına zaman ayırmak gerçekten zor. Hal böyleyken başka bir bölümle çap yapmanın çok da verimli olacağını düşünmüyorum. Ne tam anlamıyla tasarımcı olabilirsin ne de mühendis. Bu işte iyi olan tasarım öğrencileriyle ve mühendis öğrencileriyle olan rekabet zorlaşacaktır yeterince üzerine düşemeyeceğin için.
"Hayır ben yaparım" diyebilen biri varsa yapsın elbet:) Bu anlamda cyborg öğrenciler olmuyor değil. Bireyin kapasitesi, hayat ve bölümden beklentisi, gelecek planları farklı olabileceği için bu görüşe karşı çıkamam.
***vermiş olduğum bu cevap, soruyu soran kişinin yorumu silindiği için havada kalmış. Yine de bilgi gitmemesi adına cevabı tutuyorum. Yanlış hatırlamıyorsam soru; endüstriyel tasarım okurken mühendislik bölümlerinden biriyle çap yapabilir miyim? idi...***
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 22 Mayıs 2024; 17:18:40 >
-
Yaklaşan tercih süreci için , UP
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X