Selamlar. Yaklaşık 2 yıl evvel Enermax Noisetaker 600watt psu almıştım. Sorunsuz bir şekilde kullandım yakın zamana kadar. Makinamda son zamanlarda birkaç sorun oluştu. (gereksiz donma ve restartlar) konuyla ilgili bios’u incelerken voltaj değerlerinde bir anormallik gözüme çarptı. Şöyle ki; +12 > 12.03, +5 > 5.02, +5 stby > 5.03, 3.3v > 3.56, -12 > -11,95 iken -5 volt değeri olarak 0.00 gözüküyor. Sistem abit NF-7S mobo üzerinde athlonxp 2500 işlemci ve 7800gs ekran kartıyla çalışıyor. Nedir sorun sizce? Teşekkürler.
daha önce 126598 defa sorulmuş ve yanıtlanmış sorulara hala yanıtlar gelirken sorduğum 1 soruya 1 kere doyurucu yanıt alsam...
En basit yöntem olarak,başka bir psu ile denediniz mi?
Ayrıca,elektronik bilginiz varsa eğer,psuyu kasa harici çalıştırıp dijital voltmetre ile -5V hattının voltajını okumanız mümkün mü ?
3.3V hattı biraz fazla gibi zararlı olacağını sanmıyorum. -5V hattı çalışmasa bence sistem hiç açılmaz.
öğrendim... -5v railini uzun zamandır hiç bir bilgisayar altyapısı kullanmıyormuş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme