Şimdi Ara

Enermax Galaxy 1000w ön-inceleme(yeniden) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
24.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok faydalı bir inceleme.Ve kaliteli bir ürün
  • @HexfeT

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-OP750

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-OP1000

bunlar ne hocam tek rail üzerinden vermiyormu bunlar,yoksa bilgi eksiğimizmi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

@HexfeT

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-OP750

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-OP1000

bunlar ne hocam tek rail üzerinden vermiyormu bunlar,yoksa bilgi eksiğimizmi var?

Orada yazanlar 12v raillerinin akımlarının toplamı, tek bir rail değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 25 Şubat 2008; 15:25:56 >

• arkadaşlar enermax galaxy 1kv mi alayım

yoksa

axp supernowa 1kv mi alayım axp de 6 tane 12 vatt raili var dio enermaxdan daha fazla
    axp supernowa daha şekil ışıklı fanlı aynı kalite de ise bu daha ucuz onun için bunu almak daha mantıklı gibi
  • Selamlar,

Ben geçen sene almıştım, mükemmel bir ürün, imzamdaki sistem var, her türlü OC da en ufak bir performans kaybı yok ve bendeki sistem yükte iken bile fazla bir ısınma yok.
    Eskiden Tagan2 530 kullanıyordum, ekran kartlarında 2 ad. crossfire saphire 1950 pro idi, tagan 12 volt çıkışlarında gerilim düşümüne uğruyordu.
    Pahalı ama kaliteli, paranızın karşılığını veriyor.
  • Fenomenhaa hocam öncelikle böyle bir inceleme yaptığınız için teşekkürler.Ama birkaç yorumum olacak,bunu bir "saygısızlık" olarak mı algılarsınız,yoksa dost acı söyler der iç mi çekersiniz bilmem.Ama dikkatli okursanız sevinirim diyerek yorumlarıma başlıyorum.

Galaxy 1KW cihazımızı psu sınıflandırma listemizde 1.sınıf olarak belirtmiştiniz.Evet gerçekten 1.sınıf olmayı hakeden bir cihaz.Elektronik bilgime dayalı yorumum itibarı ile,kullanılan parçalar hep kaliteli üreticiler tarafından sağlanmış.Gerçekten işçiliği güzel bir ürün.Bu konuda diyecek yok...

Yalnız inceleme ile ilgili söylemem gereken birşey var.
    quote:

primarydeki mosfetler her biri sürekli 9A pulse olarak ise 27A üreten toshiba 2SK2607 tıkla ve fairchildlardan oluşmakta..Yeri gelmişken değinelim fairchild en iyi ve en pahalı mosfet üreticlerinden bir tanesi..
    Primarydeki moslar toplam 54A teorik güç üretebilmekte buda her bir trafo için olduğuna varsayarsak 2 bağımsız trafo için efektif olarak 108A gibi aşmış bir değere tekabül eder.

Bu ibareyi kullanarak belki de incelemede en olmaması gereken bölümü oluşturmuşsunuz.Neden diyecek olursanız,transistörlerin [MOSFETler de dahil bu gruba] kollektör akımını,bi kasadaki elma sayısını toplar gibi doğrudan toplayarak belirli bir ifadede bulunmak kadar büyük bir hata olamaz.

Hele ki PULSE akımlarının sayısal olarak yansıtılması aşırı yanlış,bizim darbe akımıyla pek de alakamız yok.

Transistörlerin veya mosfetlerin SMPS devrelerinde doğrudan akımlarına bakarak güç tahmini yapmak çok büyük bir hata olur.Çünkü aynı transistörlerle 400W besleyebilen bir sistem olacağı gibi,başka bir devrede bu güc 200W ile sınırlı kalabilir sürülüş farkları nedeniyle...

quote:

Ve dikkatinizden kaçmasın Enermax özellikle +12v raillerini birleştirirken lehimleri bir tel yardımıyla genişleterek lehim çatlamasını önlemeye zaman zaman bazı psuların içinden gelmekte olan vınıltı/zırıltı gibi riskleri ortadan kaldırmayı amaçlamış.

Tel ile pcb yolunu güçlendirmeyi bir özellik gibi anlatmak sizce doğru mudur?Sıfırı 20YTL olan 300W oem psularda bile aynı mantığın olduğunu söylesem çok mu acı konuşmuş olurum?

------------------------------------------

Gel gelelim psu listemizdeki bir hataya...Tagan Black Edition cihazlara 3.sınıf,FSP cihazlara ise 4.sınıf dediğinizi hepimiz biliyoruz.Şimdi Tagan 480W Black Edition ile Galaxy 1KW ürünlerini kalite açısından,yani sizin tabirinizle "built quality" kriteriyle değerlendirelim.

Aşağıdaki resimde 3 adet tagan psu mevcut,1 adet 380W ve 2 adet 480W...480W modellerin revizyon farkı mevcut,yapısı biraz daha farklı ama modelleri aynı.

Enermax Galaxy 1000w ön-inceleme(yeniden)

Ben 2 adet 480W modeli arızalı olarak satın almıştım,bir tanesini tamir ettim şu an kasamda sorunsuz çalışır durumdadır,ve bir tanesi de bekliyor.Şimdi o arızalı olan cihaz üstünde birşeyler göstermek istiyorum.

Besleme katından başlayalım...Tagan 480W cihazda besleme katında 2 tane Toshiba MOSFET,1 tane FUJI MosFET ve 2 tane FUJI NPN Transistör bulunuyor.Bu parçalar;
    2x Toshiba 2SK2837
    2x FUJI 2SC3320
    1x FUJI 2SK2645

Hemen sizin mantıkla amper değerlerine bi göz gezdirelim.Toshiba MOSFETlerin datasheetlerine baktığımızda 20A sürekli akımlarının ve 80A darbe (Pulse) akımlarının olduğunu anlıyoruz.Yanlış okumadınız.Tam tamına 80A darbe akımı ve bu mosfetten 2 tane...Topladık 160A etti.Şimdiden Galaxy'i solladık.
    2SC3320 transistörler ise adet başına 15A kollektör akımı kaldırabilir,toplam 30A de onların akımlarıyla birlikte 190A diyebiliriz.Son olarak kullanılan FUJI Mosfet de 9A akıma sahip,yani 199A besleme sisteminin akım değeri var,Galaxy'nin 2 katı.Tabii bu sizin hesabınıza göre...

Gel gelelim bileşen kalitesine.Toshiba mosfetler zaten 2 üründe de ortak.Peki NPN Transistörler???

1.sınıf ürünümüz Galaxy'de kullanılan Fairchild transistörlerin 4. sınıf diye belirttiğiniz FSP cihazlarda da aynen kullanıldığını belirtmekle beraber,Taganda kullanılan FUJI transistörlerin yanına pek de yaklaşamayacağını belirtelim.

Zira Fairchild transistörler 25C sıcaklıktan sonra güç kaybına uğrar,2SC FUJI transistörler ise bu konuda daha sağlıklıdır.Ayrıca adım gibi eminim ki Fuji transistörler Japon malıdır ve oldukça kalitelidir.

Thermaltake 410W cihazın içini açtığımızda da 2SC3320 transistörlerin kullanıldığını görüyoruz.

Ve ayrıca 2. resimde FSP 400W cihazdan söktüğüm besleme transistörlerini görebilirsiniz,yanında 1 adet de MOSFET mevcut FairChild olmadığını iddia edebilecek olan var mı?Ayrıca unutmadan söyleyeyim,EMI filtreleme amacıyla Galaxy'de transistörlerin ayaklarına takılmış metaloksit halkalardan FSP 400W cihazda da mevcuttu ama söktüm onları parçaları değiştirdiğimde.

Şimdi size sormak istiyorum,bana 1.Sınıf Galaxy ile 3.Sınıf Tagan veya 4.Sınıf FSP PSUlar arasında bir kalite farkı gösterebilecek misiniz artık?

Tagan veya FSP gibi bir firmayı 3.sınıf veya 4.sınıf ilan etmek doğru mudur buyrun siz yorumlayın.

Beğenmediğiniz bu ürünlerin aslında,öve öve bitiremediğiniz ve galiba kullanmakta olduğunuz Enermax Galaxy 1KW üründen kalite olarak farklı olmadığını,hatta Tagan'ın bence daha kalteli olduğunu biliyor muydunuz?

Yukarda ürün özelliklerinde gösterdiğiniz Ferrit Bobinlerin,Giriş kısmındaki kapasitörlerin varistörlerin ,pfc bobinlerinin v.s hepsinin en az aynı kalitede Taganda veya FSPde bulunduğunu da kanıtlamama gerek var mı sizce?

Şimdi sizden nacizhane isteğim,lütfen o sınıflandırma listesini yeniden düzenleyiniz.FSP gibi PSU devi bir firmaya,kendini kaliteye odaklamış bir firmaya,4.sınıf etiketi vurmak çok büyük bir hatadır.Tagan'a 3.sınf denmesi ise ağlanacak bir hâl.

Ve son olarak belirtmek isterim ki,psuları inceleme yaparken içindeki parçalarda bu kadar gereksiz ayrıntıya girmektense 12V hatlarında ufak akım testleri felan yapsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

Elinize bi dijital voltmetre ve ayrı bir yüksek kapasiteli akım ölçer ile bazı testler yapılsaydı mesela... !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 5 Nisan 2008; 21:40:45 >

• diablo yeenim konuya uzun cvp vermiş.....

ve psu uzmanı arkadaşımızın yanlış yorumlarda bulunduğunu ve yanlış yönlendirme yaptııını kast etmiş!!!

elektronik////elektrik vb konularından """"""eğitimli""""" kullanıcıların konuya dahil olup görüşlerini bildirmesinde yarar var bence!!!
  • yorumsuz... ne diyeyim yani.. hepsi güzel
  • Sayın Diablo sizin tabirinizle dost acı söyler olark algılamak isterdim ancak bu pek mümkün görünmemekte bu kadar art niyetli bir yaklaşım sizden beklemezdim..Lakin hayatında hiç psu görmemiş birine anlatır ve ders verir nitelikte yaklaşımız ve son derece ukalaca x markayı şu sınıftan çıkarın şuraya alın vs gibi haddini aşan ve sanki yanlış bilgi verilmiş ve yanlış yönlendiryormuş gibi yaklaşımlarınız son derece ayıp.

Şimdi gelelim ayrıntıya
    1-Galaxy incelemisndeki mosların hesaplanması yapılırken pulse mod değil sürekli olarak verdiği güçler hesaba dahil edilmiştir.Pulse modda kabaca 4ve5 ile çarpabiliriz.ee nerde kaldı tagan?

2-Tüm hesaplamalarda özellikle teorik(teorik kelime anlamanı bilmiyosanız extra açıklama getirelim) max çıkabileceği güçler ifade edildiği gibi alıntıdır
    quote:

Ancak unutmamız gereken önemli nokta her bir kompenentin max gücü üretmesi tek başına yeterli değildir.Buna mükabil o kompenenti destekleyen parçalarında bu ölçüde gücü desteklemesi gerekir.Yani kısacası kullanılan mosfet 100A desteklesede trafo ve/veya pcb gibi diğer kompnentleri bu gücü uygun değilse sadece teoride kalır
    bu neyi ifade etmektedir acaba?

3-Fairchildelerın bir başka 3.sınıf veya dandik sınıf psuda olması neyi değiştir?Bir psu sadece mosfetlerdenmi oluşur?Bi başka sınıf psuda bulunması onu kalitesizmi yapar?Fairchilda mosları kalitesiz bulan biriyle aslında tartışmak traji komik...

4- Bir psu sadece takdir edersinizki sadece moslardan oluşmamaktadır ve mosların tek başına kaliteli olması hiç bir şey ifade etmemektedir:Lakin bugün oem psulardan dahi toshiba,fairchild vs gibi moslar çıkmaktadır(hani ben bilmiyordum acı söylüyordunuz).Psunu bütün olarak pcb kontrol devresi,şemaları,kompenetleri vs topyekün kaliteyi teşkil etmektedir.

5-Tagana gelirsek bugüne kadar kaç tane arızalı taganın bana ulaştığı ve kaçının tamir edildiği veya edilmediği hakkında en ufak bir bilginiz var mı?Ve Taganı benim bilmediğim fikrini nasıl kapıldınız bu nasıl bir art niyettir?

6-Acaba enermaxın 1.sınıf olmasının sebebi primaryde made in japan Hitachi(105 derece) ve seconderyde kullanılan Nippon Chemi-con made in japan(105 derece) kapasitör kullanamsı olablir mi?Nedense taganlarda bulunan revizyona baplı olarak made in taiwan 85 derece jenpo,ost vs gibi kpasitörlerden neden bahsetmediğniz?gerçi bunlarda üstün kalitedir lakin masamda en son arızalı tagandan duran şişmiş 1-2 adet kapasitör mevcuttu gelen gidene gösteriyordum.Hea bu arada mağazamda demoda içleri açılmış olarak duran 1 adet kaliteli(ki bu tagan 480Wtır) bir adette dandik psu varki millete içlerini gösterip farkını anlatıyorum.

7-Tagan,fsp veya benzerii 3-4-5 veya herneyse psulara kim kalitesiz dedi?Üstüne basıla basıla 100lerce söylenmesine(yazılmasına) rağmen sanırım sizin kafa basmadı!.Tekrar yazayım psu listte bulunan psular(güvenilir olmayan sınıf hariç)Hepsi kalitelidir.Ancak iyininde iyisi vardır.Bu kadar basit.Zten ürünler arasında dağlar kadar fark olsa kimseye önermeyiz ve güvenilir olmayan sınıfa koyarız.

8-Ürünlerin avoyla veya çeşitli aygıtlarla testinin yapılıp yapılmadığını nereden biliyorsnuz?Ayrıca yazmış olduğum iön-incelemeyazısına ne yazacağım veya ne yazmayacağıma veya testi nasıl yabıp yapmayacağına söz söyleme ve karışma hakkını nereden buluyorsunuz?TSe mi vereceksiniz? kimsiniz??Vizyon ve misyonunuz nedir?

9->Ağlanacak hal vs gibi haddini aşan,ukalaca ve seviyesiz kelimeleriniz aynen iyade ederek kimin ne duruma düştüğünün yorumunu okuyuculara bırakıyorum.

• Editleme yapmak istemediğim için son söz olarak ise

Tamamen art niyetli küstahça ve eksik bilgilerle yapılan bu eleştiriyi kesinlikle tasvip etmediğimi belirtip esefle kınıyorum.
    kişisel tartışamalara girmek istemiyorum zorunda kalmadıkça bu konuya ve Dh ye bundan sonra post atma niyetinde değilim:Demekki Dh topluluğu nitelikli bilgi paylaşımına açık değil.Bu forumdan malesef Tr için dğer olan bir çok kişi bu ve buna benzer art niyetli yaklaşımlardan dolayı soğudu ve yavaş yavaş koptu anlaşılan artarak dewam edicek..
  • Ukalaca,seviyesiz,art niyetli,haddini aşan...

Galaxy incelemenizde darbe akımı değil de sürekli akımı hesap ettiğinizde taganın 79A çıktığını ve galaxye göre yine daha fazla bir değer seçildiğini belirteyim öncelikle.Gerçi burda bu rakamların kavgasını boşa ediyoruz çünkü transistörlerin kollektör akımlarına bakarak hiçbir yere varılmaz.Siz ise bunun hesabını yaparak bazı şeyleri kanıtlamaya çalışıyorsunuz,anlamadığım! birşeyi...

Alıntı yaptığınız kısmı elbette ki okudum,o yazıyı yazmayı madem biliyordunuz da neden koca bi paragraf kimsenin anlamayacağı ve son kullanıcının sadece %0.5'lik diliminin belki de okuyup kafa yoracağı "transistör akım hesaplaması" kısmını yazınıza dahil ettiniz sorabilir miyim?

Fairchild yarı iletken konusunda oldukça iyidir,ben buna kötü demedim ki siz neden hemen mesajlarımı başka taraflara çekiyorsunuz!?Savunma mekanizmasını bu kadar fazla kullanmayın zarar verir...
    Ben sadece NPN transitör konusunda Fujinin daha iyi olduğunu söyledim hepsi bu.Bu da benim fikrimdir,isteyen inanır isteyen inanmaz o okuyucuya kalmış birşey.

Elbetteki transistörlerin tek başına kaliteli olması birşeyi ifade etmez,bunu hepimiz biliyoruz,bunu sizin bildiğinizi de biliyorum,ama anlamadığım nokta şu...FSP veya TAGAN firması size neden yaranamıyor?
    Tagan'ların trafolarındaki T etiketine bakıp Topower diye başınızdan atıyorsunuz,ama Galaxy ile FSP trafolarının çok da farklı olmadığı gerçeğini görmezden geliyorsunuz.

Sizin elinize kaç tane Tagan'ın geldiği konusunda bilgim olmasını mı bekliyorsunuz benden?Elbette ki böyle birşeyi bilmem mümkün değil bunu siz de biliyorsunuz.
    Bir elektronik cihazın bozulması kadar normal birşey olamaz,Tagan bozuluyor da Galaxy bozulmuyor mu yani bunu mu ima ediyorsunuz?

Gel gelelim bizim Donanımhaberin 1 numaralı psiko elektronik sorununa...Kapasitörler!
    105 derece veya 85 derece,japon malı veya tayvan malı,xx üretimi veya yy üretimi...

Sizce Tagan veya FSP gibi bir firma 2 ay sonra armut gibi şişen kapasitör kullanır mı cihazında?

Kapasitörler zaten o kadar pahalı parçalar değil,kaldı ki psu içindeki ciddi kondansatör sayısı 2 elin parmağı sayısını geçmez.Tagan gibi bir firma ürününü ucuza mal etmek için kapasitörden kısar mı?
    Hadi alt seviye pazarda ucuza üretim yapmayı amaçlamış bir firmayı anlarız,ucuz kapasitörleri seçer,duruşundan bellidir,ama Tagan gibi fiyatını hakeden ürünler üreten bir firma sizce böyle birşey yapar mı?

Elinizde kondansatörü şişmiş bi Tagan olduğunu söylediniz,bana Galaxy'nin kondansatörlerinin şişmeyeceği garantisini verebilir misiniz?

Peki üst konu olarak ilan edilmiş bir konuda,bir firmanın üstüne 4.sınıf etiketi vurmak demek ne demektir?
    Bilgisayar sektörünün çok da içinde olmayan bir insan,FSP nedir Tagan nedir Enermax nedir bilmeyen bir insan,4. sınıf mal alır mı eğer parası varsa?

Sizin açtığınız konu doğrudan veya dolaylı olarak insanları 1.sınıf dediğiniz ürünlere yönlendiriyor mu yönlendirmiyor mu bana lütfen o konuda cevap verin,gerçekçi olarak elbette...

Ürünün madem o kadar testini yaptınız,hayrınıza ekler misiniz 12V hattının 25A-50A-75A akımlarındaki voltaj grafiklerini,ve de mümkünse test düzeneğinin resimlerini?

Sizin açtığınız konuya,veya yaptığınız bir incelemeye yorum yapma hakkı bende vardır,bende olduğu gibi bütün forum üyelerinde vardır.Eleştirilmek zorunuza gitmesin lütfen,burası bir "forum"dur,eğer bu konunun altında mesaj yazmak için bir alan varsa,isteyen istediğini yazar kurallar dahilinde.Yok eğer bu size uygun değilse,forumda ne işiniz var gidin kitap yazın...

Ve son olarak,bana saydığınız laflardan dolayı size teşekkürlerimi sunuyorum sayın PSU Uzmanı Fenomenhaa hocam.Bu ufak diyalog sayesinde gerçek yüzünüzü de öğrenmiş olduk.İyi! bir insan olduğunuzu göstermiş oldunuz,en ufak bi olumsuz eleştiride insanlara hakaret edecek ve "seviyesiz" etiketini vuracak kadar...Tıpkı FSP'ye 4.sınıf etiketini ve Tagan'a da 3.sınıf etiketini vurduğunuz gibi...

Tek Düzenleme : Eksik bilgilerle kimin nasıl inceleme yaptığı ortada,ben zaten o uyarıyı yapmak için size yazmıştım ilk yazımı,siz daha neyi savunmaktasınız anlamış değilim.Ortada akım testi bile olmayan ve 3-5 teorik ifade içeren paragraflardan başka birşey içermeyen bir yazıyı "PSU İncelemesi" olarak DonanımHaber'e sunmak ne kadar doğrudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Nisan 2008; 1:30:22 >

• Bir zamanlar patlamış Tagan ları çok gördük herkes eline alıyordu o çok kaliteli TAGAN ları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Bir zamanlar patlamış Tagan ları çok gördük herkes eline alıyordu o çok kaliteli TAGAN ları.

Demek herkes eline aldı Taganları...Vay be..Demek bu kadar boş cihaz öyle mi ?
    Tüh...Kasamdan hemen sökeyim o zaman ben.

...Enermax patlamaz yani!?
  • Azımdan öle bir kelime çıktımı?

Takıntılımısınız siz ?
  • Tagan 420 Watt Xeye PSU yıl tam 3 yıl kullandım.
    Şu an Tagan 480 Watt kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. Tagandan memnunum.
  • quote:

Azımdan öle bir kelime çıktımı?

Takıntılımısınız siz ?

Sizin kurduğunuz mantıkla cevap verdiğim zaman suç oluyor,Fenomenhaa hocam da azarlıyor böyle yapınca siz de.

Siz Taganları patlıyor diye genelliyorsunuz kötülüyorsunuz üstü kapalı bir şekilde,ben size,sizin yaptığınız gibi tekilden çoğula bir soru sorduğum zaman ağır geliyor.

Takıntı yapmıyorum RF hocam.
  • Kötülemiyorum öncelikle bunu açıklığa kavuşturalım.Bir dönem Tagan lar çok sık arızalanıyordu ve bu arızalananlar arasında benim ve arkadaşımınkilerde vardı.Bu demek değildirki şimdiki Taganlarda arızalanacak.

İkincisi ben sizin yaptığınız gibi azınızdan çıkmayan bir sözü sölemiş gibi göstemiyorum.

Enermax a takmış durumdasınız yukarıda yazılanları okuduğuma göre fenomenhaa ya inanmıyorsanız yurtdışı incelemeleri okuyup fikir sahibi olabilir fenomenhaa nın yazdıkları ile ters düşün bişey varsa burda itiraz edebilirsiniz.

Son olarak belirteyim Başlıkta ''Ön İnceleme'' yazıyor. Detaylı kapsamlı ölçümlü bir test değil fenomenhaa yı bu konuda suçluyorsunuz test ettinmi yaptınmı diye ama önce başlığı okumayı deneyin bence

• @diabloxt
    Forumu kirletmeye hakkınız yok.Fenomehaa kardeşimiz bu forumun sayılı donanım uzmanlarından biri.Hatta Psu uzmanı.Daha önceden de sizin gibi seviyesizlerin yüzünden yapmış olduğu topik silinmişti.Şimdide sizin yüzünnüzden olacak.Ama yaptığınız ayıptır,günahtır.Bu insanı siz ve sizin gibiler yüzünden bu insanı forumdan uzaklaştırıyorsunuz.

Madem ki böle bir durum var bugüne kadar nerdeydin neden bugüne kadar sustun da yazmadın?

Ben senin gibi adamları bu forumda istemiyorum.Her senin gibi seviyesizler yüzünden bu forum maalesef kirleniyor.Biz bu forumda kirletenlere yer vermek istemiyoruz.

@Rockford Fosgate
    söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Kötülemiyorum öncelikle bunu açıklığa kavuşturalım.Bir dönem Tagan lar çok sık arızalanıyordu ve bu arızalananlar arasında benim ve arkadaşımınkilerde vardı.Bu demek değildirki şimdiki Taganlarda arızalanacak.

İkincisi ben sizin yaptığınız gibi azınızdan çıkmayan bir sözü sölemiş gibi göstemiyorum.

Enermax a takmış durumdasınız yukarıda yazılanları okuduğuma göre fenomenhaa ya inanmıyorsanız yurtdışı incelemeleri okuyup fikir sahibi olabilir fenomenhaa nın yazdıkları ile ters düşün bişey varsa burda itiraz edebilirsiniz.

Son olarak belirteyim Başlıkta ''Ön İnceleme'' yazıyor. Detaylı kapsamlı ölçümlü bir test değil fenomenhaa yı bu konuda suçluyorsunuz test ettinmi yaptınmı diye ama önce başlığı okumayı deneyin bence

Elbette ki yeni Taganlarla eskileri bir tutmak doğru değildir.
    Ben sizin yazdığınız yazıyı alıntı yaptım ve kalınlaştırdım.Sonra da tipik bir mantık yürüttüm sizin Taganlar üzerinde o mesajda yürütmüş olduğunuz gibi...

Ben Enermax'a takmadım ki...İlk mesajımın başında bile belirttim cihazın çok kaliteli olduğunu.
    Elbette ki herkes ister Enermax 1KW gibi bir ürüne sahip olmayı.

Ben Fenomenhaa'nın Enermax hakkında yazdıklarını yalanlamadım,sadece bazı kriterlerin kesinlikle yanlış belirlendiğini ve testi yaparken başka kısımlarını da dahil etmesinin iyi olacağını belirttim.

Ayrıca belirtmek isterim ki,zaten fenomenhaa hocamı suçlamamıştım akım testleri yüzünden çünkü ön-inceleme yazısını elbette ki gördüm.Ama bana cevaben yazdığı mesajda "ben bunların testlerini yaptım gardaş" türü kurduğu cümleler benim akım testlerini net bir biçimde istememe neden oldu doğal olarak.

Son olarak,Fenomenhaa hocamın bir avukata ihtiyaç duyacağını zannetmediğimi belirteyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

@diabloxt
    Forumu kirletmeye hakkınız yok.Fenomehaa kardeşimiz bu forumun sayılı donanım uzmanlarından biri.Hatta Psu uzmanı.Daha önceden de sizin gibi seviyesizlerin yüzünden yapmış olduğu topik silinmişti.Şimdide sizin yüzünnüzden olacak.Ama yaptığınız ayıptır,günahtır.Bu insanı siz ve sizin gibiler yüzünden bu insanı forumdan uzaklaştırıyorsunuz.

Madem ki böle bir durum var bugüne kadar nerdeydin neden bugüne kadar sustun da yazmadın?

Ben senin gibi adamları bu forumda istemiyorum.Her senin gibi seviyesizler yüzünden bu forum maalesef kirleniyor.Biz bu forumda kirletenlere yer vermek istemiyoruz.

@Rockford Fosgate
    söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Benim tek 1 tane bile seviyesiz bir mesajımı görürseniz lütfen bana PM ile bildirin,karşılıklı konuşmalarda seviyemin nasıl olacağını yeniden belirleyeyim.Doğruları söylemek ne zamandan beri ayıp oldu günah oldu?
    Benim yazdığım bütün yazıların delili vardır zaten resimlerini ekledim o yüzden,pek öyle kendi yorumuma bırakmam,kendi yorumum olanlar da bellidir zaten.

Bu topic silinecekse benim yüzümden silinmesin mümkünse,eğer söylediğim şey yalan dolansa,birisi çıksın söylediklerimin yanlış olduğunu açık bir delille ispat etsin,benim mesajlarım silinsin ve bu yüce konunuz aklansın.

Böyle bir durum var daha önce üstü kapalı bir dille fenomen hocamdan rica etmiştim ama gel gör ki hiçbirşey değişmemiş,dün akşam farkettim tekrar bu konuyu gelip yorum yazmak istedim hepsi bu.

Ayrıca,"Seviyesiz" kelimesini kullanmadan önce kendi seviyenizi düşürmediğinizden emin olursanız sevinirim.
    İnsanlara forum üzerinden hakaret etmek pek de doğru birşey değil,ayıptır,günahtır...

Düzenleme : Lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin,hakaret içeren cümleler yüzünden mesajlarımız silinmesin mümkünse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Nisan 2008; 2:13:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.