Bildirim
Engine error '80040e24'hata mesajı!! lütfen yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Bu adresi inceliyebilirsin.. Tam kodu göremediğim için bir şey diyemiyorum..
http://tutorials.aspfaq.com/8000xxxxx-errors/why-do-i-get-80040e24-errors.html -
orada hiç birşey anlamadım maalesef
http://forum.maxiasp.com/soru.asp?is=oku&sno=20806
buradan kodlara bakarsanız sevinirim -
MCSA_hacspectrum gonderdigi linkte aslında bu hatanın neden oldugu gayet ii acıklanmıs. Senin sayfanda muhtemelen onceki kayda ulasmaya calsıyorsun. Halbuki recordset ile sadece ileriye dogru hareket edebilirsin, geriye dogru gelmeye calsıtıgında bu hata olacaktır. Bu yuzden yapını buna gore duzenlemen gerekecektir. -
Verdigi hata mesajinda 254. satirda bu sorunun oldugu belirtiyor. Bu satir da
quote:
Set sozler=server.CreateObject("Adodb.Recordset" )
sql="select * from guzel_sozler order by tarih desc"
sozler.Open sql,ibosoft,1,3
genel=sozler.recordcount
If sozler.Eof or sozler.Bof Then
%>
<br> <div align="center">Kayýtlý Söz Bulunamadý</div>
<br>
<%
Else
randomize
kayit=Int((genel*rnd)+0)
sozler.move(kayit)
%>
<br>
<center>
<%=sozler("soz" ) %>
</center>
<br> <div align="center" class="baslik"><%=sozler("soyleyen" ) %></div>
<br>
<%
sozler.Close
Set sozler=Nothing
End If
Burada duzensiz bir (random) hareket sozkonusu. Halbuki bir onceki aciklamamda oldugu gibi ancak ileriye dogru hareket edebilirsin. Burada gelen random sayılar geriye dogru oldugu zaman hata ile karsiliasiyorsun.
"sozler.Open sql,ibosoft,1,3" satirini "sozler.Open sql,ibosoft,3,3" olarak değiştiri bir daha dene bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyucel77 -- 2 Ekim 2006; 2:59:04 >
-
maalesef ..bir faydası
olmadı
.. -
En azından sorunun nerede ve neden oldugu belli. Buna gore yukardaki islemi farkli bir yapida kurarak yaparsan sorun da ortadan kalkar.
Kolay gelsin..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X