Şimdi Ara

EP630 mu CX200 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: deadric

quote:

Orjinalden alıntı: ok1907

quote:

Orjinalden alıntı: deadric

cx200 güzel kulaklık. Bende vardı doyamadan kaybettim (belkide hacıladılar bilmiyorum). Yurtdışından bir AKG olayına giriyim dedim ama sahteydi vs derken o iş de yattı. Gene cx200 alıcam sanırım. Bana göre tek eksisi taşıma çantası gibi bişeyinin olmayışı. Sırf bu yüzden daha üst modellerden almayı da düşünmüyor değilim. cx350 street gibi mesela. Çünkü çok narin bir kulaklık ve hoyrat birşekilde cebinize yada çantanıza koyasınız gelmiyor.

Bende cx350 street düşünüyorum ama cx400 II ile arasında kaldım. Ne farkları var bilmiyorum?

cx350 iyi gibi duruyor. Özelliklerini karşılaştırdım.

Teknik Özellikler:

cx400.................................................................cx350............................................................................

# Frekans Aralığı: 17 - 21000 Hz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,# Frekans Aralığı: 17 - 21000 Hz
    # Kablo uzunluğu: 1,5 m,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,# Kablo uzunluğu: 1,2 m
    # Empedans: 16 Ohm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,# Empedans: 16 Ohm
    # Ses Basınç Seviyesi (SPL): 113 dB (1 kHz, 1 Vrm),,,,,,,# Ses Basınç Seviyesi (SPL): 113 dB (1 kHz, 1 Vrm)
    # Toplam Harmonik Distorsiyon (THD): <0.2 %,,,,,,,,,,,,,,# Belirtilmemiş.
    #Kablo Uzunluğu 1.5 metre,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,# Kablo Uzunluğu 1.2 metre
    #Jack Tipi : Düz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,# Jack Tipi : L

Teknik açıdan bir farkları yok. Kablo uzunlukları farklı, cx400 1.5 metre (bence çok uzun) Cx400 de yakaya vs asmak için klips var birde mp3playeri boynunda taşımak isteyenler için boyun askısı gibi birşey. Birde tasarım farkı var, onun dışında bir fark göremedim.

Bu durumda tercihim cx350 olur kablo uzunluğu ve L tipi jack açısından bana daha uygun. Teknik olarak aynılar zaten.

Cx400 le aynı ama cx400 II nin frekans aralığı 17-22000 yapılmış yani cx500 ile aynı kulaklık olmuş. Kesin bi farkları vardır. Aynı modeli farklı isimle çıkaracak değiller ya. CX350 nin tipi daha güzel.

• Forumda Kos Keb24 ile ilgili bir konu açmıştım almadan önce.. Çok fazla kullanan olmadığı için ve garanti durumu için Cx200 e karar kılmış ve almıştım..

İyiki de almışım diyorum üzerinden 2 aya yakın bir zaman geçti ve sesten halen çok memnunum.. Arkadaşların da söylediği gibi canlı bir ses veriyor.. Yani Flat tabiri ile tarif edilen yalın ve duru bir sesle karşılaşamayabilirsiniz buyüzden şaşırmayın.. Baslar ve tizler sesi boğmayacak şekilde önplanda.. Yani eski nesil Cx300 ile karşılaştırıldığında ses Cx300 kadar yalın iken onun eksikliği olan basları daha ayrıntılı birşekilde verebilmekte..

Buna bir örnek vermek gerekirse mesela geceleri tamamen sessiz bir ortamda Startrek TNG adlı diziyi izlemekteyim.. Cx200 kulaklığımı taktığımda geminin içerisinde bulunan ambians sesi (denizaltıdaki sese benzer bir ses) yani uğultu sesi diğer kulaklıklara (cx300) göre biraz daha önplanda.. Bu da Cx200 ün Ep630 kadar olmasa da basları ve tizleri önplana aldığını rahatça gösterebilir sanırım...

Ep630 u bir arkadaşımda dinledim ardından Cx200 ü taktığımda tizlerde ve orta frekansta Cx200 ün Ep630 a göre çok daha başarılı olduğunu bizzat gördüm.. Forumda söyledikleri kadar var Ep630 bariz bir şekilde orta ve üst frekansları örtmekte.. Ama yine de iyi bir kulaklık (tercihe ve fiyata göre)(ama 10 20 tl daha ekler Cx200 alırım bana kalsa)..

Bana kalırsa 60 70 tl aralığında Cx200 gerçekten iyi bir kulaklık.. Daha yukarılara ben kendi adıma çıkma gereği hissetmedim.. Tabiki cam tabiri ile ses veren (sesin karakterini değiştirmeyen) ürünler mevcuttur ama kablosu ezilip kopabilecek bir ürüne ben 200 tl vermeyi asla düşünmem.. Alanlara da sonuna kadar saygı duyarım.. Zira onlar için müzik hobiden ötesi olabilir..

Bu arada evet Cx200 paketi içerisinde taşıma kılıfı veya taşıma çantası çıkmıyor..Ama bunu ben kendim hallettim.. Bir kırtasiyede bulduğum gerçekten kaliteli bir deri bozuk para çantasıyla çözdüm.. Fermuarlı ve içerisi kulaklığı yuvarlak bir şekilde sarıp saklayacak kadar geniş.. Kendiniz bile çok daha şık talıma kılıfları yaptırabilirsiniz 5 tlye yani bu hiç de büyük bir sorun değil bana göre..

• İki saniyelik bir araştırmayla neredeyse benim aldığımın tıatıp aynısı olan bir bozuk para çantası.. Deri ve 15 tl yazmışlar ben dışarıdan neredeyse aynısını ve kahverengi olanını 5 tlye aldım.. Çok daha şık olanlar da bulunabilir pekala..

http://www.cantacenter.com/pinfo.asp?pid=6693

Bu arada dip not olarak yazmayı unuttuğum birşey söyleyemeden geçemiyeceğim, kulak içi kulaklıklardaki bas performansını normal kulaklıkların hiçbirisi verememekte..

Çok fazla yüksek sesle dinleti yapmanızı önermemekle birlikte eğer Cx200 ü alırsanız bas test müziklerini dinlemenizi öneririm.. Bu parçalara örnek olarak googleda "bassiloveyou" parçasını arayabilirsiniz mesela.. Basları neredeyse beyninizde hissedebilirsiniz ve gözlerinizin de titrediğini çok rahat hissedeceksiniz..

Kısacası Cx200 ün verdiğinden daha fazla basa hiçbir zaman ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.. Zira gerçekten basları çok kaliteli bir şekilde verebilmekte.. Yüksek seste bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 3 Mayıs 2009; 17:35:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mutu07

İki saniyelik bir araştırmayla neredeyse benim aldığımın tıatıp aynısı olan bir bozuk para çantası.. Deri ve 15 tl yazmışlar ben dışarıdan neredeyse aynısını ve kahverengi olanını 5 tlye aldım.. Çok daha şık olanlar da bulunabilir pekala..

http://www.cantacenter.com/pinfo.asp?pid=6693

Bu arada dip not olarak yazmayı unuttuğum birşey söyleyemeden geçemiyeceğim, kulak içi kulaklıklardaki bas performansını normal kulaklıkların hiçbirisi verememekte..

Çok fazla yüksek sesle dinleti yapmanızı önermemekle birlikte eğer Cx200 ü alırsanız bas test müziklerini dinlemenizi öneririm.. Bu parçalara örnek olarak googleda "bassiloveyou" parçasını arayabilirsiniz mesela.. Basları neredeyse beyninizde hissedebilirsiniz ve gözlerinizin de titrediğini çok rahat hissedeceksiniz..

Kısacası Cx200 ün verdiğinden daha fazla basa hiçbir zaman ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.. Zira gerçekten basları çok kaliteli bir şekilde verebilmekte.. Yüksek seste bile..

Bişey sormak istiyorum. Cx200 için cx300 den daha fazla bas veriyo deniyo sizinde dediğiniz gibi ama arkadaki sesleride verebiliyormuş. Peki baslar insanın kulağını, beynini yoracak kadar mı? Bide bas ağırlıklı olmayan şarkıları dinlerken performansı nasıl? Ben çok bas sevmem ve benim için mid-tizler daha önemli. Ep630 ve cx300 dinlediğimde arkadaki ince sesleri zor seçiyodum.

• Valla yukarıda da anlattığım gibi ses konusu aslında gerçekten çok karmaşık bir konu.. Kişinin beklentileri ile doğrudan alakalı..

Kimisine ep630 hoş gelirken bana gelmedi mesela kimisine cx200 hoş gelirken daha yalın ve midleri önplanda isteyen birisine pekala hoş gelmeyebilir cx200.. Buyüzden hangi şarkı türleri ağırlıkta dinlecek,, bu çok önemli..

Ama benim kendime göre bir tercih sistemim bulunmakta.. Müzik benim için bir hobi, daha ötesi değil.. Geceleri evimde 5.1 Home cinemam olduğu halde kulaklığımı takıp dizilerimi yatağa yatar kucağıma laptopu alır izlerim çoğu zaman.. Yatmadan önce klasik müzik dinlerim uykum gelmesi için.. Dinlediğim müzik türü kesinlikle sınırlı değil.. Hertürlü müziği dinlemekteyim.. Ama sadece "dinlerim" daha fazlası değil.. Yani müzikteki gitarın akordunun bozuk sesini duymak benim ilgi alanıma girmemekte en azından şimdilik..

Buyüzden bir kulaklığa (şimdilik) çok fazla paralar verilmemesi taraftarıyım en azından müziği hobi olarak görenler için.. Daha fazlasını isteyenler zaten uzun süre tatmin edici sesi bulamazlar herzaman daha iyisinin olduğunu bildikleri için hayatları boyunca bir arayış içinde olurlar.. Buyüzden zaten evlerinde stereo sistemler kurarlar ve 1 metre ses kablosuna 1000 euroyu çok rahat bir şekilde verebilirler..

Gerçekten bu işin sınırı yok.. Buyüzden kulaklık seçiminizi netten araştırarak yapmayın.. Mümkünse dinleyebiliyorsanız yakın biryerde deneyerek ve dinleyerek alın.. Çünkü gerçekten ses beğeniye göre çok değişmekte.. ben burada cx200 çok iyi derim ve sizi yanıltırım.. Başkası eski nesil Cx300 çok iyiydi der diğeri basları zayıftı der.. Ama nekadar zayıf olduğunu size anlatamaz.. Bu doğuştan kör bir insana denizin mavi rengini anlatmaya benzer..

Kısacası Cx200 bana sorarsanız cihazınızdan almanız gereken flat sesi hafif eko katarak yansıtan bir kulaklıktır.. baslar ve tizler biraz ön planda yer alır.. Ama ep630 kadar kesinlikle değildir.. Cx300 ile Ep630 arasına konumlandırılabilir.. Ep630 un boğucu sesini ve Cx300 ün cansız karakterini sevmeyenlere pekala Cx200 önerilebilir.. Çünkü gerçekten tizleri olsun basları olsun çok temiz verebilmekte yüksek seste bozulma olmadan hem de.. Midler ise beni tatmin ediyor ama diğer kullanıcılar neder bilemem.. Ama yine uyarıyorum dinlemeden varsayımlara dayanarak kulaklık tercih etmeyin pişman olabilirsiniz..

• Tizleri ve midleri örten sadece baş ağrıtan bir kulaklık istiyorsanız creative ep-630 alın ama ona göre bassları abartı olmayan tizler ve midler gayet güzel bir kulaklık istiyorsanız sennheiser cx200 street alın
  • ben sıze her ıkısının yerıne sony mdr-ex082 tavsıye ederım ,,hatta bırakın ep630 u ve cx200 ü bu kulaklık cx300 le aynı kalıtede olan bı kulaklık ve fıyatıda cx300 un yarı fıyatına sahıp ,, bakın benden bu kulaklıktan satın alan ve daha once ep630 kullanan bı arkadısımız neler yazmıs

7 - ) Biofreak isimli üye

Eastwood1981 nickli beyden 1 adet ex082 aldım bugün itibariyle.Önceden başka bir kulaklık kullanıyordum(creative ep630)
    Sonra bozulunca foruma konu açtım
    http://forum.donanimhaber.com/m_31156689/tm.htm
    ve kendisi ile iletişime geçtim.Özellikle belirteyim müşteriye karşı hizmet süper,kulaklık almak için ilerki bir zamanı beklerken sırf müşteri memnuniyeti adına herşeyi yaptı.
    Müşteriye karşı aşırı ilgili ve yardımsever.Ödeme işlemlerini yaptım(saat 14:30 da) ve pat diye ertesi gün sabah(12:00) elimdeydi kulaklık.
    Bu aradaki zamanda ise kendisi ile görüşme halindeydik,bana ürünü kargoya verdiğini vs her bilgiyi üşenmeden bir telefonla haber verdi.
    Güvenebilecek birisi ile alışveriş yapacaksanız tam adamını buldunuz.(Kendisiyle alışveriş yapanlar bilir).Ne yazdıysa forumda aynen o.
    Kulaklık ise müthiş,ep630 dan sonra çok iyi geldi vallahi.Tamamen orjinal ve ürün kalitesi çok güzel.
    (Sağolsun bana seçim konusunda yardımcı da oldu).Abartısız söylüyorum,cowon t2 ile ekolayzır ayarsız ve diğer ayarlar kapalı halde bile çok daha iyi ses veriyordu ep630 dan.
    Ney üflediğim için mid sesler önemli oluyor benim için ve gerçekten ep630 da ayarlarla ulaşamadığım sesi bu kulaklıkla yakaladım.
    İlk defa bu siteden birisiyle alışveriş yapıyorum ve bu fiyata bu kalite kaçmaz.Bundan sonraki alışverişlerim ve tavsiyelerimde kendisini önereceğim.
    Alışveriş yapacaklar kendisini tanıyınca şaşıracaklardır eminim.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

bu yazıyı ve kulaklık hakkındakı bılgılerı ve dıger kullanıcı yorumlarını asagıdakı lınkten okuyabılırsınız

http://forum.donanimhaber.com/m_31488205/mpage_1/key_//tm.htm#31488205

• Daha evvel 2 adet orjinal cx300 kullandım; cx200 street II bariz olarak cx300'den daha dengeli ve kaliteli bir sese sahip diyebilirim..
    Özellikle cx300'de ki bas yetersizliği cx200 street II de düzeltilmiş.. f/p olarak; 70 liralık fiyatı ile çok iyi gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 6 Mayıs 2009; 13:55:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.