sorunun CPU da oldugunu sanmıyorum cunku aldıgım arkadas sorunsuz bir sekilde kullanıyordu, (fiziksel olarak carpanı kırılmıs bir halde)
: Bazen ekran kartı okunurken kilitleniyor, Bazen BIOS'a girerken kilitleniyor, Bazen Windows başlarken kilitleniyor, GENELLIKLE İDE'leri okurken kilitleniyor. Son olarak da bilgisayar açıldığında hiçbir görüntü gelmiyor ve sesli alarm veriyor.
makinanın acıldıgı bir an BIOSa girdim, LOAD FAİL DEFAULTS yaptım makina acıldı ama yine kilitlendi, sistemi yeniden baslatınca yine alrm vermeye basladı,
sorun hakkında fikri olan varmı? su an sistem acık ve avermedia ile tv izliyorum yanda,
edit: monitor led i yesil ama goruntu ve ses gitti, Board Uzerindeki LED1 de 26 yazıyor, kitapciga gore sanırım "Reserved" Buda ne ayrıca?
Avermedia'yı çıkar bakalım sistemden normal açılacak mı? Bir de en son bios update'i yap belki çözer.
irq sorunu var mı diye kontrol ettin mi? Biostan kullanmıyorsan seri port, onchip 1394, midi vegame port'u kapatablirsin. ama sanıyorum Avermedia sorun çıkarıyor ben bu kart ile sistemi açamamıştım (diğer tv kartları ile açılıyordu) modemi çıkarmayı da denebilirsin. pci kartları takmak için 2 ve 6 numarayı kullanama agp ile aynı irq'yu kullanıyormuş.
fan takarken termal pasta sürdün deil mi? sorun islemcide de olabilir
CP5 in ustunde gelen pasta benzeri sey ile takılı su an sıcaklık zaten cok degilki, en cok 40 derece avermedia ile acılıyor hatta kullandım,(izlerken 1 kez cöktü) PCtel Micro modem ile sistem acılmamıstı , bu nedenle ASKEy (connexant kullandım) modem sistemde takılı degil ikende aynı seyi yaptı,
suan normal gorunuyor ama winXP cd sini koydum cdrom un LED i yanıyor ama akuyamadı ve sistemi kitledi sayılır sistem cok yavasladı, restart ettirecegim ettim: Ramleri DDR 266 kullanırkende aynı durum oluyor, CD iceride ve LED hala yanıyor, Detecting IDE drives a kadar geldi ve takıldı sıstem yine
CPU carpanını degfistirincede durum aynı BIOS a girmek icin "detecting IDe drives" da baya bir bekledim
BIOS update normalde yapardım ama sistem Update sırasında cokerse mahfolurum,
Bir kaç kez söylemişsin sistem ide sürücüleri tanımlarken diye çok bekliyor/kilitleniyor diye, ayrıca CD-ROM okumuyor demişsin. CD sürücüyü çıkartıp da çalıştırmayı denedin mi?
psu kaç watt ve elenvital mi onu kontrol et. asus diye başka bişi olmasın. fsp de olursa olur. hepsi çok güç çekiyor bileşenlerinin ona göre. makineyi çıplak hale getir. varsa bir pci ekran kartı ile aç makineyi. çok kitleniyorsa şu an bios update yapmaya çalışma. ramlerden de şüplen ama en son, çok kulanan var o ramleri çünkü. işlemci çarpan ve frekansını normal tutu yani 133x11 de. kolay gelsin
anakart bipliyor diyemem, kesintisiz bir alarm sesi geliyordu, biraz once İDE2 deki kabloyu degistirdim ama birsey olmadı, sonra harddiski ve cdrom u ide1 e taktım sorunsuz sekilde acıldı ama 3dmark 2001se (patched )yapınca yine takıldı, sonra bıostan cpu yu xp2400+ ve voltajı 1.65 volt yapınca ve TV kartını cıkarınca sistemi actım ve 3dmark ı 3 lu test yapacak sekilde ayarladım ve testi tamamladı, 11189 puan aldı
tv kartıslot 3de idi, yani IRQ sorunu olmaz gibiydi, su an sistemde PCI kart yok,
baska neler ile test etmem gerekiyor.?
Bios biplerinin manaları
<i><b>Sürekli Ses Güç kaynağı arızası </b></i> (olabilir mi?) Birçok kısa bip Anakart arızası 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 4 kısa Timer hatası 5 kısa İşlemci hatası 6 kısa Klavye işlemcisi hatası 7 kısa İşlemci hatası 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 9 kısa BIOS ROM hatası 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası 11 kısa Tampon Bellek Hatası
sorunlardan ilki AVERMEDİA, hangi slota atakarsam takayım sorun yasadım, sorunlar birbirinden farklı ama genel sorunum, avermedia ile sorun yasadıktan sonra cdrom un yok olması, PSU yu degistirdim ama bir sonuc elde edemedim, ekran kartı olarak PCI kart ile actım makina sorunsuz olarak acıldı, sonra onu cıkarıp TNT2M64 AGP taktım ama bipleme aldım,(alarm deil) sonra g4ti AGP ye tekrar takıldı ve sisteme modem eklendi, sistem sorunsuz olarak acıldı , su an sistem acık ve Epox uzerinden yazıyorum, AVERMEDİA ile EPOX Nforce da sorun yasayanlar varmi?
Bu arada BIOS u guncelledim ve menuler biraz degisti ozellikle cPU ve RAM ayar bolgeleri, ne yapayım surekli makinayı kapayıp acayımmı? bu arada sunu soyliyeyim CPU yu 2400+@1.65V yapınca bana daha sorunsuz gibi geldi, mantıgı varmı bilmiyorum , bu arada TWİNMOS RAMler default olarak 2.63 Volta ayarlanıyor, niye? ve O/C lu halde arttırmalımıyım, bakalım basıma daha neler gelecek, suan h.disk flooppy cdrw ve muhtelif parcaları kasa dısından kullanıyorum :))
bugun kasayı bastan toplayayım dedim ve cpu+fan haric herseyi soktum board da dısarıda, RAm, VGA h.disk takıp actım sistemi sorun yok BIOS dan Firewire ı ve USB 2.0 i kullanmıyorum diye kapattım sonra avermedia yı taktım (PCI5)gene sorun yok cdrom u taktım gene yok, floppy ekledim gene stabil modem taktım (PCI4) stabil, takılı olmayan parcalar: cd rom Audio kablosu USB bracket Firewire Bracket Game port/MIDI bracket
su an game porttan suphelenıyorum acaba yanlısmı taktım diye , Hangi yonde takılacak bu sey?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme