Amd xp 4000+ ,Epox 9npa ultra , 1gb mushkin ram kullanıyorum . Sorunum bilgisayarın çalışmaması .Bilgisayarı calıstırdıgım zaman sadece anakartın üzerinde bulunan led isiklarindan mavi CPU led i yanıyor makine ole duruyor sonra kapatıyorum acıyorum yine aynı fakat bunu arka arkaya yapınca belli olmuyor ama 4 yada 5 inci seferde makine calısıyor. Kendi incelememe göre sorun psu da degil cünkü farklı psu larda aynı olayı yapıyor.
şimdi işi pratiğine dayanırsak herhangi bir donanımdan şüphelenmeden önce kontrol etmek bilgisayar çalışırken ısındığından zamanla genleşerek yuvalarından aşınmış olabilirler bu gibi durumlarda iki ayda bir parçaları söküp temizlemek lazım genelde bu tip sorunlar bunlardan meydana gelir yada cpudan yinede cmos reset yapıp hardisk ve çevre birimlerini boşta bırakarak çalıştırmak gereklidir
anakartın kullanma kulavuzunda yanan ledlerin ne anlama geldiği yazar. oradan hatayı tespit edebilirsin.
Epox 9npa Ultra ve 1gb Mushkin ram'li bir makinaya nasıl Athlon XP taktığına çok $a$ırdım :)
athlon 3800 + dada benzer hatayı verıyor anakart aynı ram 2x1 gb dual kit(kingston) makina 4. yada 5. acılısta acılıyor.. ben bu hatayla karsılastıgımda yazılımın donanıma yetisemediğni düsünmüstüm.. ama bu soruna gercekten cözüm bulamadım en sonunda xp pro 2002 ve uzerinede sp2 kurdum baslangıcıda donanımın zorlanması ıcın program üstüne program kurdum msn p2p(emule) ekran kartı test programı vs gibi suan düzgun calısıyor kesınlıkle ısınmaayla alakalı degil sistem 10 saat calıssada 35c de stabil kalıyor ama zaman zaman bu hatayı verıyor ve makinayı ilk actıgımda verıyor dolayısıylada ısınmayla alakalı degil...
peki anakartin üzerinde led gösterge vardir acilmadiginda oradaki deger kaç olduğunu yazarmisin
Ben hatayı biraz daha ayrıntılı anlatıyim isterseniz.Ben bilgisayarın power tusuna bastıgımda bu makine calısmıyor sanki elektirik yokmus gibi duruyor,sadece board un üzerinde bulunan 3 led var onlardan cpu led i yanıyor makine ole duruyor ,bu sekilde beklersem ya isik sönüyor ole kalıyor yada makine calısıyor bi süre sonra .Birde söyle bi durum var onu farkettim .Makineyi prizden cekip bırakırsam sonra gelip takıp calıstırdıgımda sorunsuz baslıyor ama makine elektirikte durdugunda gelip calıstırırsam calısmıyor. Bazen 1 2 dakkada calıstıramıyorum bazen 2 inci basısımda calısıyor.