Şimdi Ara

Epson 1500w A3+ Fotoğraf Yazıcısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cuteftp

Tekrar selamlıyorum tüm bilgi paylaşan arkadaşları....

Epson'un L800'e yaklaşık 130 Euro zam yapmasının nedenini biliyorum.
    Çünkü L800 çoğu makinayı baskı sistemiyle çok geride bıraktı.
    Tankları sayesinde fotoğrafçılar tarafından çok rağbet gördü. Buna ben de dahilim.
    Fakat şu ID ile mürekkep uyarısı vermesi en büyük sıkıntımızdı.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004249810994&fref=ts

Bu kardeşimizin geliştirdiği reset programına karşı koyamayan EPson çareyi L800'e zam yapmakta buldu.
    Çünkü asıl parayı mürekkepten kazanıyor.ID numarası olmasa Epson'dan daha kaliteli mürekkepler bile var.
    Ama ID olduğu için mecburen Epson mürekkep almak zorunda kalıyorsunuz.

Ben bu yüzden 1500w'ye geçtim...

L800 almak üzereyim, ancak almışken 1500W mi alsam diye düşünmeye başladım. A3 için değebilir.

Şu sporularıma yanıt verebilirseniz (ya da yanıtlayabilecek diğer arkadaşlar yanıtlayabilirse) sevinirim:

1. Renk, tonlama, kontrast vs yani foto baskı kalitesi olarak L800 çıktılarıyla kıyaslar mısınız?
    2. Ben L800 alırsam orjinal Epson mürekkep kullanmayı planlıyordum, siz Epson'dan daha kaliteli mürekkepler bile var demişsiniz, hangileri?
    3. 1500W'yi de prjinal Epson mürekkeplerle kullanmauyı planlıyorum 1500W'nin mürekkep harcamı nedir. A4 olarak L800 ile kıyaslayınca. Ve orjinal mürekkeplerinin fiyatları nedir?
    4. L800 gördüğüm kadarıyla çok yaygın, heryerde de orjinal mürekkepi satılıyor. 1500W ise yaygın değil. Orjinal mürekkebini bulmakta sıkıntı çeker miyim ilerde?
    5. L800'e göre aynı A4'ü ne kadar sürede basıyor.

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs

quote:

Orijinalden alıntı: cuteftp

Tekrar selamlıyorum tüm bilgi paylaşan arkadaşları....

Epson'un L800'e yaklaşık 130 Euro zam yapmasının nedenini biliyorum.
    Çünkü L800 çoğu makinayı baskı sistemiyle çok geride bıraktı.
    Tankları sayesinde fotoğrafçılar tarafından çok rağbet gördü. Buna ben de dahilim.
    Fakat şu ID ile mürekkep uyarısı vermesi en büyük sıkıntımızdı.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004249810994&fref=ts

Bu kardeşimizin geliştirdiği reset programına karşı koyamayan EPson çareyi L800'e zam yapmakta buldu.
    Çünkü asıl parayı mürekkepten kazanıyor.ID numarası olmasa Epson'dan daha kaliteli mürekkepler bile var.
    Ama ID olduğu için mecburen Epson mürekkep almak zorunda kalıyorsunuz.

Ben bu yüzden 1500w'ye geçtim...

L800 almak üzereyim, ancak almışken 1500W mi alsam diye düşünmeye başladım. A3 için değebilir.

Şu sporularıma yanıt verebilirseniz (ya da yanıtlayabilecek diğer arkadaşlar yanıtlayabilirse) sevinirim:

1. Renk, tonlama, kontrast vs yani foto baskı kalitesi olarak L800 çıktılarıyla kıyaslar mısınız?
    2. Ben L800 alırsam orjinal Epson mürekkep kullanmayı planlıyordum, siz Epson'dan daha kaliteli mürekkepler bile var demişsiniz, hangileri?
    3. 1500W'yi de prjinal Epson mürekkeplerle kullanmauyı planlıyorum 1500W'nin mürekkep harcamı nedir. A4 olarak L800 ile kıyaslayınca. Ve orjinal mürekkeplerinin fiyatları nedir?
    4. L800 gördüğüm kadarıyla çok yaygın, heryerde de orjinal mürekkepi satılıyor. 1500W ise yaygın değil. Orjinal mürekkebini bulmakta sıkıntı çeker miyim ilerde?
    5. L800'e göre aynı A4'ü ne kadar sürede basıyor.

Şimdiden teşekkürler.

1. 1500'de orjinal kartuş kullanırsanız (ki küçük bir servet sahibi olmak gerekiyor) L800'den daha sağlam baskılar alırsınız. orjinal 801-806 ve 791-796 kartuşlardaki mürekkep özellikle dayanıklılık konusunda L800 mürekkeplerden daha iyi olduğunu epson çalışanları belirtiyor. baskı sonuçları açısından çok farketmez her iki makinede masaüstü sınıfında en iyi baskı veren 2 cihazdır.

2. orjinal epson mürekkepten daha iyi mürekkep yok. ama ona en yakın renk tutarlılığında ve solma direncinde muadil mürekkepler var. %95 aynı kaliteyi veren. solma meselesi kullanılan fotoğraf kağıdıyla çok alakalı kalitesiz kağıt kullanılırsa solma riski var 300 gr kağıtlarımızın bu konuda en iyileri oldukları konusunda iddialıyız.

3. L800 tam dolu tanklarla (70ml x 6) 2000 civarı 10x15 baskı veriyor. bu oranı orjinal kartuşlarla yakalamanız için aşağı yukarı 10 takım kartuş kullanmanız lazım. 1500'ü besleme sistemli yada dolan kartuşlarla kullanabilirsiniz. bu durumda sonradan takılan tam dolu tanklarla 2500 üstü 10x15 alırsınız tam dolu dolan kartuşlarlada 400 civarı. orjinal L800 70 ml tek rengi mürekkebi 35-40TL aralığında.

4. 1500 kartuşlu bir makine besleme sistemli satanlar sonradan takıpta satıyor. dolayısıyla orjinal mürekkebi yok . ya orjinal kartuşlarıyla kullanırsınız. yada besleme sistemi yada dolan kartuşlarla birlikte L800 mürekkebi veya epson claria muadil mürekkeplerle.

aklınızın bir köşesine A3 baskı düştüyse canon İX6550 veya çok yeni olan canon İX6850 cihazlarını bir inceleyin derim. 1500'dende L800'dende daha uygun maliyettedirler. ancak epsonun baskı kalitesinden bir tık aşağıdadırlar.

http://www.sanalpazar.com/Epson-Claria-Uv-Fotograf-Murekkebi-500ml__isp21657376

• Cevabınıza teşekkür ederim. Fazla fantaziye girmeden L800 aldım. Sağolun bilgilere.
  • Herkese merhaba
    Ben Epson 1500W kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl oldu. Yakın bir zamanda pad ömrü dolmak üzere dedi. Bir süre sonra da pad ömrü doldu dedi ve yazıcı çalışmaz duruma geldi. Daha sonra bir reset yazılımı ile bu uyarıyı kaldırmayı başardım. Yaklaşık 2500 sayfalık çıktıdan sonra tekrar aynı uyarıyı verdi. Şuanda yazıcı çalışmıyor.
    İnternetten yaptığım araştırmada yine yazılımla resetlemek gerektiğini öğrendim. Ayrıca atık tankı takıldığını gördüm.
    Sorularım şunlar olacak.
    1- Resetlemeden sonra neden bu kadar kısa sürede tekrar bu uyarıyı verdi. Bunun başka bir çözümü var mı?
    2- Birde atık tankı montajını daha önce yapan var mı?

Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar epson 1500w var 30x65 cm boyutunda kağıt kestirdim ama bir türlü bu ebatta baskı alamiyorum. Kağıt boyutu seçerken kullanıcı tanımlı diyorum ordan ayar yapmak istiyorum yalnız en düşük yükseklik 1290 genişlik 890 olarak ayarlanabiliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ? yardım edebilecek biri varsa çok mabule geçer.
     Epson 1500w A3+ Fotoğraf Yazıcısı
  • enko E kullanıcısına yanıt
    kullanıcı tanımlı yazan yere isim gir. kağıt genişliğine 2970 kağıt yüksekliğine 6500 değerlerini gir sol alttan kaydet de kenarlıksız kutucuğunu işaretlersen olmaz kenarlıklı basmak durumundasın
  • Çok teşekkür ederim oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: enko

Çok teşekkür ederim oldu

Rica ederim.
  • Merhaba
    Forumda yazılanları okuyup biraz araştırdıktan sonra Epson 1500w A3+ yazıcıyı KUŞE MÜREKKEPLİ olarak aldım. Kullanıyorum.
    Ama ciddi bir sorun var kuşe mürekkepli baskıda.
    Kağıdın yürümesini sağlayan tırtırlı metal dişliler, kuşe mürekkebi çabuk kurumadığı için nokta nokta iz yapıyor baskı üzerinde. Bunu halletmenin bir yolu var mıdır diye arkadaşlara sormak istedim.
    Teşekkürler, saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.