Şimdi Ara

Epson 3490 scanner problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. En sonunda scanner aldım ve test ettim. Epson 3490'ı tercih ettim ben de. Ancak bi sorun var. Otomatik modda tararken gayet hızlı ama çözünürlük olarak istediğim verimi alamadım. Otomatik modda çözünürlüğü 1200dpi olarak belirlersem ya da professional modda kendim ayar yaparsam çözünürlük iyileşiyor ama işlemci acayip ısınıyor. Anakartın programı olan Asusprob ile sıcaklığa bakıyorum ve 73-74 dereceye kadar yükselip alarm vermeye başlıyor. 3 sorum var :

1- P4 - Prescott 2.4 işlemci ve 1,25 GB ram ile bu işi yapıyorum ve 1200 dpi'da 73-74 dercede :) 6-7dakika normal mi?

2- Bu işlemci için bu sıcaklık normal mi?

3- Scanner'ı daha verimli kullanmanın bir yolu var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• bir tarayıcıda tarama yaparken işlemcinin bu ısı derecelerine çıkması normal değil.. kullandığı tarama programında işlemcini böyle zorlaması şaşırtıcı, belki aynı anda kullandığım başka programlar varsa onlardan da kaynaklanabilir..
  • ben asus laptopuma bağlı olarak kullanıyorum bende de sıcaklık artıyor ama fan devreye girip sıcaklığı düşürüyor, sanırım tarama işi işlemciyi zorlayan bir işlem,

bende 3490 kullanıyorum tam anlamıyla 2 gündür kullanmaya başladım, kayınbiraderin düğünü vardı düğün fotolarını tarıyorum şimdi, ev modunda ve 1200 dpi ile tarıyorum pek bi ayar yapmadım, tarama gerçekten mükemmel yazıcıdan çıktı da aldım çok beğendim

dikkatimi çeken diğer bir nokta da 18*21 boyutundaki resimi 1200 dpi ile tararken tarama bittikten sonra yaklaşık 180 mb civarında bir dosya oluşuyor yani ham taranmış hali, daha sonra program onu jpege çevirip 7-8 mb a düşürüyor, bence bu işlem sırasında işlemciye çok iş düşüp ısınıyor olabilir.
  • Kaansa, zaten senin tavsiyeni dikkate alarak bu scanner'ı tercih etmiştim :)
    Ben de düğün fotolarını taramaya çalışıyorum, otomatik taramada sorun yok gibi ancak professional'da kendim ayar yapınca böyle oluyor. Taramaya başlayınca yavaş yavaş ısı artıyor ve 1200dpi'da taramanın ortalarında 73 deceye çıkıyor. Anlamadım bi türlü?

quote:

Orjinalden alıntı: kaansa

ben asus laptopuma bağlı olarak kullanıyorum bende de sıcaklık artıyor ama fan devreye girip sıcaklığı düşürüyor, sanırım tarama işi işlemciyi zorlayan bir işlem,

bende 3490 kullanıyorum tam anlamıyla 2 gündür kullanmaya başladım, kayınbiraderin düğünü vardı düğün fotolarını tarıyorum şimdi, ev modunda ve 1200 dpi ile tarıyorum pek bi ayar yapmadım, tarama gerçekten mükemmel yazıcıdan çıktı da aldım çok beğendim

dikkatimi çeken diğer bir nokta da 18*21 boyutundaki resimi 1200 dpi ile tararken tarama bittikten sonra yaklaşık 180 mb civarında bir dosya oluşuyor yani ham taranmış hali, daha sonra program onu jpege çevirip 7-8 mb a düşürüyor, bence bu işlem sırasında işlemciye çok iş düşüp ısınıyor olabilir.

• Genelde canon ürünlerini kullanırım hatta epsonu da çok beğenmem, ama bu epson gerçekten taramada çok iyi, taradığım fotoğrafları inkjet yazıcı ile bastım tabiki basan makina ile basılan kağıtlar orjinalinden farklı ama bundan iyisi şamda kayısı desek yeridir, ama eminim ki taradığım resimleri aynı koşullarla bassak farklar çok az olacaktır bence. Hatta taradığım resimleri gösterdim kağıt farklı olduğu için anladılar yoksa albumun içine falan koysam kimse anlamayacaktı

Tarama işinde demekki işlemciye çok iş düşüyor, pro modda ekstra bir şeyler daha yaptıysan eğer daha çabuk ısınması normal bence, pro modda diğer modlardan daha fazla sürüyor tarama işi

İşlemci sıcaklığı için ise bir şey diyemeyeceğim 70 dereceler nasıldır yüksek midir bilmiyorum, benim laptopta 67 ye kadar çıkıyor taramaya başladıktan bir süre sonra normalde daha uzun sürerdi çıkması hatta hiçbir şey yapmasam makina üzerinde hiç çıkmazdı

Ama için rahat olsun güzel tarayıcı ben çok memnunum, iyiki almışım diyorum, işlemci sıcaklığı için başkaları yardımcı olabilir

• Isınma sorununu çözdüm. İlave bir fan ve detaylı bir temizlikle 72 civarındaki sıcaklık 61-62'ye indi. CPU macunu da berbat olmuş, onu da yenileyince daha da düşer sanırım.
    Scanner'a gelince, sana çok teşekkür ederim. Gerçekten de güzel bir scanner. Kendi düğün fotoğraflarımı 1200dpi ile taradım ve oldukça yeterli bir sonuç aldım. Eminim fotoğrafları bastırınca da net çıkacak. Eğer scanner almayı düşünen varsa Epson 3490'ı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.