Epson EF-100 Lazer Led Projeksiyon incelemesi (2. sayfa)

-
-
Fiyat değişmiş sabit 3699TL'den satıyor vatan. Bu fiyata yakalayan varsa iyi bir tercih olabilir
-
İki güne bir saat 20-00 ila 06 .00 arası iniyor yine -
Olgu bey sayesinde şuan bu cihazı düşünmeye başladım ayın 10u kadar çıkmazsa fiyat almayı düşünüyorum.. Kafamı kurcalayan bir tek konu oldu o da Vatan çalışanlarının abi imkan varsa 70inc LG tv al 7k fiyat etiketi vs demeleri.. Şimdi 7k fiyatla elbette daha iyi projeksiyon da alınabilir ama elimdeki asıl param 4bin 3500 projeksiyona 500 de perdeye ayırmayı planlıyorum.. Tv olmadığı sürece bütçemi de zorlamak vs istemem neyse asıl konuma döneyim.. Bu cihazı hali hazırda kullanıp gerçekten de evet tvye göre pek fark yok diyebiliyor musunuz? Eğer başlangıç için blitzwolf ve xiaomi gibi ürünlernden daha iyiyse kesinlikle alacağım. Renklerin canlı olmadığından yaknılan yorumlar okumam beni tereddüte soktu.. olgu bey bir çok video atmış ama ses ve görüntü gibi unsurlar birebir deneyimlenmediği sürece anlışmaz pek. Evimde iki salon var biri aktif kullandığımız tvli salon. Ara sıra film vs için geçceğimiz salona da projeksiyon düşünüyorum. Peki bu parayı alıp çöpe atmak olur mu sizce yani hakkını vereceğime eminim kullanım açısından ama cihaz ne kadar iyi nedir ne değildir ?
-
Olgu Bey'in bazı cihazları extra pohpohladığını düşünüyorum. Özellikle FHD ve HD cihaz kıyasında söyledikleri ile benim izlenimlerim çok farklı idi. Bu fiyat segmentinde hiçbir cihaz birebir TV'nin yerine geçemez hocam, üst segmente baktığında da bunun %100 gerçekleşmediğini söyleyebilirim. Teknolojileri gereği zaten çokta mümkün değil.
Perde ve büyük ekran kullanımı yapacaksanız HD hiçbir cihaza bakmanızı önermiyorum. Asgari FHD çözünürlüğe sahip bir PJ bakmalısınız. Blitzwolflardan genel manada iyi, xiaomi mijadan çözünürlük olarak kötü bir cihaz.
Epson'un güncel fiyatı 3699TL sanıyorum. Bu fiyata çıkmışken ve LG'de indirim varken kesinlikle LG HF60LS öneririm. Yaklaşık 4250-4350 bandına bu ürünü alırsınız, durumunuz olunca da perdeyi yanına eklersiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yucelugrOlgu bey sayesinde şuan bu cihazı düşünmeye başladım ayın 10u kadar çıkmazsa fiyat almayı düşünüyorum.. Kafamı kurcalayan bir tek konu oldu o da Vatan çalışanlarının abi imkan varsa 70inc LG tv al 7k fiyat etiketi vs demeleri.. Şimdi 7k fiyatla elbette daha iyi projeksiyon da alınabilir ama elimdeki asıl param 4bin 3500 projeksiyona 500 de perdeye ayırmayı planlıyorum.. Tv olmadığı sürece bütçemi de zorlamak vs istemem neyse asıl konuma döneyim.. Bu cihazı hali hazırda kullanıp gerçekten de evet tvye göre pek fark yok diyebiliyor musunuz? Eğer başlangıç için blitzwolf ve xiaomi gibi ürünlernden daha iyiyse kesinlikle alacağım. Renklerin canlı olmadığından yaknılan yorumlar okumam beni tereddüte soktu.. olgu bey bir çok video atmış ama ses ve görüntü gibi unsurlar birebir deneyimlenmediği sürece anlışmaz pek. Evimde iki salon var biri aktif kullandığımız tvli salon. Ara sıra film vs için geçceğimiz salona da projeksiyon düşünüyorum. Peki bu parayı alıp çöpe atmak olur mu sizce yani hakkını vereceğime eminim kullanım açısından ama cihaz ne kadar iyi nedir ne değildir ?
Şimdi bütçe anlamında düşündüğümüzde giriş seviyesi olarak bu fiyata ( Vatanda 3,699 lira ) alınabilecek en mantıklı cihaz.
Tv yerine geçemez tabi ama bu fiyata 120 / 150” Tv zor. Mesela bu ürün 2000 lümen Lazer ekranı ne büyütseniz dahi Renkler etkilenmiyor - solmuyor.
Çözünürlük olayı eğer çok yakından izlerseniz / dikkatli gözleriniz varsa pixeller gözünüze batabilir. Ben bu ürünü keyifle kullandıktan sonra bi üst versiyona geçtim. Bilgilendirici videomu izlemenizi öneriyorum ( biraz uzun ama )
Lg cihazları mlsf sevemedim, Mijia vs blitzwlolf bunlar çocuk odasına çizgi film izlemelik ucuz makineler.
mesela aşağıda EF-12 Lazer 1080P makine fakat lümen 2000 den 1000 e indirildi, ama düşünün Lazer öyle güçlü bir ışık ki 145” ekran yaptım banamısın demiyor.
Özellikle 8. Dakikadan sonra Lümen nedir / Ne değildir Uygulamalı anlatımı mutlaka izleyin derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Unutmadan Epson Lazer cihazlarda Garanti 5 Yıl
Tv lere vermiyorlar böyle garanti :)
Ama evde minik bi tv her zaman olmalı bence, projeksiyonu keyif için açacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herşey için teşekkür ederim evet size daha önce de konuşmuştuk evimde 43inch akıllı TV var Samsung. Yeni taşındığım Evimdeki iki tane salon var. Malum bir salon fazla büyük 30 metrekare dikdörtgen haliyle o salona güzel bir 65 inc televizyon hak lakin projeksiyona da hevesim var ama her şekilde bir şey alacağım diğer salondaki TV bizim gündelik seyrimize yetiyor.. sadece film izlerken ki seyrimin güzel olmasını istiyorum. Tabi elbette bir misafir vs geldiğinde o büyük salonda karşılayacağım haliyle kablo karmaşası veya görsel hoş olmayan bir ortam olmamalı perdeyi motorlu düşündüm. Hatta 5.1 ses sistemimi bile projeksiyon kullanacağım için kullanmayanjlirjm perde altından 10 metrelik bir hdmı kablo çekmek gerekir arc için.
Neyse asıl meselem 12tb 4k Blu-ray arşivi olan bendeniz için görsel kaliteli.. tamam biliyorum TV gibi elbette olmayacak ama piksel piksel de ommasin istiyorum? Şayet açıkçası olgu beyin piksel ile alakalı videosunda pikselller hangi çözünürlük olur ise olsun pek etkilememis görseli ama yine de insan tereddüt ediyor ah keşke şunlardan bir tane alıp deneme şansımız olsa :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Konyada iseniz gelin buyrun deneyelim
Aktif olarak HD,FHD ve 4K çözünürlüğe sahip cihazları kullandım ve kullanıyorum. HD çözünürlüğe sahip bir cihazı düşünmemenizi tekrardan öneriyorum
-
İlgi alakaniza çok teşekkür ederim kesinlikle alacağım projeksiyon her ne olursa olsun HD değil fhd olacak elbette çin malı ürünler de olmayacak.
Peki benim senaryomda siz ne tercih edersiniz yani;
İki salon biri gündelik ( gündelik de 43 inch TV var) biri daha geniş ve daha seyrek kulllanilacak diğer salon. Bu büyük salon henüz dekore edilmedi ve hala projeksiyona yatkın kafam bir türlü 70 inch TV almaya tam yatkın değil :
Yani aslında tek sebebi 35 metrekare salonun seyir. Zevkini en iyi duruma taşımak. Projeksiyon bu işi tam görecek gibi ama maalesef iş kaliteli olunca fiyat TV'nin 3 katı ve haliyle bg piyasadaki uygun cihazlar ne kadar tatmin edecek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelugr -- 10 Nisan 2021; 2:5:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Projeksiyonun önemli avantajlarından bir kaçı ayarlanabilir ekran boyutu ve kolay taşınabilir olması hocam. Yeri geldiğinde çantanıza atıp arkadaşlarınıza bile gidip seyir keyfi yapıp, birkaç metreden duvarınızı kaplayabilecek bir ekran ortaya çıkarabilirsiniz. Bende 58inç 4K TV ve 4K PJ var, seyir zevki açısından tabiyki projeksiyon öneriyorum.
70inç te güzel bir ekran boyutu ama yine de bir PJ değil
. Günümüz teknolojisiyle yapılan bir çok projeksiyon işinizi görecektir. En kötü durumda ise online alışverişte 14gün cayma hakkınız bulunmakta, beğendiğiniz ürünü alıp denersiniz, uygun bulmazsanız ve beğenmezseniz iade edip alternatifleri düşünürsünüz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yucelugr
Herşey için teşekkür ederim evet size daha önce de konuşmuştuk evimde 43inch akıllı TV var Samsung. Yeni taşındığım Evimdeki iki tane salon var. Malum bir salon fazla büyük 30 metrekare dikdörtgen haliyle o salona güzel bir 65 inc televizyon hak lakin projeksiyona da hevesim var ama her şekilde bir şey alacağım diğer salondaki TV bizim gündelik seyrimize yetiyor.. sadece film izlerken ki seyrimin güzel olmasını istiyorum. Tabi elbette bir misafir vs geldiğinde o büyük salonda karşılayacağım haliyle kablo karmaşası veya görsel hoş olmayan bir ortam olmamalı perdeyi motorlu düşündüm. Hatta 5.1 ses sistemimi bile projeksiyon kullanacağım için kullanmayanjlirjm perde altından 10 metrelik bir hdmı kablo çekmek gerekir arc için.
Neyse asıl meselem 12tb 4k Blu-ray arşivi olan bendeniz için görsel kaliteli.. tamam biliyorum TV gibi elbette olmayacak ama piksel piksel de ommasin istiyorum? Şayet açıkçası olgu beyin piksel ile alakalı videosunda pikselller hangi çözünürlük olur ise olsun pek etkilememis görseli ama yine de insan tereddüt ediyor ah keşke şunlardan bir tane alıp deneme şansımız olsa :)Bence Epson Lazer EF-12 ye hayran kalabilirsiniz canlı gözle izlerseniz.
Sıkıntı şurada, kamera ile çekince görüntü kötü çıkıyor. Canlı gözle şu attığım video en az %40 daha güzel / net / canlı ve kusursuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: furiKonyada iseniz gelin buyrun deneyelim
Aktif olarak HD,FHD ve 4K çözünürlüğe sahip cihazları kullandım ve kullanıyorum. HD çözünürlüğe sahip bir cihazı düşünmemenizi tekrardan öneriyorum
Sayın yöneticim kesinlikle haklısınız, ama şu konuda hemFikir olalım. 😊😊😊
- 150” ( 3,5 - 4 metre genişlik ) perde alan yapıyor ve izleme mesafeniz bu alanda en az 10-12 metre ise mutlaka 4K tercih edilmeli
- Ama 120” / 126” boyutlarda 1080P fazla fazla yetiyor. İzleme mesafesi 7-10 metrede asla üzmüyor.
- HD Lazer cihazda fiyat olarak mantıklı, ama FHD yerini tutması zor. Unutulmaması gereken ayrıntı Blitzwolf vb. Çin cihazları 1080P bile olsa kaliteli bir 800P cihaz karşısında perişan oluyorlar. Olay sadece çözünürlük değil kalite tabi :)
Bende imkanım var ama 4K kullanmıyorum evimde 3 tane Full Hd 1080P cihaz var şu an.
Şunu farkettim ama içerde yatak odamda M2 2.5 metre izleme mesafesinden 75” görüntü atıyordu, denemek için epson lazer EF12 taktığımda 90” e çıktı efsane birşey gibi görünsede başlarda film / dizi vs aktif olarak izlemeye başladığımda 2.5 metreden 90” büyüklük rahatsız etmeye başladı. Altyazılara veya kişilere odaklanırken gözüm yorulmaya başladı. Tekrar 75” e geri döndüm.
-
Aslında araba gibi düşünebilirsiniz,
Başlangıç için Fiyat Performans bu makine ile başlayıp zamanla farklı cihazlara geçilebilir ( Bütçe toparlandıkça )
Bu tarz işlemler için en büyük avantajı 5 sene garanti bu üründe, satarken garantili cihaz satmak ayrı bir kolaydır.
Bende bu cihazı 2 hafta önce 3 bine sattım sonra Ef12 ye geçtin işte bütçem toparlayınca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Piyasada 1080 diye ekmek yiyen bir çok projeksiyondan çok daha kaliteli görüntü verebilen cihaz. Duvar/perde hiç farketmez. Arkasına Tv Stick'i bağlayıp kapağını kapattığınızda modüler bir hal alır ve taşıması rahat bir hale gelir. Yakından baktığınızda dokunduğunuzda kalite algısı yüksektir. Tek dez avantajı 2000 lümen küçük odalarda ve zifiri karanlıkta gözlerinizi yorabilir/yorar. Salonununuz biraz genişse 4,5 ve 5 metre genişliğinde vereceğiniz ekranda sinema keyfine sonuna kadar varabilirsiniz.
Kendimce:
(+)'ları:
Tv Stick tarzı cihazların arkasındaki bölümde saklanabilmesi.
Yüksek ışık gücü. Bayağı bayağı aydınlıkta rahat izleyebilme.
Renk, kontrast vs değerlerinin detaylı ayarlanabilmesi.
Cihazın tasarımındaki kalite algısı.
Tatmin edici ses çıkışı.
Rahatsız etmeyen fan gürültüsü.
4 köşe kenar ayarlarının çok rahatlıkla yapılabilmesi. Çaprazdan yansıtmaya olanak tanıması.
Değiştirilebilir ve temizlenebilir toz filtresi.
Elektrik kablosunda adaptör olmaması ve yeterli uzunlukta olması. Adaptör kısmı cihazın içinde.
Görüntü bozulmadan devasa yansıtmalar yapabilmeniz.
Uzun garanti süresi. Türkiye'de servisinin olması.
Kullanılan saat süresini görebilmeniz.
(-)'leri:
Yüksek ışık gücü küçük odalarda rahatsız edici.
Tavana asmak için üçgen bağlantı noktaları var fakat 1/4 inç standart tripod vida yuvası yok.
Çözünürlüğü eksi olarak yazmıyorum çünkü test ettiğim kadarıyla bu fiyat aralığındaki 1080p cihazlardan görüntü kalitesi olarak geri kalacağını hiç zannetmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivanlocke -- 23 Nisan 2021; 15:40:58 >
-
Yaptığınız yorumlara harfiyyen katiliyorum.Bu segmentte fiyatına göre alinabilecek tek model EF100 dür.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X