Şimdi Ara

Epson eh tw6100w projeksiyon icin en uygun perde hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En sonunda evimde büyük bir projeksiyon icin fazla yer olmadigindan orta karar ilk projeksiyonumu Internetten siparis verdim,gelecek haftaya gelecek insalllah ....darisi olmayanlara arkadaslar.Projeksiyonumu gündüz ve aksamlari 2d film,3d film,oyun v.s icin kullanmayi düsünüyorum bu projeksiyona uygun perde olabilir.Mesela gündüz icin siyah perdeler cekti fakat aksam oldugunda ayni kalitede film izlemek mümkünmü beyaz perdelerde neye dikkat etmeyelim hafif mat perdeler mevcut..... gain1.0 lerden baslayip yukarilara dogru cikmakta biraz o yüzden kafam karisti
    http://www.youtube.com/watch?v=szlCLkfQo8Q

• orhanayhan O kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Cihazınızın giriş seviyesi bi model olması nedeniyle orta ve üst segment cihazların siyah seviyesine kıyasla gerisindedir. Cihazınızın siyah seviyesini derinleştirebileceğiniz gri renk perde kullanmanız görüntü performansını olumlu etkiler. Alacağınız perde ayırdığınız bütçe ile orantıldır. Eğer bütçenize uygunsa Elite screen gri perde modellerini önerebilirim. Eğer bütçeniz kısıtlı ise aşağıda linkini verdiğim perdeyi de forumda inceleyebilirsiniz. Mekanizması açılıp kapanırken ses yapsa da fiyatına göre tercih edilebilir. Özellikle siyah derinliğinde açısından fazlası ile memnun kalırsınız .... Cihazınızın lümen gücüde bu perde kullanımı için ideal ...
    Epson tw450 - 480 - 4000 - 4400 - 5000 - 5500 - 5900 -5910 - 6000 - 6100 - Optoma hd25 - hd25e - hd25 lv modelleri için de kullanılabilir. İstenirse orta ve üst segment epson ve panasonic modelleri için bile olabilir.

http://www.sanalpazar.com/Silvercrest-Metalize-Gri-Projeksiyon-Perdesi__isp8178469

Bu da perdenin resmi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 16 Kasım 2013; 17:55:36 >

• orhanayhan O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle projeksiyonunuz hayırlı olsun,hatırladığım kadarı ile yurtdışında yaşıyorsunuz,perde kısmı TR de belirli bir bütçe aralığında kısıtlı maalesef,
    gain yani kazanç oranı projeksiyon perde mesafesi ile de biraz alakalı yani yüksek gain li bir perdeye yakın mesafeden yüksek lümenli bir cihazla görüntü
    vurdurduğunuz da bazı renklerde patlama yapabilir özellikle beyazlarda. Bu nedenle 1.0 yada 1.1 ideal olandır. Daha fazla kontrast isterseniz yüksek gainli
    tercih edebilirsiniz.Ayrıca tüm perdeler gri olsun beyaz olsun mat olsun akşam karanlıkta daha çok performans gösterir.

Bu arada sevgili max-well ' in yorumlarına saygı duymakla beraber ,6100w Epsonlar içinde bana göre orta segment bir cihazdır. Çünkü şu an bir üstü 8100
    kendi üzerinde yer alan 9100 ile aynı cihazdır ,bir iki farklılık var ,altında derseniz 5910,550 şimdilerde 5200 gelecek dolayısı ile ben orta segment olarak değerlendiriyorum.

• Serdar ( astramastra ) dostum Epson modellerine daha hakim bilgiye sahip olması nedeniyle 6100 için orta segment olduğunu söylüyorsa bilerek söylüyordur. 6100 ü orta segment olarak değerlendirin. Verilen bilgiler umarım perde seçiminize yardımcı olur ...
  • Astramastra ve Maxwell ustalarim cok tesekkür ederim ilgi alakaniz icin,vermis oldugunuz öerileri dikkate alacagim....evet haklisiniz orta segment bir projeksiyon oldugu dogru fakat projeksiyon ile perde arasindaki aralik 4 yada 5 metre olacagindan,o kocaman uzay gemisi duran tw9100 modeli odada cok siritacak gibi geldi bana,ikisinin arasindaki özellikler olarak daglar kadar fark var.Bakalim kismet ilerde daha büyük odali bir eve cikarsam o günün sartlarinda daha iyi kalitede bir projeksiyona gecmeyi düsünürüm elbette.En azindan simdilik hayal ettigim arzularimdan birine kavusacagim,bir baska arzum motosiklet almak,Allah olmayanlarada nasip etsin....amin
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

hatırladığım kadarı ile yurtdışında yaşıyorsunuz,

evet astramastra Ustam hafizaniza hayran olmamak elde degil yurtdisinda Isvicre de kaliyorum
  • Perde arayışında olan bir çok arkadaş kullandığım gri perdenin pm le görüntü performansı ve mekanizması hakkında sorular sormaktalar. Dün akşam perdenin siyahlara olan etkisini görebileceğiniz ekran görüntüsünün fotoğrafını çektim ve ilgilenen arkadaşlara fikir verir diye düşünüyorum. Gri perdenin üzerine a4 kağıdın dan biraz ufak mat beyaz kağıt yapıştırdım. Gri perde üzerindeki siyah ile mat beyaz kağıt üzerindeki siyah farkını resim incelenirse fark edebilirsiniz.
    Kullanılan projeksiyon panasonic pt-ae1000 dir. Led projeksiyon cihazları ile bu perdeyi kullanılmasını tavsiye etmem.
    Perdenin mekanizmasına gelirsek, açılıp kapanırken sesli çalışmakta. Çok hassas değil.
    Mekanizma açısından pahalı perdeler kadar herkesi memnun etmeyebilir.
    Perdenin en boy oranı – ithal yerli olması gibi nitelikleri pek önemsemeden kullanmaktayım. Saygılarımla ..

Fotoğraf yaklaşık bir metreden ve zoom yapılarak çekilmiştir

• Merhaba
    Bende 6100 aldım ve perde arayışındayım. İstediğim perde eni 3 metre ve motorlu olacak. F/P olarak hangisini tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.