Şimdi Ara

Epson L100 L200 mürekkep (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
14.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: worldjoy

ankara epson yetkili servis diye google ye yazın yazıcı pad hatası veriyor kaç liraya problemi çözüyorsunuz diye bir sorun isterseniz ÜCRETSİZ DİYEN arkadaşlar

yani servisler gibi bizdemi para ile yapalım onumu diyosun anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

quote:

ankara epson yetkili servis diye google ye yazın yazıcı pad hatası veriyor kaç liraya problemi çözüyorsunuz diye bir sorun isterseniz ÜCRETSİZ DİYEN arkadaşlar

peki ahmet bey epson sx 435 yazıcı ile epsonun l800 yazıcısının mürekkeplerini kullansak memnun kalırmıyız yazıcıya zarar verirmi
  • yazıcıya zarar vermez fakat memnun kalırmısınız bilmem.L800 mürekkeplerinin renk sıkalası 6 renk üzerinden yapılmış.l800 den 4 ana rengi alıp 4 kartuşluda denerseniz muhtemelen renk sapması olacaktır. Müsait bir zamanımda sizin için bunuda denerim:)
  • ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ,L200 mürekkeplerinin kalitesiz olduğunu yazdığınız için böyle bişey düşündüm
  • epson l200 mürekkeplerini epson rx520 yazıcımda kullanıyorum, fotolarda solma silikleşme vs olmadı gayet güzel sonuç verdi, fotoları şuan için deniyorum yaklaşık 180 tane 10x15 foto bastım sonuçlar gayet güzel, fotoların solma testini hala deniyorum 20 gün falan oldu şimdilik bir problem yok, yazıcıya zarar verme konusunda ise ben sizin gibi düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesp

epson l200 mürekkeplerini epson rx520 yazıcımda kullanıyorum, fotolarda solma silikleşme vs olmadı gayet güzel sonuç verdi, fotoları şuan için deniyorum yaklaşık 180 tane 10x15 foto bastım sonuçlar gayet güzel, fotoların solma testini hala deniyorum 20 gün falan oldu şimdilik bir problem yok, yazıcıya zarar verme konusunda ise ben sizin gibi düşünmüyorum

Testi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama 20 günde solma olmadı diyorsanız sizin testiniz sanırım normal şartlarda ki bekleme testi yada fotoğraf kağıdınız iyi(reçine kaplı mat kağıt)...
    Ben bu mürekkep testini ışık ve gaza maruz ortamda kalitesiz sayılacak fotoğraf kağıdı ile yaptım. 1 hafta içinde belirgin solma gözlemledim.Aynı koşullarda test edilen diğer mürekkeplere göre çok daha dayanıksız çıktı.Sonuç itibariyle Beş para etmeyecek ve renk uyumluluğu olmayan bir mürekkep L100-200 mürekkebi!

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon1977

quote:

Orijinalden alıntı: thesp

epson l200 mürekkeplerini epson rx520 yazıcımda kullanıyorum, fotolarda solma silikleşme vs olmadı gayet güzel sonuç verdi, fotoları şuan için deniyorum yaklaşık 180 tane 10x15 foto bastım sonuçlar gayet güzel, fotoların solma testini hala deniyorum 20 gün falan oldu şimdilik bir problem yok, yazıcıya zarar verme konusunda ise ben sizin gibi düşünmüyorum

Testi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama 20 günde solma olmadı diyorsanız sizin testiniz sanırım normal şartlarda ki bekleme testi yada fotoğraf kağıdınız iyi(reçine kaplı mat kağıt)...
    Ben bu mürekkep testini ışık ve gaza maruz ortamda kalitesiz sayılacak fotoğraf kağıdı ile yaptım. 1 hafta içinde belirgin solma gözlemledim.Aynı koşullarda test edilen diğer mürekkeplere göre çok daha dayanıksız çıktı.Sonuç itibariyle Beş para etmeyecek ve renk uyumluluğu olmayan bir mürekkep L100-200 mürekkebi!

çekmecede duran fotolarda sıkıntı yok zaten ve solmayan mürep deyok orjina bile soluyor sadece epson kağıtlarda bu biraz daha gec oluyor

• internetten arastirdigim kadariyla Epson ın sx ve px cihazlarinda suya, toza ve gunes isigina karsi dayanikli fotograf baskisi verdigi yaziyor ama L serileri icin bu tur bir bilgi gozlemlemedim..

Dolayisiyla sunu rahatlikla soyleyebilirim; Epson L serilerini diger cihazlari gibi lanse etmiyor "studyo kalitesinde fotograf basin!" gibi o yuzden iki seriyi photo tarafinda kiyaslamak yersiz ve gereksiz..

L serisinin uretilis amaci dolum pazarina hitap edip, Ink Advantage diyenlere selam cakmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraftwerk9 -- 16 Aralık 2012; 2:23:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

sizde bir ara resetleme için para talep ediyordunuz yanlışmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

quote:

sizde bir ara resetleme için para talep ediyordunuz yanlışmıyım

ooo çok önceden di ozaman yazlımalr yok tu bende para ile alıyodum ama 1 kuruş bile kar etmeden yapıyodum ama suna hemen hemen hepsi elimde mevcut

• ben aldim, sx235 ile kullandim, gayet guzel resimler ciktisi aldim. daha once ocp murekkeplerden kullaniyordum ama fotograflardan memnun degildim. aslinda ben bu yorumlari okumadan almistim. ben dort rengi 82 tlye aldim bimeksten baska yerde bulamadim. ha solma test vs yapmadim benim icin aninda guzel resimler almak yeterliydi. ozellikle vesikalik cogaltinca faydali oldu benim icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada güzel bi sohbet ortamı olmuş. peki L800 makinada l800 mürekkep ile test eden arkadaş varmı. orjinal epson 10 11 yıl önceden beri düzgün duran çıktılar var elimde. l800 de bu kalite varmı ? varsa kullanılır yoksa bi halta yaramaz. deniyen arkaşlar buraya yazsın lütfen elinde makina olanda bi zahmet denesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyland

ben aldim, sx235 ile kullandim, gayet guzel resimler ciktisi aldim. daha once ocp murekkeplerden kullaniyordum ama fotograflardan memnun degildim. aslinda ben bu yorumlari okumadan almistim. ben dort rengi 82 tlye aldim bimeksten baska yerde bulamadim. ha solma test vs yapmadim benim icin aninda guzel resimler almak yeterliydi. ozellikle vesikalik cogaltinca faydali oldu benim icin.

uzun bir süre çıktı almadığınız oldumu eğer olduysa tıkanma gibi bişey yaşadınızmı ,bende orjinal epson mürekkebi olduğu için daha yakınım bu mürekkebe
  • ben l 200 ile zeustech mürekkep arasındaki farkı test ettim aynı fotoğraf kağıdında inanılmayacak kadar fark vardı aralarında l 200 mürekkebi bence resimlerde hiç başarılı değil ama birde şu var ben epson px 730 dan yani 6 renkli mürekkepten çıktı aldım light renkler olmadığı içinde rengi kötü vermiş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: holyland

ben aldim, sx235 ile kullandim, gayet guzel resimler ciktisi aldim. daha once ocp murekkeplerden kullaniyordum ama fotograflardan memnun degildim. aslinda ben bu yorumlari okumadan almistim. ben dort rengi 82 tlye aldim bimeksten baska yerde bulamadim. ha solma test vs yapmadim benim icin aninda guzel resimler almak yeterliydi. ozellikle vesikalik cogaltinca faydali oldu benim icin.

uzun bir süre çıktı almadığınız oldumu eğer olduysa tıkanma gibi bişey yaşadınızmı ,bende orjinal epson mürekkebi olduğu için daha yakınım bu mürekkebe

uzun süre demekle ne demek istediniz? ama iki hafta geçtikten sonra çıktı aldığımda sorun yaşamadım.

• iki hafta güzel bence bende orj mürekkepler iyice azalınca ya cescesor yada epson L200 mürekkep alıp devam edecem inşallah
  • Arkadaşlar biraz okudum kafam karıştı [ dakikada 27 - 15 sayfa yazıyor ; forumda dakikada 3 sayfa basıyor diyen arkadaş var ] Ben ofise alacağım şu anda ofiste xerox siyah/beyaz lazer ve hp 6500A Plus var fakat xerox olan 4. yılını dolduruyor ve çok problem vermeye başladı elle besleme kızakları değişti sürekli içi temizleniyo fakat kağıt sıkıştırmaya devam ediyor ; onun miladı doldu tahminim ( yaklaşık 1.5 - 2 yıldır xerox tonerleri uçtu ; bu yüzdende dolum yaptırıyorum toner doldurulduğunda yazıcıyı bozuyor zaman değişiyor tabi dolduran yer iyiyse geç bozulur yada bozulmaz . ) Elektronik cihaz takılıyor ediyor HP 6500 a birşey olursa yanarım . Bu yüzden yedek 2. bir yazıcı almam gerekiyor ama lazerde bu L100 ün veya L200 ' ün yanında avantajsız geliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: edra

Arkadaşlar biraz okudum kafam karıştı [ dakikada 27 - 15 sayfa yazıyor ; forumda dakikada 3 sayfa basıyor diyen arkadaş var ] Ben ofise alacağım şu anda ofiste xerox siyah/beyaz lazer ve hp 6500A Plus var fakat xerox olan 4. yılını dolduruyor ve çok problem vermeye başladı elle besleme kızakları değişti sürekli içi temizleniyo fakat kağıt sıkıştırmaya devam ediyor ; onun miladı doldu tahminim ( yaklaşık 1.5 - 2 yıldır xerox tonerleri uçtu ; bu yüzdende dolum yaptırıyorum toner doldurulduğunda yazıcıyı bozuyor zaman değişiyor tabi dolduran yer iyiyse geç bozulur yada bozulmaz . ) Elektronik cihaz takılıyor ediyor HP 6500 a birşey olursa yanarım . Bu yüzden yedek 2. bir yazıcı almam gerekiyor ama lazerde bu L100 ün veya L200 ' ün yanında avantajsız geliyor .

Taslak kalitede yani baskı kalitesi çok düşük bir seviyede 27 siyah 15 renkli baskı alıyor. Baskı kalitesini normale cektiginizde ortalama 7-8 siyah 4-5 renkli baskı hızına sahip. Bir lazer yazıcının hızı ile karşilaştirilamaz. Ama maliyeti çok düşük bir yazıcı. Eğer L100 düşünüyor iseniz onun yerine L300 e bakın derim ben o normal baskıda 15 siyah 10 renkli falan basabiliyor aralarindada 100 lira falan fark olması lazım tam emin değilim. L300 daha iyi olacaktır sizin için. Eğer fotokopili istiyorsanız L200 alacaksınız L300ün fotokopili olanı L355 alabilirsiniz ki bu yazıcıda extra olarak wireless özelliğide mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

quote:

Orijinalden alıntı: edra

Arkadaşlar biraz okudum kafam karıştı [ dakikada 27 - 15 sayfa yazıyor ; forumda dakikada 3 sayfa basıyor diyen arkadaş var ] Ben ofise alacağım şu anda ofiste xerox siyah/beyaz lazer ve hp 6500A Plus var fakat xerox olan 4. yılını dolduruyor ve çok problem vermeye başladı elle besleme kızakları değişti sürekli içi temizleniyo fakat kağıt sıkıştırmaya devam ediyor ; onun miladı doldu tahminim ( yaklaşık 1.5 - 2 yıldır xerox tonerleri uçtu ; bu yüzdende dolum yaptırıyorum toner doldurulduğunda yazıcıyı bozuyor zaman değişiyor tabi dolduran yer iyiyse geç bozulur yada bozulmaz . ) Elektronik cihaz takılıyor ediyor HP 6500 a birşey olursa yanarım . Bu yüzden yedek 2. bir yazıcı almam gerekiyor ama lazerde bu L100 ün veya L200 ' ün yanında avantajsız geliyor .

Taslak kalitede yani baskı kalitesi çok düşük bir seviyede 27 siyah 15 renkli baskı alıyor. Baskı kalitesini normale cektiginizde ortalama 7-8 siyah 4-5 renkli baskı hızına sahip. Bir lazer yazıcının hızı ile karşilaştirilamaz. Ama maliyeti çok düşük bir yazıcı. Eğer L100 düşünüyor iseniz onun yerine L300 e bakın derim ben o normal baskıda 15 siyah 10 renkli falan basabiliyor aralarindada 100 lira falan fark olması lazım tam emin değilim. L300 daha iyi olacaktır sizin için. Eğer fotokopili istiyorsanız L200 alacaksınız L300ün fotokopili olanı L355 alabilirsiniz ki bu yazıcıda extra olarak wireless özelliğide mevcut.

Wireless a gerek yok hp 6500 a plustada var hiç kullanmıyorum :) ki bu yazıcı internete falanda giriyor ama gereksiz geliyor bana .

• Epson L355 almayı düşünüyorum. Eğitim dökümanlarım için kullanacağım ama kaliteli fotoğraf baskısı da almayı istiyorum.
    L100-200 mürekkebi hakkında solma direncinin düşük olduğuyla ilgili eleştiriler aldım ve L355'te de aynı mürekkebler kullanılıyor.

L800 mürekkeplerini ( magenta, cyan, sarı, siyah ) L355 te kullanmam makinaya zarar verir mi?
    bir de l800'de orjinal 6 renk kullanılıyor, l355 in 4 tankı var. 4 rengi kullanmak fotoğraf kalitesini bozar mı? Yoksa her halükarda l100-200 mürekkeplerinden daha iyi sonuç alabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.