Şimdi Ara

EPSON SX235W için sürekli besleme seti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir yazıcı almayı düşünüyorum. yukarıda belirttiğim modeli araştırıyorum sürekli besleme seti uyumlu mu? Nette araştırdım fakat bulamadım. Birde bunun fiyatına yakın wifi li tavsiyeleriniz varsa belirtirseniz sevinirim.

• Ciss sistemi yerine dolan kartuş kullanmanız daha iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Ciss sistemi yerine dolan kartuş kullanmanız daha iyi olacaktır

Neden hocam? Birde kendi kartuşları dolabiliyor mu? Son olarak nereden satın alabilirim güvenli bir yer biliyor musunuz?
  • Eğer günlük baskı adediniz 50'den fazla değilse kesinlikle DolanKartuş almalısınız. Unutmayın CISS sistemi kesinlikle günlük ve aylık baskı adedi yüksek olanlar için idealdir. Siz günlük çıktı adedinizi söylerseniz sizi yönlendirebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoom_grange

quote:

Neden hocam? Birde kendi kartuşları dolabiliyor mu? Son olarak nereden satın alabilirim güvenli bir yer biliyor musunuz?

Ben Ciss sistemlerinin sorunlu olduğu kanaatindeyim. Eğer ki günde 100-200 sayfa baskı almıyorsanız hiç bir anlamı yok o sistemi takmanın. Epsonun kartuşları diğer markalardaki gibi 2-3 dolumdan sonra çöpe atilicak gibi olsaydi evet ciss belki mantıklı gelebilirdi. Ancak dolan kartuşlar ile aç tıpayı doldur bitir tekrar et modunda olduğu için daha rahat ve sorunsuz calişiyorlar diyebilirim :)
  • Aslında CISS sistemleri özellikle Epson'larda sorunsuz diyebileceğimiz kaliteye ulaştı. Ama bizim gibi bu işi yapan firmaların son kullanıcının kullanım alanını sormadan , günde 5 çıktı alan ev kullanıcısına bile CISS sistemli yazıcı vermelerinden dolayı az kullanımda meydana gelen hava yapma vb. sıkıntılardan dolayı sorunlu olarak görülmektedir. Ben bu işi yaparken benden yazıcı CISS veya DolanKartuş isteyen kullanıcılarıma ilk sorduğum soru günlük ve aylık çıktı oranıdır. Sistemi ona göre tavsiye ederim. Diğer firmalarda buna özen gösteriyor olsa sistem sorunlu olarak görülmez. Bugüne kadar okullara 50-60 adet vermiş olduğum SX435W veya SX235W model yazıcılarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bunun nedeni de günlük kullanım adedinin fazla olmasıdır. Ama siz günde 5 çıktı alanlara bile karı fazla diye CISS sistemi verirseniz ; hem son kullanıcı , hem satıcı hem de sektör bu konuda büyük sıkıntı yaşar. Sorunsuz olan sistemde sıkıntılı diye damga yer.

• geçen sene yeni aldığım epson 730wd yazıcım için bursa kartuştan ciss sistemi alıp kullanmaya başladım, takarken kendilerinden yardım istedim ve bursa kartuş bana epson 730 yerine 720 videosunu göndermiş, videoya göre normalde açmamam lazım olan yeri açtım orada küçük bir aparat da kırıldı bu arada, kendilerine durum hakkında msj yazdım yanlış gönderdikleri video yüzünden yeni yazıcımın başına geleni, cvp falan alamadım, bu yazın yazıcı önce silik daha sonra da hem a4 kağıdı hem de dvd baskısını tamamen renksiz silik yazdırmaya başladı, kendilerine bir ulaştım, yaşar bey beni buradaki epson servisine yönlendirdi (beraber çalıştıklarını söyleyerek), servis halletti ama 50 tl de para aldı, 1 ay kadar sorunsuz çalıştı, (servise götürecek olsaydım ben de götürebilirdim yerini öğrenip), aradan 3 ay geçti yazıcı yine tamamen silik yazdırmaya başladı, ne yaptım tabi ki yine bursa kartuşu aramadım, dolankartuştan cengiz beyin önerisiyle her kartuş deliğine enjektörle 2 ml sıcak su enjekte ettim ve atık mürekkep hortumunu dışarıya verdim ve dolan kartuş kullanmaya başladım, sonuç çok güzel, gerek dvd gerek fotoğraf çıktılarından çok memnunum, bursakartuşla başıma böyle talihsiz bir olay geldi, normal ev kullanıcısı için ciss tamamen gereksiz bir sistem. tabii dolan kartuşta kullanacağınız mürekkep kalitesi çok önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ayda 3 - 4 çıktı alan ( resim değil ) kişi için orjinal kartuşlar yeterli olurmu yoksa dolan kartuşmu kullanmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciga75

Eğer günlük baskı adediniz 50'den fazla değilse kesinlikle DolanKartuş almalısınız. Unutmayın CISS sistemi kesinlikle günlük ve aylık baskı adedi yüksek olanlar için idealdir. Siz günlük çıktı adedinizi söylerseniz sizi yönlendirebiliriz.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zoom_grange

quote:

Ben Ciss sistemlerinin sorunlu olduğu kanaatindeyim. Eğer ki günde 100-200 sayfa baskı almıyorsanız hiç bir anlamı yok o sistemi takmanın. Epsonun kartuşları diğer markalardaki gibi 2-3 dolumdan sonra çöpe atilicak gibi olsaydi evet ciss belki mantıklı gelebilirdi. Ancak dolan kartuşlar ile aç tıpayı doldur bitir tekrar et modunda olduğu için daha rahat ve sorunsuz calişiyorlar diyebilirim :)

Aylık 50 - 100 arası çıktı almaktayım. Elimde ki hp 1510 yazıcıdan kartuş doldurma konusunda o kadar çok çektim ki anlatamam o yüzden uğraşmak gözümü korkutuyor:) Sanırım benim için dolan kartuş daha mantıklı görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

peki ayda 3 - 4 çıktı alan ( resim değil ) kişi için orjinal kartuşlar yeterli olurmu yoksa dolan kartuşmu kullanmalı

Bence bu kişi öyle yada böyle çıktı almayı unutup donma problemiyle karşilaşacaktır. Eğer foto baskısı istemiyorsa gitsin kendisine lazer yazıcı alsın.
  • Bu baskı adetleri ile kesinlikle DolanKartuş kullanmanız mantıklı olacaktır. HP modellerindeki gibi çok detaylı bir solum işlemi kafanızda canlanmasın. Bir tıpa çıkacak dolum yapılacak o kadar. Arada bir bitti uyarısı verilen kartuşyerinden çıkartılıp tekrar takılacak. Kartuşlar şeffaf yapıya sahip olduğu için dolum çok basit. Komplike bir işlem canlanmasın kafanızda. Aşağıdaki linkten kartuşların yapısını ve diğer detaylarını inceleyebilirsiniz.

Epson SX235W uyumlu DolanKartuş Seti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

peki ayda 3 - 4 çıktı alan ( resim değil ) kişi için orjinal kartuşlar yeterli olurmu yoksa dolan kartuşmu kullanmalı

Bence bu kişi öyle yada böyle çıktı almayı unutup donma problemiyle karşilaşacaktır. Eğer foto baskısı istemiyorsa gitsin kendisine lazer yazıcı alsın.

şimdi alacak kişi benim kpss vs ales gibi sınav dönemlerinde falan çıktıya ihtiyacım oluyor ,mahallede internet kafe var oradan hallediyorum ama bir kaç sefer orda sorun oldu çok uzağa gitmek durumunda kaldım ,bu arada almışken tarayıcılı alıp eski resimleri pc ye aktarmak istiyorum ,mürekkep donmaması için haftada bir çıktı alırım her renkten çıkacak şekilde olmazmı

• Epson yazıcılarda kafanın donmaması için sadece yazıcıyı açıp kapatmak bile yeterlidir. Her açılışta otomatik kafa temizleme yaptığı için kafadaki olası donmaların önüne geçebilirsiniz. Dolayısı ile çıktı almasanız bile yazıcıyı haftada 1 kere açmanız sizin için yeterli olcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciga75

Bu baskı adetleri ile kesinlikle DolanKartuş kullanmanız mantıklı olacaktır. HP modellerindeki gibi çok detaylı bir solum işlemi kafanızda canlanmasın. Bir tıpa çıkacak dolum yapılacak o kadar. Arada bir bitti uyarısı verilen kartuşyerinden çıkartılıp tekrar takılacak. Kartuşlar şeffaf yapıya sahip olduğu için dolum çok basit. Komplike bir işlem canlanmasın kafanızda. Aşağıdaki linkten kartuşların yapısını ve diğer detaylarını inceleyebilirsiniz.

Epson SX235W uyumlu DolanKartuş Seti

Hocam elimde hp yazıcım için kullandığım her renk mürekkebim var. Bu setin mürekkepsiz olanı yok mu acaba? Mürekkebi satın alırken her yazıcıya uyacağı söylenmişti, herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba?

• Mürekkepsiz olanı var fakat sorun şu ki ; size sattığı mürekkebin her yazıcıya uyacağını söyleyen kişi fena sallamış. Epson marka mürekkepler bile kendi içeridinde CLARIA DURABRITE ve ULTRACHROME gibi çeşitlere ayırarak , Canon ChromaLife100 ve ChromaLife100+ , LUCIA PIGMENT diye farklı mürekkepler üreterek , HP VİVERA ve VİVERA PİGMENT olarak mürekkeplerini çeşitleyerek neden satıyormuş acaba. Bütün yazıcıların püskürtme kafaları farklıdır. Bütün mürekkeplerin üretiminde kullanılan kimyasallar da farklıdır. Dolayısı ile farklı yazıcılarda farklı mürekkepleri kullanmak renk sapması çıktılarda bozukluk ve en önemlisi püskürtme kafalarında tıkanıklık gibi sonucu çok ağır durumlar ile karşılaşılmasına neden olabilir. Eğer aldığınız mürekkepleri iade edebiliyorsanız edin. Edemezseniz atın gitsin. Ama kesinlikle farklı yazıcılarda kullanmayın.
  • Valla hocam belki de hp yazıcım bu mürekkep yüzünden bozuldu. Şuan için kutu içinden çıkan mürekkep var. İzmir'de bayiiniz varsa gidip alırım yoksa bitmeye yakın sizinle iletişime geçerim.
  • İzmir'de bayiimiz yok. Ama kargo ile gönderim yapıyoruz. Sitemiz üzerinden sipariş geçmeniz yeterli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.