Şimdi Ara

EPSON YAZICI YAVAŞLAMASI SORUNU ! (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar merhaba

yaklaşık tam 12 saattir (şaka değil direkt 12 saat) internette yerli yabancı kaynaklardan bu sorunun sebebini araştırıyotum ama yok.

Epson WF-3520 model yazıcım var. Kolay dolumlu kartuş seti takılı. 4 günde Yaklaşık 300 sayfa civarı arkalı önlü renkli çıktı aldım.
    Çıktılarda hiçbir sorun yok.
    Yazılım güncel.
    Kablo 1,8 metreden kısa.
    Fakat dün gece 108 sayfa arkalı önlü çıktıyı alırken 107. sayfada bir anda kağıdı içine alıp belki de 10 da 1 i hızla çalışmaya başladı. O saatten beridir de her kopya 10 da 1 i hızla çıkıyor adeta 1 sayfa çıktı 3 4 dakikada çıkıyor.
    Kafa hareketi aynı hızında olmasına rağmen kafanın kenarlarda bekleme süresi aşırı arttı. Kağıdı içeri çekme hızı sabit olmasına rağmen kağıdı almaya başlama süresi aşırı uzadı. Yazıcı kafasını ara ara temizleme süngerine basarken bile salına salına gidiyor salına salına geliyor.
    Tüm bunlara rağmen yazdırmasında bir problem yok. Hizalama renkler tam olarak doğru. İçinden anormal bir ses bile çıkmıyor. Sadece aşırı yavaş.

Çözüm olsuğu söylenen ve uygulanan şeyler:
    -Yazdırma kuyruğu boş.
    -Yazılım 2 kere silinip yüklendi ve güncellendi.
    -Wifi üzerinden de yazıcı üzerinden de alınan çıktılar aynı yavaşlıkta.
    -Ayarlar standart kağıt ayarında.
    -CCleaner ile gereksiz dosyalar temizlendi.
    -Yazıcı kafası temizleme işlemi 2 kere yapıldı.
    -KArtuşlar 2 kere çıkarıp takıldı

Bu sorundan muzdarip farklı yazıcı markalarından birçok insan var herkes bi yerlere sorununu yazmış ama ne cevap alan var ne de kendileri devamını getirmiş. Ne yaptınız arkadaş yapamayıp yazıcıyı çöpe mi attınız. Attıysanız bile söyleyin bilelim.
    Sizden ricam içinizde çok bilgili insanlar var. Bu arkadaşlar bu soruna bir çözüm bulabilirlerse çözümü ingilizce ye bile çevirip buraya yazacağim ki arzı-alem bu sorunun çözümüne kavuşşun.

" allowfullscreen onload="frameLoaded(135163022)">

edit:
    bu konuyu açtıktan 5 dakka sonra sorunu çözdüm. Yukarda yazan işlemlerin hiçbiri sonuç getirmedi ve yazici hala gerek kendi içinden gerek bilgisayardan gelen tüm yazdırmalarda yavaş çalışıyorsa sebebi aşağıdaki arkadaşın ilk olarak belirttigi koruma modurur!!!
    Bu mod yazicidan ziyede yoğun işlemlerden sonra kartuşta mürekkep olmasına rağmen kartuşun fiziksel ömrünü zora soktuğu için yazıcının kartuşu korumaya yönelik aldığı bir önlemdir. Orjinal kartuşlarda zaten bu ömrü tamamlamadan önce mürekkep biter ama kendinden dolan ve bitmeyen kartuslu sistemlerde mürekkep bitmediği için kartuş sürekli yazdirmaya zorlanır ve bir yerden sonra yazici kartuşu gerek olmasa bile orjinal sandığı için korumaya alır.
    Çözümü için yaziciya başka kartuş takıp çıkardıktan sonra tekrar kendi kartuşumuzu takmaktır (veya direkt kartuşu değiştirmek) Bunu yaptiginiz zaman kartuş otomatik degistirildigi icin korumada cikar ve normal yazdirmaya baslar.

Yerli yabanci hicbir kaynakta bulamadigim sorunun çözümü yüksek ihtimalle budur. Yazıcı reset programlari da bu koruma modundan cikarabilirler ama ben elimde kartus oldugu icin mantiken bu yolu buldum ve işe yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatkrky -- 28 Eylül 2018; 1:18:39 >

• Bazı yazıcılarda aşırı çalışmadan dolayı yazıcı kendini korumaya aldığı için hız düşer (Özellikle lazer yazıcılarda).

Bazen USB bağlantı noktalarına çok yüklenildiğinde yavaşlama olabilir. Mesela birkaç USB bellek sorun olmaz ama birkaç taşınabilir disk aynı anda bağlanırsa sorun olabilir.

Yazıcı hafızası ile ilgili bir yetersizlik olabilir.

Ben de Epson yazıcılarda bu sorunu yaşadım, Adobe Reader'ı kaldırıp Foxit Reader yükledim. Sorunum çözüldü ama bundan mıdır bilemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazıcı Baskı önizleme sorunu
    4 yıl önce açıldı
    yazıcı problemi..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.