< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuur10 -- 31 Ekim 2022; 14:11:28 > |
Subaylık Çıkmazsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) (7. sayfa)
-
-
Daha önde de 05.01 idi sanırım tarih (3. Gruba çıkmışsınız). Dediğim gibi ödemenin sisteme düşmesi 1 gün sürebilir. Bu hafta içi kontrol ediniz.
-
Doğru tarihin kaç olması gerekiyor ki -
Askerlik hizmet tercih işlemlerinde gözüküyor zaten bedeliniz ödendi sınıflandırılmanız bekleniyor diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuur10 -- 31 Ekim 2022; 14:14:39 > -
Perteme düşmüş. edevlete düşmesi de en az 12 saati bulur. İlk etepta 31.12.2022 yazacak.
1 ocak sonrası da bedelli sınıflandırma sonuçlarının açıklanmasını bekleyeceksiniz. Ocak ayının 3. veya 4. Cuma günü açıklanır. Bu arada ocak ayında sınıflandırma açıklanana kadar yoklama kaçağı, bakaya falan görünmüyorsunuz.
Duyurusu buraya düşecektir.
Sınıflandırmada hangi ay çıkarsa o tarihte gidip 1 ay askerlik görevinizi yapıp terhis olacaksınız.
-
Tamamdır çok teşekkür ederim -
selamlar, ben bir şey yapmadan pazartesi günü sınıflandırılmışım 6 ay er olarak ocak 2023 gözüyordu, bunu gördükten sonra bedelliye başvurup, parayı yatırdım şu an edevlette bedelli sorguladığımda sınıflandırma bekleniyor yazıyor ama sınıflandırma sorguladığımda hala ilk söylediğim gibi yazıyor. ben askerlik şubesine gidip sormuştum bu olayı parayı felan yatırmadan önce sorun olmaz demişlerdi. bu bedelli sınıflandırması ne zaman belirli oluyor? Ocak 2023’ten önce belirli olur mu? (Evrak Alma Bits Tarihi 05/01/2023 olarak gözüküyor çünkü er olanda tarih geçerse sorun olur mu?) -
arkadaşlar sevk tarihim 10 kasım, bedelliye çevirdim ücret ödenmesi bekleniyor sayfasında şu an. İbarelerde 2 ay içinde ödeme yapılması gerekiyor gibi bi ifade var, sevk tarihimden sonra yatırsam bir sıkıntı çıkar mı, bedelli hakkımı kaybeder miyim?
-
Daha önce ASAL Yoklama başvurusunu tamamladıysanız, aile hekimine gidip askerlik muayenesi olduysanız sınıflandırma kaynağına alınırsınız. İsterseniz bu işlemleri 3-5 sene önce tamamlamış olun, MSB/ASAL geçerli sayıyor. Yapacaklarınız bunlardı zaten, ekstra birşey yok.
Muhtemelen 25 ocakta bedelli sınıflandırma sonuçları Şubat celbiyle beraber açıklanır, iki kere uğraşmazlar.
Burayı takip edersiniz.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyurular
Er sınıflandırma sonucunun hala sistemde kalmasının sebebi, yarın bir gün bedelliden vazgeçip yatırdığınız parayı geri alırsanız er olarak o birliğe gedeceksiniz. Zorunlu askerlik görevi bir şekilde tamamlanmalı. Ya 6 ay er ya da 1 ay bedelli. Tezkereyi aldıktan sonra askerlik konusu sizin için kapanır.
Şu durumda 25 ocağa kadar rahatsınız. Askerlik durum belgenizde 31.12.2022'ye kadar ilişiği yoktur şeklinde güncellenmesi lazım (ödeme sisteme düştüyse).
-
Artık bakaya olanlar da bedelliden faydalanıyor. Ama 10 kasımdan sonra sevki alıp gitmezseniz bakaya kalacağınız için bedelli ücretine ek olarak fark alacaklar. Nette bulduğum memur maaş katsayısı yanlış değilse şuan için bu fark ücreti aylık 825 TL.
Hesaplaması aşağıdaki linkte yazıyor. Memur maaş katsayısı da işin içinde, 6 ayda bir bu fark ücreti de artabilir.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/07/20220713-1.htm
Ayrıca ücret ödemede 1 ocak sonrasına kalırsanız hem bedelli ücreti zamlanacak hem de askere gidişiniz 2024 yılına sarkacak.
-
Çok teşekkür ederim -
Teşekkürler, evet ilişiği yoktur tarihi güncellenmiş. Yani benim Celp ve Sevk Dönemi OCAK 2023 ve Evrak Alma Bits Tarihi 05/01/2023 olarak gözükmesi bir bakaya kalma durumu vs. yaratmaz mı? 25 Ocak’tan önce çünkü bu tarih. -
31 aralıktan sonra güncellenir yine. Parayı yatırdınız zaten. Konuyu açan forumdaş da böyle yaptı. Sorun olmaz.
-
Arkadaşlar daha önce Ağustosta er olarak sınıflandırılmıştım tecil ettirip gitmedim. Bugün bedelliye çevirdim askerliğimi ücretimi yatırdım hizmet tercihleri bölümünde de yatırılmış gözüküyor. Fakat az önce Askerlik Durum Belgemde baktığımda 08/12/2022 olarak güncellenmiş. 31/12/2022 olması gerekmiyor muydu? Yardımcı olur musunuz?
-
Sene sonu tecilim bitiyor az önce yoklama başvurusu yaptım, haftaiçi işlemleri tamamlayıp yedek subaylığa vs başvuru yapacağım fakat sene sonuna kadar açıklanıyor mu çıkmazsa bedelli yapmam gerekiyor. Geç açıklanırsa da zam gelecek o zaman hiç yapamayacağım, aynı durumda olan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Ray SF -- 20 Kasım 2022; 11:55:19 > -
En yakın 25 ocakta açıklanacak. Bu işlemleri 3 ay önce yapmanız lazımdı ki Kasım celbine sınıflandırmanız belli olur, ona göre bedelliye çevirirdiniz. Yapacak birşey yok.
Eğer bedelli parasını çalışarak çıkarabilecek potansiyeliniz varsa hiç düşünmeyin bedelli yapınız. Askerliğin kısası makbuldür.
Yedek subaylık da ense yapıp para aldığın bir yer değil. Kurada öyle bir yer çekersiniz, öyle işler yaparsınız ki "hay vereceğiniz paraya" diyebilirsiniz.
www.msb.gov.trMilli Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/subat-2023-siniflandirma-donemi-duyurusu-31102022
-
Malesef geç farkına vardım yaptığım hatanın, yıl sonuna kadar şartları zorlayacağım mevcut bir işim var fakat bedelli yapmaya kafi bir meblağ kazanmıyorum, asgari ücret zammına göre yapıp yapmayacağıma karar vermek kaldı hocam, teşekkürler bilgi için.
-
hortlatalım
-
Şubat veya Mayıs celbine tabii kişiye yedek subay çıkmadı ere düştü ve bedelliye çevirdi diyelim. Bu kişi 2024 Ocak bedelli sınıflandırmasını mı bekleyecek yoksa direkt olarak bedelli hakkını kaybedip 6 ay er gitmek zorunda mı kalacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X