Şimdi Ara

Era 1.5 Dizel Alayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
45.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralarda dizel araba almaya kafayı baya taktım.
    Fiyat olarak en fazla 17-18 bin verebilirim.
    Bu civarlarda

Hyundai getz 1.5 crdi
    Hyundai Accent Era 1.5 crdi
    Opel Corsa 1.3 cdti
    Ford fiesta 1.4 tdci
    citroen c3 1.4 dizel
    skoda fabia 1.4 dizel

gibi araçlara bakıyorum.Era içlerinden en geniş, donanımlı ve güçlüsü gibi. Eranın motoru 110 beygir ve torku baya yüksek.En iyi motor onda gibi.
    Eranın dizelini geçen yıl uzun yolda kullandım baya hoşuma gitmişti.
    Ama 2. elinde 2006 üretim eralarda fabrika sorunu çok diyolar.
    Bu konuda görüşleriniz nelerdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: alitutal

Arkadaşlar bu aralarda dizel araba almaya kafayı baya taktım.
    Bu civarlarda

Hyundai getz 1.5 crdi
    Opel Corsa 1.3 cdti
    Ford fiesta 1.4 tdci
    citroen c3 1.4 dizel
    skoda fabia 1.4 dizel

gibi araçlara bakıyorum.Era içlerinden en geniş, donanımlı ve güçlüsü gibi. Eranın motoru 110 beygir ve torku baya yüksek.En iyi motor onda gibi.

Arkadaşım 2006 Eralarda esp sıkıntısı vardı ancak sadece bir parti araçta bu sıkıntı ortaya çıktı ancak sanki tüm araçlarda varmış gibi dillendirildi.Hyundai bu parçaya ömür boyu garanti vermekte bunu da unutmayalım,2008'den itibaren ise bu sistem iptal edildi.16 aydır kullanıyorum,çok memnunum tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orjinalden alıntı: alitutal

Arkadaşlar bu aralarda dizel araba almaya kafayı baya taktım.
    Bu civarlarda

Hyundai getz 1.5 crdi
    Opel Corsa 1.3 cdti
    Ford fiesta 1.4 tdci
    citroen c3 1.4 dizel
    skoda fabia 1.4 dizel

Arkadaşım 2006 Eralarda esp sıkıntısı vardı ancak sadece bir parti araçta bu sıkıntı ortaya çıktı ancak sanki tüm araçlarda varmış gibi dillendirildi.Hyundai bu parçaya ömür boyu garanti vermekte bunu da unutmayalım,2008'den itibaren ise bu sistem iptal edildi.16 aydır kullanıyorum,çok memnunum tavsiye ederim.
    bende aracımı satıp era dizel almayı düşünüyorum hyundaici arkadaşlar tecrübelerini paylasırlarsa sevinirim... yakıt konusunda nasıldır? yalıtımı nasıldır kakpit kalitesi ne durumda kaportada plastik kısım varmı bilgi verirseniz svinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mclearen

bende aracımı satıp era dizel almayı düşünüyorum hyundaici arkadaşlar tecrübelerini paylasırlarsa sevinirim... yakıt konusunda nasıldır? yalıtımı nasıldır kakpit kalitesi ne durumda kaportada plastik kısım varmı bilgi verirseniz svinirim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mclearen

Öncelikle era takımı'ndan daha detaylı bilgi alabileceğinizi belirteyim.Sorularınızı orada sorarsanız daha derli toplu bir paylaşım olacağını düşünüyorum.Bu arada kısaca şunu belirteyim yakıt tüketimi sizin kullanımınıza bağlı ancak kesinlikle üzmez,araç kaportası tamamen sactan imaldir plastik(tamponlar hariç) hiç bir bölgesi bulunmamaktadır.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

daha önce kullandığınız satmayı düşündüğünüz aracınız ne marka , hangi model belirtmemişiniz..??

yazmış olsaydınız bir karşılaştırma yapabilirdik.

Hyundai Accent Era B sedan sınıfı bir araçtır. 110 hp lik turbo dizel CRDI motoru sınıfının en iyi ve güçlü motorudur. gaz pedalına bastığınızda size bu gücü her zaman gösterir.

yalıtım ve kaporta diğer B sınıfı sedanlardan iyidir, mükkemmel değildir ama iyidir...

yakıt olarakta fazla üzmez. çok basarsanız çok yakar. ancak 100km/saat hızı geçmediğiniz takdirde sehir dışı en fazla 5 litre euro dizel yakarsınız.

kaportada tampon haricinde plastik malzeme yoktur.

kokpit görüşü iyidir. aracın genel sürüşü zevklidir. ayarlı koltuklar bel ağrısı yapmaz, ve rahattır.

torpido çift renk plastik malzemedir. bence yeterlidir. donanım olarak diğer B sınıf araçlara göre de iyidir.. bagaj boyutu yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

daha önce kullandığınız satmayı düşündüğünüz aracınız ne marka , hangi model belirtmemişiniz..??

yazmış olsaydınız bir karşılaştırma yapabilirdik.

Hyundai Accent Era B sedan sınıfı bir araçtır. 110 hp lik turbo dizel CRDI motoru sınıfının en iyi ve güçlü motorudur. gaz pedalına bastığınızda size bu gücü her zaman gösterir.

yalıtım ve kaporta diğer B sınıfı sedanlardan iyidir, mükkemmel değildir ama iyidir...

yakıt olarakta fazla üzmez. çok basarsanız çok yakar. ancak 100km/saat hızı geçmediğiniz takdirde sehir dışı en fazla 5 litre euro dizel yakarsınız.

kaportada tampon haricinde plastik malzeme yoktur.

kokpit görüşü iyidir. aracın genel sürüşü zevklidir. ayarlı koltuklar bel ağrısı yapmaz, ve rahattır.

torpido çift renk plastik malzemedir. bence yeterlidir. donanım olarak diğer B sınıf araçlara göre de iyidir.. bagaj boyutu yeterlidir.

Alıntıları Göster
    aracım ford focus 1.6 2000 model fakat daha yeni accent era 1.5 crdi'si olan birinn arabasını inceleme imkanım oldu araba 2006 model olmasına rağmen bana kalitesiz ve basit geldi ama parasına göre iyi araba! yalnız focusatan sonra o arabaya binilmez anladım sadece secimimi ya forddan yada toyotadan yapacağım bu gidişle...

• quote:

aracım ford focus 1.6 2000 model fakat daha yeni accent era 1.5 crdi'si olan birinn arabasını inceleme imkanım oldu araba 2006 model olmasına rağmen bana kalitesiz ve basit geldi ama parasına göre iyi araba! yalnız focusatan sonra o arabaya binilmez anladım sadece secimimi ya forddan yada toyotadan yapacağım bu gidişle...

Alıntıları Göster
    quote:

aracım ford focus 1.6 2000 model

hocam bütçeniz müsait ise C sınıfı bir araç alabilirsiniz. sonuçta era B sınıfı bir araç. sizin istediğiniz gibi olmayabilir. Era'nın en güzel yanı dizel motorudur. bir çok C sınıfı araca arka camdan el sallar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACCENT ERA 1.4 MÜ YOKSA 1.6 MI ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hocam bütçeniz müsait ise C sınıfı bir araç alabilirsiniz. sonuçta era B sınıfı bir araç. sizin istediğiniz gibi olmayabilir. Era'nın en güzel yanı dizel motorudur. bir çok C sınıfı araca arka camdan el sallar.

%100 katılıyorum hem ford focus hemde magane dizel kullandım era bu ikisinede kesin arka camdan el sallar çok doğru tespit bilader.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sfenks -- 23 Şubat 2010; 18:39:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfenks

quote:

quote:

%100 katılıyorum hem ford focus hemde magane dizel kullandım era bu ikisinede kesin arka camdan el sallar çok doğru tespit bilader.

Alıntıları Göster
    peki ya yol tutuşu ?
    sollamalarda serilik ?
    hiç era kullanmadım bi kaç kez taksilerde bindim o zamanlar ilgilenmıyordum keşke taksiciyede danışsaymışım

• quote:

Orijinalden alıntı: DOHCVTEC

peki ya yol tutuşu ?
    sollamalarda serilik ?
    hiç era kullanmadım bi kaç kez taksilerde bindim o zamanlar ilgilenmıyordum keşke taksiciyede danışsaymışım

Alıntıları Göster
    Forever1907, hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Bu durumda yorumumu şu şekilde güncelliyorum:

Bir seneden fazla bir süredir 2006 model Era 1.5 CRDI Select kullanıyorum. İzlenimlerim şunlar:

Olumlu olarak:
    - Kullanımı çok rahat
    - Müthiş bir motor gücü var. Gaza dokununca araç nerdeyse havalanacak. Yokuş falan dinlemiyor. Eski benzinli Astram vardı. Onun tıkandığı yollarda bana mısın demiyor. Şimdiye kadar yolun dikliğinden dolayı vites düşürme ihtiyacı hissetmedim. Yani motor canavar gibi
    - Böyle bir motor gücüne karşın yakıt tüketimi oldukça ekonomik. Şu an itibari ile şehirler arasında km başına yaklaşık 16-17 kuruş yakıyor.
    - Şimdiye kadar kullandığım yolların bozukluğundan kaynaklandığını düşündüğüm arka amortisörlerden birinin patlaması dışında mekanik bir sorun çıkarmadı. Yani genel anlamda sorunsuz bir model diyebilirim.
    - Araç büyüklüğüne oranla bagaj hacmi bir hayli fazla. Şimdiye kadar bagajda yer sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum.

Olumsuz olarak:
    - Geri viteste biraz sorun var, bazen girmiyor
    - Kırmızı ışıkta beklerken direksiyonda fark edilebilen, ancak rahatsız etmeyen hafif bir titreme oluyor.

Sonuç olarak, şu an itibarıyla, HYUNDAI ACCENT ERA 1.5 CRDI NIN, 17-20 BİN TL FİYAT ARALIĞINDA ALINABİLECEK EN İYİ İKİNCİ EL DİZEL OTOMOBİL olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnuye -- 13 Mayıs 2010; 10:26:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysnuye

- Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 üzerinden 3 yıldız almış. Özellikle yandan çarpma testlerinde pek başarılı değilmiş. Şimdiye kadar bir kaza yaşamadım ama durum biraz endişe verici.

Yanlış bilgi vermeyiniz NCAP den 3 yıldız alan 98 accenttir. Yeni accent ncap e girmemiştir. Ancak Amerikan Ncap tarafından yapılan incelemeye BURADAN bakabilirsiniz. Önden çarpmalardan 5 , ön yandan 4, arka yandan 3 yıldız almıştır. Kıyaslama yaptığınız Focus önden 4 yıldız almıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

quote:

- Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 üzerinden 3 yıldız almış. Özellikle yandan çarpma testlerinde pek başarılı değilmiş. Şimdiye kadar bir kaza yaşamadım ama durum biraz endişe verici.

Yanlış bilgi vermeyiniz NCAP den 3 yıldız alan 98 accenttir. Yeni accent ncap e girmemiştir. Ancak Amerikan Ncap tarafından yapılan incelemeye BURADAN bakabilirsiniz. Önden çarpmalardan 5 , ön yandan 4, arka yandan 3 yıldız almıştır. Kıyaslama yaptığınız Focus önden 4 yıldız almıştır.

Alıntıları Göster
    Bu arada sayın Forever1907, verdiğiniz bilgiler doğru ama verdiğiniz bağlantı kopmuş sanırım.
    2006 model Hyundai Accent Era nın Amerikan NCAP tarafından gerçekleştirilen güvenlik testi sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnuye -- 8 Haziran 2010; 13:59:09 >

• quote:

Bu arada sayın Forever1907, verdiğiniz bilgiler doğru ama verdiğiniz bağlantı kopmuş sanırım.
    2006 model Hyundai Accent Era nın Amerikan NCAP tarafından gerçekleştirilen güvenlik testi sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Amerikan Ncap ile verilen iki linkte çalışmıyor, kendi tanıtımlarında dendiğine göre sınıfının en güvenli araçlarında biri olarak gösteriliyor ama ben buna hiç katılmıyorum. Accent era'ların karıştığı birçok kaza gördüm, en ufak ön ve ön yan çarpmalarında kaporta hemen 2'ye katlanıyor, ön konsol ile bir oluyor neredeyse, zaten elle bakarsanız bile kalitesizliğini hissedebilirsiniz.

Ben de bir araba almayı düşünüyorum bu ay içerisinde, Accent Era'yı uzun zamandır takip ediyorum. Hem dizayn açısından hem de fiyat-performans değerleri açısından çok beğeniyorum, ama her ucuzluğun bir eksiği olur prensibinden güvenlik açısından bu araçtan tereddüt ediyorum. Yakınlarım bu araca binilmez, piyasadaki 2. ellerin çoğu taksiden çıkma, 5 yıl servis garantisi veriyorlar ama araç sürekli servise uğramak zorunda kalıyorlar deniyor. Kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: volcano71

Amerikan Ncap ile verilen iki linkte çalışmıyor, kendi tanıtımlarında dendiğine göre sınıfının en güvenli araçlarında biri olarak gösteriliyor ama ben buna hiç katılmıyorum. Accent era'ların karıştığı birçok kaza gördüm, en ufak ön ve ön yan çarpmalarında kaporta hemen 2'ye katlanıyor, ön konsol ile bir oluyor neredeyse, zaten elle bakarsanız bile kalitesizliğini hissedebilirsiniz.

Ben de bir araba almayı düşünüyorum bu ay içerisinde, Accent Era'yı uzun zamandır takip ediyorum. Hem dizayn açısından hem de fiyat-performans değerleri açısından çok beğeniyorum, ama her ucuzluğun bir eksiği olur prensibinden güvenlik açısından bu araçtan tereddüt ediyorum. Yakınlarım bu araca binilmez, piyasadaki 2. ellerin çoğu taksiden çıkma, 5 yıl servis garantisi veriyorlar ama araç sürekli servise uğramak zorunda kalıyorlar deniyor. Kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Maalesef American NCAP teki link sürekli değişiyor. Sonuçları burada vereyim:

Vehicle: 2006 Hyundai Accent 4-DR.
    Frontal Driver Rating: *****
    Frontal Passenger Rating: *****
    Side Driver Rating: ****
    Side Rear Passenger Rating: ***
    Rollover 2 Wheel Drive: ****

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnuye -- 8 Haziran 2010; 14:10:39 >

• quote:

Maalesef American NCAP teki link sürekli değişiyor. Sonuçları burada vereyim:

Vehicle: 2006 Hyundai Accent 4-DR.
    Frontal Driver Rating: *****
    Frontal Passenger Rating: *****
    Side Driver Rating: ****
    Side Rear Passenger Rating: ***
    Rollover 2 Wheel Drive: ****

Alıntıları Göster
    düşük km bir dizel erayı kaç tl ortalamaya alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbilge_11

düşük km bir dizel erayı kaç tl ortalamaya alabilirim

Alıntıları Göster
    Al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 26

Al.

Alıntıları Göster
    arkadaşım ben erayı 2 yıl kullandım. şunu da belirteyim bindiğim en uzun araç era ! araba b sınıfı kıyaslarken kendi segmentindeki araçlarla kıyaslayın lütfen. arabam 2006 modeldi ve 70000 km. ye kadar hiç bir problem yaşamadım. sadece ön ampulü değişti. denildiği gibi servisten çıkmıyor falan hikaye. ben clio da kullandım focus da megane da. megane dan bir kere dökülme anlamında çok daha iyi. orasından burasından ses gelmiyor. benim gördüğüm tek olumsuzluk arabanın beşik şeklinde bozuk yollarda salınım yapması. o da bildiğim kadarıyla 2008 sonrası düzeltildi. yani arka amortisorler yumuşak ve yol tutuşu biraz savurgan ve güvensiz. ama gaz yemesi düz yolda, direksiyonu şanzımanı falan güzel. yakıtı şehir içinde renault grubuna göre fazla. şehir dışında ise iyi. ben uzun yolda çok dikkatli kullanarak 3.8 litreye kadar düşürdüm. ama abartmadan normal kullanırsan 4.5-5 lt. falan yakar. şehir içinde ise 7.5-8 litre civarında yakar normal kullanımda. ama moruklar gibi kullanırsan daha da az yaktırırsın . bazı araba fanatikleri kendi sahip oldukları arabayı kötü göstermemek adına hiç de doğru olmayan yanıltıcı bilgiler veriyorlar. özellikle yakıt tüketimi konusunda bir çok insan sallıyor, sakın inanmayın. şehirler arası hızlı kullanımda fazla yakmıyor ayrıca, 6-6.5 litrelerde kalıyor eğer 140-160 km hızlarda kullanırsanız. virajlarda fazla güven vermedi bana, ama bunun sebebi dediğim gibi amortisörlerin yumuşak olmasından kaynaklanıyor ve yüksek modellerde bu düzeltildi diye duydum. kullanan birilerine ayrıca sormanızı tavsiye ederim. kullanımı zevkli bir araba bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

arkadaşım ben erayı 2 yıl kullandım. şunu da belirteyim bindiğim en uzun araç era ! araba b sınıfı kıyaslarken kendi segmentindeki araçlarla kıyaslayın lütfen. arabam 2006 modeldi ve 70000 km. ye kadar hiç bir problem yaşamadım. sadece ön ampulü değişti. denildiği gibi servisten çıkmıyor falan hikaye. ben clio da kullandım focus da megane da. megane dan bir kere dökülme anlamında çok daha iyi. orasından burasından ses gelmiyor. benim gördüğüm tek olumsuzluk arabanın beşik şeklinde bozuk yollarda salınım yapması. o da bildiğim kadarıyla 2008 sonrası düzeltildi. yani arka amortisorler yumuşak ve yol tutuşu biraz savurgan ve güvensiz. ama gaz yemesi düz yolda, direksiyonu şanzımanı falan güzel. yakıtı şehir içinde renault grubuna göre fazla. şehir dışında ise iyi. ben uzun yolda çok dikkatli kullanarak 3.8 litreye kadar düşürdüm. ama abartmadan normal kullanırsan 4.5-5 lt. falan yakar. şehir içinde ise 7.5-8 litre civarında yakar normal kullanımda. ama moruklar gibi kullanırsan daha da az yaktırırsın . bazı araba fanatikleri kendi sahip oldukları arabayı kötü göstermemek adına hiç de doğru olmayan yanıltıcı bilgiler veriyorlar. özellikle yakıt tüketimi konusunda bir çok insan sallıyor, sakın inanmayın. şehirler arası hızlı kullanımda fazla yakmıyor ayrıca, 6-6.5 litrelerde kalıyor eğer 140-160 km hızlarda kullanırsanız. virajlarda fazla güven vermedi bana, ama bunun sebebi dediğim gibi amortisörlerin yumuşak olmasından kaynaklanıyor ve yüksek modellerde bu düzeltildi diye duydum. kullanan birilerine ayrıca sormanızı tavsiye ederim. kullanımı zevkli bir araba bu arada.

Alıntıları Göster
    amortisörler hala aynı hiç bir şey düzeltilmedi..

• quote:

Abi şimdi her yıl bu Assan, kataloğunda diyorya hani yenilenen süspansiyon sistemi filan. Millette sanıyorki sorunu düzelttiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raven1974

quote:

Abi şimdi her yıl bu Assan, kataloğunda diyorya hani yenilenen süspansiyon sistemi filan. Millette sanıyorki sorunu düzelttiler.

Alıntıları Göster
    valla 2008 sonrasındakilerde düzeltildi falan diye okumuştum ama bizzat denemek lazım tabii. her ne kadar bir focus yol tutuşu beklemesemde en azından tedirginlik yaratmamalı adamda. yani virajlı bir yolda peugeot partner adventure yanımdan geçti gitti ben peşinden gidemedim arabanın yol tutuşuna güvenemediğim için. girintili çıkıntılı bozuk bir yoldan geçtik teyze oğluyla o sırada hoplayıp zıplamaya başlayınca bizim teyze oğlu noluyor lan dedi. bende arabanın süspansiyonundan bu deyince adam koptu nerdeyse altına işeyecekti. yani öyle bir hoplamaya başladık ki arabada , gerçekten komikti yani. fakat onun dışında gerçekten de güzel araba. yani diyorsanız benim süratle ve virajlarla ilgili bir acelem falan yok bence çok güzel bir araba. zevkle kullanılacak bir araba. ayrıca kış bakım günlerinde kocaman kışlık şemsiye hediye ediyorlar sürekli . ev koca koca şemsiyelerle dolu, hani şu baston tipi 10 çubuklu ihtiyar işi şemsiyeler var ya onlardan işte.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.