Şimdi Ara

Erasmus'a Karşı Mevlana (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: onlyone

Erasmusun amacı %99 için cinsel tatmin ve yeni yerler görme merakı
    Bence başarılı bir çalışma genç nesil biraz da latin asyalı falan "görsün"

Cevremdeki bircok Turkun asil amaci cinsel tatmin. Erasmusa gelipte 1 kez bile universiteye ugramamis adamlar var. İnsan ne yaparsa kendine tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hm iyi iyi ben once bu sene dgs ile 3. Siniftan baslayacagim sonra Japonya'ya erasmus var mi yahu yoksa hic ugrasmayalim unv. Kazanmaya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet gerçekten erasmusa karşı anlaşılan üniversite listesi
    ARNAVUTLUK Epoka University
    AZERBAYCAN Qafqaz Universiteti
    BOSNA-HERSEK Burch University

http://www.mevlana.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=12300
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Hashus o kadar uçta örnek vermeye gerek yok.

Dersine çalışmayan adamın geçmemesi gerektiğini biliyoruz, bundan rijit uç örnekler çıkmamalı.

Acikcasi bunlar olagan ornekler. Erasmus' a giden 10'dan fazla insan taniyorum, yalnizca biri daha iyi teknik egitim pesinde gitti. O tek kisi uc ornek oluyor asil, cunku erasmus' a gidenlerin cogunun amaci goygoy.

Vizyon katmasinin yaninda dezavantajlarina da bakmak lazim. Zaten en buyuk dezavantaji, birincil amaci egitim olmasi gereken universitelerin egitm surecini sekteye ugratmasi.

Dediklerinizde haklısınız. Bu ders muafiyeti - eşdeğerlik konusu karışık ve tamamiyle bölüm komisyonunun elinde olan birşey. Yani gidip gelmiş öğrenciye muaf değilsin de diyebiliyorlar gittiği ülkede almadığı dersten muaf bile edebiliyorlar. Yani bu işi önemsiyen akademisyende pek yok.

Zaten gidenlerin büyük çoğunluğuda gezeyim göreyim, şans bulursakta cinsel tatmin olsun muhabbetine gidiyorlar. Kimsenin amacı eğitim değil. Kişisel gelişimdir, özgüveni arttırır bunlar olağan şeyler. Ama ingilizceyi geliştirdiği filanda yok bu olayın. Benim üniversitemdeki erasmus sınavlarında normal ingilizce 1-2 dersini zor vermiş a1- a2 seviyesindeki öğrenciler geçiyorlar. Ki zaten not ortalaması yüksek bir öğrenci ingilizce bilmeyip test sınavından 50 yi geçse bile gitmeye hak kazanıyor.

Erasmusla gidip okula uğramayan arkadaşlarda var, işin hilesinde hurdasında olup ordaki hocalara yalvar yakık yapıp ders geçip gelince bölümün en " BABA" derslerini saydıranlarda var.

Ama şöyle bir durumda var. Zaten pek çok ders ne yazıkki ezberle geç mantığı ile geçiliyor. En azından benim üniversite ve bölümümde bu şekilde (makine) Örnek sorulara bakıyorsun, çıkmış sorulara bakıyorsun mantığı ezberliyorsun öğrenmiyorsun. Çok idealist öğrenciler kovalıyorlar, kütüphanelerde emek verip hocanın kapısını aşındırıp donanımlı olarak mezun oluyorlar. Bunun haricinde mukavemeti geçmiş ama halen daha adam gibi ntm diyagramı çizemeyecek olan sınıf arkadaşlarım hatta üst devrelerim var. Bu donanımlı mezunda şans-torpil gibi faktörler yoksa donanımsız olandan çok üst bir yerlere gelmiyor.

İnşaat okuyup aynı dersi 20 yıldır veren hocanın çıkmış tüm sorularını ezberleyip aa ile geçen arkadaşımda var. Ne yazıkki ülkemizde teknik eğitim 1 2 üniversite harici açık ve net vasattır.

*Mevlana hakkında merak ettiğim olay bazı okulların harçları var bunları yök mü ödüyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 4 Nisan 2014; 12:31:57 >

• Üniversite öğrencilerinin zihniyetinden hareketle, yukarıda bahsedildiği gibi kimse Avrupa üniversiteleri varken Azerbaycan'a , Moğolistan'a falan gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

erasmus'umuz zaten var, kaç öğrenci gidip isveç, fransa, polonya, çek cumhuriyeti gibi ülkelerde okumak varken moğolistan'ı tercih etsin?
    anlamadığım, erasmus'a rakip olma, sidik yarıştırma peşinde koşulması. neden? neden rakip olsun ki?

Hocam konunun içeriği ile pek ilgisi yok ancak şu haberleri görmüş müydün ?

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ab_turkiyedeki_bakanliga_verdigi_paralarin_pesine_dustu-1179267

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/26052761.asp

Şayet çıkarılırsak proje belli, ''değişim programı düzenlemeyi sizden öğrenecek değiliz !!11 Benim Mevlanam var.. '' gibi

• o ülkelerden sadece Japonya'ya gidilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.