Şimdi Ara

ERASMUS İLE LİSANS TAMAMLAMAK.ALMANYA-İTALYA-FRANSA-İSPANYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar ankara hukuk 2. Sınıf öğrencisiyim ve erasmusla seneye almanya, italya, fransa ve ya ispanyaya gitmek istiyorum.Gittikten sonrada lisan eğitimimi orada devam ettirip orada tamamlamak hedefim.Okul erasmu süresince bir yıl boyunca hibe olarak aylık fransaya 500 avro diğerlerine 400 avro veriyor.Ailemin imkanı bana destek çıkmaya yetmiyor malesef kyk kredisi de extrada 125 euro gibi destek getiriyor.Totalde 625-525 euro oluyor.Harcama konusunda çok harcama yapan birisi değili okuldan eve, evden okula giderim, masraflardan kaçınırım genel olarak.
    Neden bu ülkeler diyeceksiniz?Çünkü bu ülkeler kendi dillerinde alım yaptıkları için talap yok denecek kadar az.Üni.'nin yaptığı yanlışın doğruyu götürmediği test sınavdan 100 üzerinden 15 puan alıp gidenler var.Ayrıca boş kontenjanlar da var, yani kimse talep etmemiş.İngilizce ile alanların ise dil puanları bayağı yüksek.İngilizce hazırlık gördüm fakat seviyem pre-intermediate biraz çalışarak eski günlerime gelebileceğimi düşünüyorum, en azından orada kendimi ifade etme açısından.Diğer dili ise seçeceğim ülkeye göre çalışacağım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.Maddi durumu, üniversitenin hukuk bölümünün eğitim kalitesini ve o ülkedeki üni'de eğitimime devam etme imkanımı değerlendirerek cevap verirseniz sevinirim.Önceliğim almanyadan yana özellik münih üniversitesi fakat bologna üniversiteside avrupanın ilk üniversitesi olması dolayısıyla favorilerimden.
    Gelelim Üniversitelere

-Almanya

University of Koeln - Köln

Universitat Bremen - Bremen

Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen - Münih

Universitat Saarland - Saarbrücken

Universitat Augsburg - Augsburg

Georg-August-Universitat Göttingen - Göttingen

Universitat Mannheim - Mannheim

Passau University - Passau

Eberhard Karls Universitat Tübingen - Tubingen

Universitat Regensburg - Regensburg

-İtalya

University of Bologna - Bolonya

Universita degli Study di Teramo - Teramo

Universita degli Study di Foggia - Foggia

-Fransa

Montesquieu University Bordeaux 4 - Bordeaux

Universite Jean Moulin Lyon 3 - Lyon

Universite Toulouse 1 Capitole - Toulouse

-İspanya

Universidad de Oviedo - Oviedo

Universidad de La Rioja - La Rioja

Universidad de Santiago de Compostela - Santiago de Compostela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asza -- 22 Ekim 2016; 18:06:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upppppp!!!

• Erasmus'a gittikten sonra ikinci sene orada devam edebilme gibi bir kesinlik var mıydı ki? Bence bunu gitmek istediğin okulla önceden konuşmalısın. Ben senin yerinde olsam Almanya'dan yana oyumu kullanırdım ama o burslarla gittiğin yerde maddi açıdan zorlanırsın benden söylemesi.

• Hocam biraz araştırdım böyle birşwy mümkün.İlk amacım erasmus ile gitmek, oranın kültürünü tanumak diline alışmak.İkinci dönem üniversiteye başvuru yapabiliyorsun, üniden onay alıp bi dahaki dönem üniversiteye devam edebiliyosun tabiki diğer seneye kadar dil yeterliliğini halletmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: isamilakman

Hocam biraz araştırdım böyle birşwy mümkün.İlk amacım erasmus ile gitmek, oranın kültürünü tanumak diline alışmak.İkinci dönem üniversiteye başvuru yapabiliyorsun, üniden onay alıp bi dahaki dönem üniversiteye devam edebiliyosun tabiki diğer seneye kadar dil yeterliliğini halletmem lazım.

Öyle bir şey yapabilirsen ikinci senende Erasmus hiben de olmayacak. Ya aileden para almak zorundasın yada bir işe girip çalışmalısın. İkinci yolu dusunursek bir öğrencinin kampüs dışında bir yerde çalışması çalışma izni olmadığından yasak. Yalnız Almanya'da illegal yoldan part time işler filan bulabilirsin. Normalden biraz az kazanırsın ama en azından öğrencilik hayatın boyunca geçimini sağlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Orijinalden alıntı: isamilakman

Hocam biraz araştırdım böyle birşwy mümkün.İlk amacım erasmus ile gitmek, oranın kültürünü tanumak diline alışmak.İkinci dönem üniversiteye başvuru yapabiliyorsun, üniden onay alıp bi dahaki dönem üniversiteye devam edebiliyosun tabiki diğer seneye kadar dil yeterliliğini halletmem lazım.

Öyle bir şey yapabilirsen ikinci senende Erasmus hiben de olmayacak. Ya aileden para almak zorundasın yada bir işe girip çalışmalısın. İkinci yolu dusunursek bir öğrencinin kampüs dışında bir yerde çalışması çalışma izni olmadığından yasak. Yalnız Almanya'da illegal yoldan part time işler filan bulabilirsin. Normalden biraz az kazanırsın ama en azından öğrencilik hayatın boyunca geçimini sağlarsın.

Evet hocam onun farkındayım.İlk sene orada yaşam koşullarına alışayım gerisipamuk ipliği gibi gelir diye düşünüyorum.Olmazsada zaten buradaki okuluma devam ederim

• KONUyu burada devam ettiriyorum
    https://forum.donanimhaber.com/m_121302885//tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dil Okulu ile İrlanda
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.