Şimdi Ara

ERASMUSLA POLONYAYA GİDİYORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
6
Favori
3.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ERASMUSLA POLONYAYA GİDİYORUM

(En Son Oy Tarihi: 6.9.2013)
Giriş

Orijinalden alıntı: ironicix35

Öncelikle gitmeye hak kazandığın için tebrik ederim.

Ben 2011 yılında Belçika'da erasmus yaptım. Bidaha olsa bi daha yaparım :)) Arkadaşlarımdan birisi Polonya'da yapmıştı...Sana önerceğim üke Polonya..

Neden diye sorarsan bisürü avantajı var :

- Ucuz ülke. Buradan 500 TL'yi bi götürüosun orada oluyo sana 1000 Zloty ( Polonya para birimi ) Sonra harca harcayabildiğin kadar.

- Dersleri zor değil , hocalar sıkmıyo. ( Heryerde ölemidir bilmiyorum normalde polonya da zorlamıyolar proje ile geçiosun dersi )

- Partii , partii ve yine partii Polonya geceleri güzeldir, canlıdır, hareketlidir Ucuzdurda..

- Amsterdamamı gitmek istiyosun? Yada Paris, Barcelona? Atla abicim Ryanair'e git istediğin yere. Verceğin bilet parası 20-25 € Falandır. Hatta bileti daha önceden ayarlarsan 5-10 €'ya bile bulursun. Biz zamanında Barcelona'dan İbiza'ya 5 €'ya ucak bileti bulmustuk. 5€ Lan.. Burda dolmuşa verioz nerdeyse o parayı.

- Kışın gitceksen çok soğuk olur ama onuda göze al mutlaka. Ama bence değer..

- Son olarak Almanya'ya gitme derim. Avrupa'yı dolaşan insanların çoğu Almanya'yı beğenmez, en azından diğer ülkelere göre eğlenmeden çok sanat ve tarih kokar o ülke, ondan dolayı diyorum.

- İspanya güzel yer ama hem pahalı hem ingilizce konuşan insan sayısı az. Konuşsalar bile acaip bi gırtlak olduğu için tuhaf konuşuyolar.

- Yunanistana gitme adamlar hem ırkçı hemde kirzde

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Baska soru varsa cevaplamaya çalışırım...

polonya daha cazip geldi şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

Hangi üniversitedesin ben sınavı kaçırdım yoksa polonyayı kafaya koymuştum

sakarya
  • hocam hiç düşünmeden polonya ya git derim :)) . İnternette hangi forum sitesine bakarsan bak , polonya erasmus cennetidir . 345 euro verirler aylık , 1 euro 4 zloty yapıyo , ekonomik olarak çok rahat edersin.
    Ben 2011 eylül'de , kuzeyde baltık denizine kıyısı olan Koszalin diye ufak bi şehrine gittim 5 ay kaldım, gene olsa gene giderim .

Nimetlerine gelirsek , geneli renkli gözlü , bakımlı , bizimkiler kadar nazlı değil , çok daha rahat davranabiliyolar ve sıcak kanlı :))

başka bi arkadaş daha erasmusla ilgili sorular sormuştu , ben o konuşmayı aynen sana kopyalıyorum :

merhaba.erasmusla polonya ya gitmişsiniz sanırım.birkaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim :)
    ----------------------------------------------------------------------------
    1)hangi üniversiteye, hangi dönem için gittiniz?
    2)ingilizcem bile çok iyi değil benim, lehçe konuştukları için sıkıntı çeker miyim?
    3)döndüğünüzde ingilizceniz gelişti mi yada az da olsa yeni bir dil öğrendiniz mi?

----
    1- Politechnika Koszalinska üniversitesine 2011 eylül de gittim 1. dönem için . ( koszalin adlı kuzeyde baltık denizine kıyısı olan ufak bi şehir )

2- gitmeden önce ingilizcem biraz iyiydi , ama orada 5 ay kaldıktan sonra , ( lehçe bilmediğin için mecburen ingilizce konuşuyosun ) ingilizcem epey ilerledi . Mecbur olduğun için konuşmak zorundasın ve ingilizcen mutlaka ilerliyo

3- Döndüğümde ingilizcemin kesinlikle geliştiğini söyleyebilirim . resmi makale çevirisi yapabilecek kadar değil ama gayet akıcı ve de güzel bi aksanla konuştuğuma inanıyorum

soru :

senin adına sevindim :) benim asıl gitmek istediğim yer isveç'ti ama çok pahalı olacağı için vazgeçtim diyebilirim.şimdi çek cumhuriyeti ve polonya üzerinde duruyorum.sen yurtta mı kaldın?

poznan university
    przyrodniczy technical
    zielonogorski university

polonyada gidebileceğim okullar bunlar.bu konuda fikrin var mı önce hangisini seçmeliyim?
    ------------------
    cevap :

benim kaldığım yer " dom studencki " diye geçiyodu , öğrenci evi demek , giriş çıkış vakit sınırı yoktu , istersen günlerce uğrama bile , sıkıntı olmuyodu . Ama yine de yurt konsepti vardı .3 kişilik 2 ve tek kişilik odaları vardı . Ben iki türk arkadaşınla baraber 3 kişilik odada kaldım tuvalet banyo mutfak içinde , aylık 280 zl verdim.
    çek cumhuriyeti için bi şey diyorum çünkü oraya gitme fırsatım olmadı . Ama Prag'a gidip gezenlerden , orayı beğenmeyen hiç görmedim . ama benim tercihim yine polonya olurdu .
    Üniversitelere gelirsek . Bu 3 üniversitenin aslında nasıl olduğunu bilmiyorum ama şehir olarak bakarsak Poznan ı tavsiye ederim . Polonya nın en büyük şehirlerinden biri , poznan hava alanından bir çok yere gidebilirsin , sık seyahat etmeyi istiyosan güzel bi tercih olabilir .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uzun lafın kısası Polonya candır . İnşallah bu yaz tekrar gidiyorum , bu sefer staj için Gdansk'a :)) . Polonya hakkında bi sorun olursa yardımcı olabilirim
  • Bu tercihler arasinda kesinlikle Polonya, bende Slovenyada yapmistim dogu avrupa erasmus icin en ideal yerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERTANE78

hocam hiç düşünmeden polonya ya git derim :)) . İnternette hangi forum sitesine bakarsan bak , polonya erasmus cennetidir . 345 euro verirler aylık , 1 euro 4 zloty yapıyo , ekonomik olarak çok rahat edersin.
    Ben 2011 eylül'de , kuzeyde baltık denizine kıyısı olan Koszalin diye ufak bi şehrine gittim 5 ay kaldım, gene olsa gene giderim .

Nimetlerine gelirsek , geneli renkli gözlü , bakımlı , bizimkiler kadar nazlı değil , çok daha rahat davranabiliyolar ve sıcak kanlı :))

başka bi arkadaş daha erasmusla ilgili sorular sormuştu , ben o konuşmayı aynen sana kopyalıyorum :

merhaba.erasmusla polonya ya gitmişsiniz sanırım.birkaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim :)
    1)hangi üniversiteye, hangi dönem için gittiniz?
    2)ingilizcem bile çok iyi değil benim, lehçe konuştukları için sıkıntı çeker miyim?
    3)döndüğünüzde ingilizceniz gelişti mi yada az da olsa yeni bir dil öğrendiniz mi?

----
    1- Politechnika Koszalinska üniversitesine 2011 eylül de gittim 1. dönem için . ( koszalin adlı kuzeyde baltık denizine kıyısı olan ufak bi şehir )

2- gitmeden önce ingilizcem biraz iyiydi , ama orada 5 ay kaldıktan sonra , ( lehçe bilmediğin için mecburen ingilizce konuşuyosun ) ingilizcem epey ilerledi . Mecbur olduğun için konuşmak zorundasın ve ingilizcen mutlaka ilerliyo

3- Döndüğümde ingilizcemin kesinlikle geliştiğini söyleyebilirim . resmi makale çevirisi yapabilecek kadar değil ama gayet akıcı ve de güzel bi aksanla konuştuğuma inanıyorum

soru :

senin adına sevindim :) benim asıl gitmek istediğim yer isveç'ti ama çok pahalı olacağı için vazgeçtim diyebilirim.şimdi çek cumhuriyeti ve polonya üzerinde duruyorum.sen yurtta mı kaldın?

poznan university
    przyrodniczy technical
    zielonogorski university

polonyada gidebileceğim okullar bunlar.bu konuda fikrin var mı önce hangisini seçmeliyim?
    ------------------
    cevap :

benim kaldığım yer " dom studencki " diye geçiyodu , öğrenci evi demek , giriş çıkış vakit sınırı yoktu , istersen günlerce uğrama bile , sıkıntı olmuyodu . Ama yine de yurt konsepti vardı .3 kişilik 2 ve tek kişilik odaları vardı . Ben iki türk arkadaşınla baraber 3 kişilik odada kaldım tuvalet banyo mutfak içinde , aylık 280 zl verdim.
    çek cumhuriyeti için bi şey diyorum çünkü oraya gitme fırsatım olmadı . Ama Prag'a gidip gezenlerden , orayı beğenmeyen hiç görmedim . ama benim tercihim yine polonya olurdu .
    Üniversitelere gelirsek . Bu 3 üniversitenin aslında nasıl olduğunu bilmiyorum ama şehir olarak bakarsak Poznan ı tavsiye ederim . Polonya nın en büyük şehirlerinden biri , poznan hava alanından bir çok yere gidebilirsin , sık seyahat etmeyi istiyosan güzel bi tercih olabilir .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uzun lafın kısası Polonya candır . İnşallah bu yaz tekrar gidiyorum , bu sefer staj için Gdansk'a :)) . Polonya hakkında bi sorun olursa yardımcı olabilirim

teşekkür ederim hocam
  • Deu'da almanca öğretmenliği okuyorum. Sınav sonucunda Technische Universitaet Dresden oldu. Ancak acayip korkuyorum uyum sağlayamama ve hayal kırıklığı olacak diye. İkilemdeyim gidip gitmeme konusunda. daha önce bu üniversite ye gidip yorum yapabilecek arkadaş var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Avusturya'ya gelme, ben şuan Avusturya'da erasmusdayım.Bence Polonya'ya git, ortamlar daha güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordnelsono6

Avusturya'ya gelme, ben şuan Avusturya'da erasmusdayım.Bence Polonya'ya git, ortamlar daha güzel.

kesinleşti zaten hocam. polonya ya gidicem inşallah
  • Bölüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lovelorn Rhapsody

Bölüm ?

end. müh.
  • Polonya Varşova, üniversitenin adını bilmiyorum, inşaat mühendisliğinde sıkıntı yaşatıyor, sınıfımdan giden çocuklar pişman okullarını uzattılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conquérant'

quote:

Bölüm ?

end. müh.

Hangi okul ?

• quote:

Polonya Varşova, üniversitenin adını bilmiyorum, inşaat mühendisliğinde sıkıntı yaşatıyor, sınıfımdan giden çocuklar pişman okullarını uzattılar :)

bölümüne göre değişiyor hocam

quote:

Orijinalden alıntı: Heavy Armored Knight

quote:

quote:

Bölüm ?

end. müh.

Hangi okul ?

sakarya
  • Aynen, elbette bölümüne göre değişir ,bilgin olması açısından söyledim :)
  • Beyler erasmusu biliyorumda bu avrupada staj isi nedir ? bilgi vericek var mi acaba ?

• İnşallah Krakow-Wroclaw-Varşova üçlüsünden birine gidiyosundur.
  • quote:

quote:

Polonya Varşova, üniversitenin adını bilmiyorum, inşaat mühendisliğinde sıkıntı yaşatıyor, sınıfımdan giden çocuklar pişman okullarını uzattılar :)

bölümüne göre değişiyor hocam

quote:

Orijinalden alıntı: Heavy Armored Knight

quote:

quote:

Bölüm ?

end. müh.

Hangi okul ?

sakarya

Hayırlı olsun. Ne zaman gideceksiniz ? Ne kadar kalacaksınız.
  • ben de polonyaya gideceğim ama seneye ya da ondna sonraki sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

İnşallah Krakow-Wroclaw-Varşova üçlüsünden birine gidiyosundur.

Varşova sggw üniversitesi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.