Şimdi Ara

Erdoğan fena yanıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 gün önce yaptığı açıklamada İngiltere'nin AB'den çıkmayacağını, referandumda böyle bir kararın çıkacağı söylemişti. Ancak Erdoğan'ın öngörüsü tutmadı.
    İngiltere'nin Brexit Referandumunda AB'den ayrılma kararı çıkması tüm dünyada şok etkisi yarattı. O şoku yaşayanlardan birisi de heralde Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Zira Erdoğan 2 gün önce Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, İngiltere İngilizlerin Türkiye'yi gerekçe göstererek kampanya sürdürdüklerini söylemiş ve İngiltere'nin AB'den çıkmayacağını iddia etmişti.

Hatta Erdoğan "Oradan AB'den çekilmeme kararı çıkacak. Ben şimdiden size söylüyorum" diyecek kadar iddialıydı.

Ancak dün gece sona eren referandumda İngiliz halkı yüzde 52 oy Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı.

Referandum sonrası Erdoğan'ın "Ben şimdiden size söylüyorum, İngilter AB'den çıkmayacak" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İşte Erdoğan'ın 2 gün önce yaptığı o konuşma;

Yarın reformundum yapıyorlar. AB'den çıkalım mı çıkmayalım mı? Bize de sinyal gönderiyorlar. 3 bin yılına kadar Türkiye'nin AB'ye girmesi mümkün değil. Bir araya geldiğimiz Cameron, sen böyle konuşmuyordun. "Her zaman yanınızdayız. Bir an önce Türkiye'nin AB'ye girmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz diyordun. Ne oldu şimdi? İşte bu. Bunların yapısı bu! Yarın bizi gerekçe göstererek kampanyayı öyle sürdürüyorlar görüyorsunuz. Oradan AB'den çekilmeme kararı çıkacak. Ben şimdiden size söylüyorum.Ondan sonra diyecekler ki; ne yapalım, İngilizler böyle istedi. AB'den çekilmedik, yola devam ediyoruz. Eee hayırlı olsun devam edin zaten oradasınız. Ama Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 63 söz verdiniz. Sene 2016. 53 yıl geçti. Hala oyalıyorsunuz.”

Başarılı bir siyasetçi olarak görenler bu konu hakkında ne düşünüyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ancak Türkiye'deki seçimler hakkında doğru tahminde bulunabilir. İngiltere halkı gibi halkların ne yönde oy kullanacağı tahmin edilemez. İki ihtimalli bir seçim de olsa, görüldüğü üzere tahmin edilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 24 Haziran 2016; 14:53:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünebilseler başta bumu olurdu? Muhtar bile olamaz dediler kahin oldu 😄😄.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.