Şimdi Ara

Ergenlikte kas çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili abiler ablalar ben 15 yaşında,69.5 kilo ve 1.65 cm uzunluğundayım.Karın ve kol kası yapmak ve vücudumun kalan kısmını da fit tutmak istiyorum.Ve evde mekik,dumble kaldırma gibi egzersizler yapmayı düşünüyorum.Şuan bunun için erken mi?Erken ise neden?Boy uzamasi ve gelişimi kötü yönde etkiler mi ? Değil ise nasıl başlamalıyım ? Bilgilendirme yaparsanız minnettar kalırım şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Qweriwe

Sevgili abiler ablalar ben 15 yaşında,69.5 kilo ve 1.65 cm uzunluğundayım.Karın ve kol kası yapmak ve vücudumun kalan kısmını da fit tutmak istiyorum.Ve evde mekik,dumble kaldırma gibi egzersizler yapmayı düşünüyorum.Şuan bunun için erken mi?Erken ise neden?Boy uzamasi ve gelişimi kötü yönde etkiler mi ? Değil ise nasıl başlamalıyım ? Bilgilendirme yaparsanız minnettar kalırım şimdiden teşekkürler.

Hocam gençsin. Özeniyorsun biliyorum. Ama yerinde olsam o yaşta gider eğlenceli bir sporla ilgilenirdim düzenli olarak. Futbol takımı olur basket takımı olur. Yüzme, tenis olur. Daha 15 yasında gerek yok bence gidip kendini hergün salona kapatmaya. Yinede sen bilirsin tabi. Bir süre sonra evde dambılla çalısmak yeterli gelmeyecek salona gitmek isteyeceksin. Git bence yüzmeye yazıl sen. Hem gelişimine çok iyi katkı sağlar hemde istediğin kaslara da sahip olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hajantaj -- 27 Aralık 2014; 12:29:34 >

• Ergenlikte yapabileceğin en iyi spor basketbol dur. Bol bol zıpla kalsiyum al boyun uzasın.
    Ayrıca yüzmede iyi vücudun bütün bölgelerini çalıştırır.

Basketbol ve yüzme harici spor yapma gelişim bozukluğu meydana gelir. Özellikle vücut geliştirme ergenlik döneminde tavsiye edilmeyen spordur. Ağırlık ve baskı yüzünden vücut gelişimini tamamlamada zorluk çeker bu yüzden sinirli stresli ve daha uzun ergenlik olur.

Internetten araştırmalar yaparak ergenlik döneminde sporun etkisini iyice öğrenmeni tavsiye ederim.

• Sadece kol ve karın yapmak geri kalanı da fit tutmak nedir ? sanırım anlık hevesle özenmişsin bi ergene başka spor yap boşver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.