Şimdi Ara

Erkek Bebek İsmi..! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Target Human

Çocuğa ne isim koyarsanız koyun ama telaffuzu zor ve sonunda -can eki olan bir isim koymayın. Kötü kelimelerle çağrışım yapmamasına özen gösterin. Çocuğun ileride okul yaşantısında alay konusu olmasın. Ayrıca değişik, az bulunan bir isim bulma gayretine anlam veremiyorum. Bence klasik ama güzel bir isim koymalısınız. ( Benim tercihim kubilay veya kız olursa sevilay)
    NOT: İkisinin de sonunda -ay eki olması tamamen tesadüf olmuş

Can eki ayrı yazıldığında İki isim sahibi olur çocuk. Can ekini neden almasın ki?
  • EMRE
    Ercüment
    Saygın
  • Can eki kişi büyüyüp yaşlandığında komik duruyor ( düşünsenize Alican dede) Küçükken belki sevimli bir isim ama... Şahsen şunu da söyleyeyim çocuğa 2 isim konmasına da karşıyım. Çocuk ilerde hangisini kullanacağı konusunda kararsız kalıyor ve isim uzun olduğunda form ,evrak doldururken zor oluyor. Kız çocuklarda ise evlenip yeni soyadını aldığında isim 4 kelimeye çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Target Human -- 9 Temmuz 2006; 13:37:53 >
  • serkan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Can eki kişi büyüyüp yaşlandığında komik duruyor ( düşünsenize Alican dede) Küçükken belki sevimli bir isim ama... Şahsen şunu da söyleyeyim çocuğa 2 isim konmasına da karşıyım. Çocuk ilerde hangisini kullanacağı konusunda kararsız kalıyor ve isim uzun olduğunda form ,evrak doldururken zor oluyor. Kız çocuklarda ise evlenip yeni soyadını aldığında isim 4 kelimeye çıkıyor.

Ayrı olursa güzel olur arkadaşım. Ali Can. Hem ismi çocuk kullanmaz ki. Çevresindekilerden isteyen ali der, istyen can der. ayrıca evrak doldururken sorun olur demişsin. nüfusta ne yazıyorsa aynen onu ilgili evraklara yazmak zorunda...

Çift ismin ahenk içinde olduğu birkaç örnek:
    Halil İbrahim
    Esma Nur
    Mehmet Ali
    Muhammet Ali
    vb...

• Ardahan
    Arda
    Ata
    Allah ömür boyu sağlık versin inşallah
  • günsu
  • Furkan
  • TUGBERK

cok az kiside var bi topluluk icinde tugberk diye bi ses duydugumda direk beni kastettiklerini anlayabiliyorum
  • Türk kökenli İsim istiyorsanız, Göktürk,Kubilay
  • mehmed hakan...
    daha eski istesen; saltuk buğra
    çok eski düşünürsen; emhotep
    yenilerden; yağız,berk,aklıma gelmiyo valla yeniler
  • Bilge olsun
  • Bulut

saygılar
  • EFE OLABİLİR AMA EFECAN DEGİL
  • Davut, Yiğit, Mert
  • Hüsnü yada Baki
  • behçet.
    abdulrezzak bogazlıkazak

tabi bunlar şaka gerçek düşüncemi söylüyom
    göksel olsun
  • Kubilay veya Kürşat erkek olursa tabi

Kız olursa dilruba yada bihter olabilir :)
  • Kutluk.gerçekten kulağa asil geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutlukbey -- 9 Temmuz 2006; 19:38:45 >
  • merter olabilir ben bu ismi çok bğeniom
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.