Şimdi Ara

ERTELEME NEDENİ YOKLAMAYA TABİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sa beyler şu anda 26 yaşındayım üni. öğrencisiyim. Yılbaşında ilk iş askerlik durum belgesine bakmak oldu. Belgede 31/12/2020 'ye kadar askerlikle ilişiği yoktur diyor.

Fakat "Erteleme Nedeni: Yoklamaya Tabi" olarak yazıyor. İnternette arattığımda millet "son yoklamaya tabi" olarak başlık açmış ama benim erteleme nedeni hakkında başlık açan çıkmamış. Acaba senenin ilk saatleri olduğu içn Okulun otomatik attığı tecil daha ASAL'a ulaşmadı mı yoksa benim 31/12'ye kadar askerlik şubesi ile bir
    işim olur mu?

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim..

hepinizin yeni yılı kutlu olsun!

• 31/12/2020'ye kadar eğer okulunuz devam ediyorsa ya da okulunuz bu yıl içinde bitecekse bittikten sonra gidip yokmala yapmanız gerekiyor tecil hakkınız varsa zaten tecil ettirirsiniz ya da okuyorsanız sisteme düşmemişse bize bildirin diyorlar.

11. ayda gidersin yoklamanı yaptırırsın okul devam ediyorsa zaten ertelenir okul bittiyse de tecil ettirirsin.
  • Okul 2020 haziran gibi bitiyorsa, bittiği zaman, bitmiyorsa 31 Aralık 2020 tarihine kadar şubeden falan gerekli işlemleri yapmak gerekiyor.

Benim tecil 30 eylül yazıyordu, ben ağustos sonu işlemlerimi yapmıştım.
  • Aynı durum bende de var o halde şimdi 2020 Aralık Ayına kadar bu işlemi herhangi bir zaman diliminde yapabiliriz öyle mi ?
    Çünkü benim Açıköğretimde hali hazırda bir kaydım var Aktif olarak ve bu senede bitmiyor seneyede bitmeyecek.
  • Bende de aynısı yazıyor 18.06.1990 doğumluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theFaceless_

31/12/2020'ye kadar eğer okulunuz devam ediyorsa ya da okulunuz bu yıl içinde bitecekse bittikten sonra gidip yokmala yapmanız gerekiyor tecil hakkınız varsa zaten tecil ettirirsiniz ya da okuyorsanız sisteme düşmemişse bize bildirin diyorlar.

11. ayda gidersin yoklamanı yaptırırsın okul devam ediyorsa zaten ertelenir okul bittiyse de tecil ettirirsin.
    Cevabınız için teşekkürler. Okulum büyük ihtimalle devam edecek ama, acaba "yoklamaya tabi" yazmasının nedeni okulun öğrenci belgesini daha göndermemiş olması olabilir mi? İleriki bir zamanda kontrol ettiğimde kendiliğinden düzelme olasılığı var mı?

Bunun yanında 11. ayda şubeye gittiğimde yanımda öğrenci belgesi hariç getirmem gereken ekstra bir belge gerekli olur mu?
  • Sistemde değişiklikler yaşanmış arkadaşlar mutlaka şubenizden cevap alın
    asal.msb.gov.tr
    Mınıstry Of Natıonal Defence • Asal Şube Listele
    https://asal.msb.gov.tr/Askeralma/AsalIletisim
    Adresinden şubenizin numarasını öğrenip bilgi alın.
  • Askerlik Şubesine gidebilen ve konuyu detaylı şekilde öğrenen arkadaşlar bu konuyla ilgili bu konuya bilgilendirme yaparlarsa seviniriz arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden.
  • Beyler sorunu halletim.

İlk başta "erteleme nedeni: Yoklamaya tabi" yazan yere daha sonra baktığımda edevlet "Size en yakın askerlik şubenize başvurunuz" uyarısını vermeye başladı.

Yine edevlet üzerinden öğrenci belgesi alıp en yakın askerlik şubesine gittim. Bankada sıra bekler gibi size bir numara veriyorlar. Müracaat odasında sırayı bekledikten sonra vezneye tecil işlemi için geldiğimi söyledim hatta öğrenci belgesini de getirdim dedim.

Oradaki kadın belgeye gerek olmadığını edevletten direk kendisinin de bakabileceğini söyleyip kendine bir tane kopya çıkardı. Yapmanız gereken veznede size söylenen yerlere "Tecil ettirmek istiyorum, isim soyisim imza" olarak belirtilen yerlere yazmanız.

Yazma işlemleri bittikten sonra (benim gittiğim yerde aynı odada bulunan) asteğmenden o kağıtlara bir imza alıyorsunuz. Son olarak size imzalı kağıtlardan bir tanesi veriliyor işleminiz bitiyor.

Eve şimdi geldim ve edevlette "öğrenci erteli" olarak değiştiğini gördüm. Edevlette kontrol ettiğinizde "yoklamaya tabi" veya "en yakın şubeye müracat ediniz" ı görürseniz bu şekilde sorunu çözebiliyorsunuz.

Son olarak gittiğim şube benim nüfusa kayıtlı olduğum ilçenin şubesi değildi ama yine de işlemimi rahatça halledebildim. Şubeden şubeye göre değişiklik olabileceği için şubeye gideceğiniz gün edevletten bir adet öğrenci belgesi bastırıp giderseniz bir sıkıntınız olmaz. Öğrenciliğinizin kayıt şeklinin pasif yerine aktif öğrenci olup olmadığınızı da tecilden önce kontrol edin derim. (Benim yanımdaki arkadaş pasifmiş tecil ettiremedi.)

• Arkadaşlar Merhaba,

Yaşım 26, 4 yıllık bir bölümde pasif öğrenci olarak kaydım mevcut. Bu sene ikinci üniversiteden 4 yıllık başka bir bölüme yazıldım. Bildiğim kadarıyla 4 yıllık mezun olduğunda 4 yıllık bir bölüme daha yazıldığında askerliğin uzamıyor ancak ben mezun olmadım daha, pasif öğrenciliğin devam ederken aktif öğrenci olarak 4 yıllık ikinci üniversiteye yazıldım. Ondan önce de 2 yıllık mezuniyetim mevcut.

31.12.2020' ye kadar ilişiği yoktur yazıyordu ancak şimdi baktığımda askerlik şubesine gitmem gerektiğini yazıyor. Bu durumda benim tecilim mümkün müdür ?

Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • Arkadaşlar bende 20 yaşındayım mezuna kaldım ve tercih vermedim, e devlet üzerinden askerlik durum kaydı sorgulattığımda 01/01/2023 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor. Fakat bu sabah yoklama kaçağı olduğuma dair mesaj geldi ne yapmalıyım bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• Aynı durum bende de var 2026 yılına kadar ilişiği yoktur diyor ama bugün yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız diye mesaj geldi konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.