Şimdi Ara

Erzurum mu? Erzincan mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
7.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Erzurum,Erzincan'a göre daha büyük ve her açıdan daha gelişmiş bir şehirdir.

Erzurum hakkında çok bir şey söyleyemem ama Erzincan hakkında bir şeyler söyleyebilirim.

Havası, Erzurum kadar soğuk olmasada kışları soğuktur sonuçta aynı iklim.

İnsanları genel olarak Anadolu insanıdır.Her yerde olduğu gibi esnaflar arasından ölücüler çıkabilir,giydirme,geçirme vs.

Sosyallik kavramı görecelidir. Bir iki AVM bulunur. Havaların sıcak olduğu zamanlar her iki şehirde de gezecek yerler çoktur. İki şehirde de kış turizmi var.Tabi ne kadar geçerli bir sebep olabilir tartışılır :)

Ev kiraları oturacağın mahalleye göre değişir.400 e de vardır 800 e de vardır kira.

Erzincan şehir planı bakımından Türkiye'nin sayılı illerinden biridir.Yaşadığı depremler sonucu düzenli bir yapısı vardır.

Aklıma gelenler bunlar,kısacası Erzincan küçük ama güzel bir şehir.

Bu arada Burak'a yani (Citizen) e fazla yüklenmeyin,zaafı var Erzincana karşı

• quote:

Orijinalden alıntı: tlgs_1905

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

quote:

Tabi ki de erzincan çünkü memleketim :D

Neresinden hocam ?

İliç sizin ?

Hocam bizim de İliç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neresinden hocam ?

İliç sizin ?

Hocam bizim de İliç.

Neresinden hemşerim :)
  • Hocam ben çocukken Erzincandaydim yani 2000-2001 yıllarında falan ben begenmemistim açıkçası çok sıkıcı bir yerdi ama şimdi ne haldedir bilmem ama gelistigini pek zannetmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neresinden hocam ?

İliç sizin ?

Hocam bizim de İliç.

Neresinden hemşerim :)

Balkaya Köyü hocam

• Ben de İliçliyim
    Tinkar (Sarıpınar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriköylü24 -- 11 Aralık 2014; 13:23:02 >
  • Bir Erzurum'u olaraktan kesinlikle Erzincan diyorum. 2001 den beri Erzurum'dan kaçıyorum. Lise üni ve meslek hayatımda bile Erzurum'u yazmadım. Düşün ki yıllarca büyük şehirde yaşayıp mesleğe Şırnak'ta devam etmeyi yeğledim. Puanım Erzurum'a da yetiyordu ayrıca. Neden Erzincan dersen bilmiyorum ama insanı daha iyi diye biliyorum. Neden ERZURUM değil dersen yaz özelden. Ayrıca senin nasıl bir kişilik olduğunda çok önemli. Gezmeyi eğlenmeyi akşamları Cafe bar takılmayı istersen sadece ERZURUM son zamanlar da bu konularda aşırı ilerledi. Erzincan kesinlikle daha iyi bir iklime sahip. ERZURUM dünyanın 2. Yüksek yerleşim yeri. Kayak seviyorsan kaçırma. Ayrıca belki tepki toplar ama umrumda değil yinede söylüycem. ERZURUM da aileler kızlarını dışarı çıkartmaz burda sapkınlık değilde şunu düşünürüm ben yeterince fikir olmadığı için insanlar büyük bir gerikalmışlık içindedir. Gelen üniversite öğrencisi çok şaşırır çünkü kabadayısı boldur. Bence imkanın varsa bi git. Araları 3 saat bile değil ikisnide incelersin. 3 g

• izmir ve manisa arasında kalmak gibi bişey. erzurum yaz hiç düşünme. atatürk üniversitesi var tüm türkiyeden öğrenci akıyor oraya kaç bin öğrencisi var türkiyenin sn köklü üniversitelerinden. üniversite ögrencilerinin takılacağı mekan da fazla sende geçinirsin. erzurum tabi ki erzincan alllahın unuttuğu yer ☺️

• erzurum lu kızlarını dışarı çıkarmaz biraz saçma olmuş, erzurum un yarısı alevidir ve aleviler bu konularda kendilerini aşmıştırlar hani bi kesim oldukca muhafazakardır ama diger kesim onları bastırıyor. tuba büyüküstün acun ılıcalı erzurum ludur şafak sezer erzincan tercihini yap 😁😁

• Forumda da baya bir hemşerimiz varmış
  • Erzincan daha sıcak.
    Erzincan insanı yobaz değil.Gayet sosyal ve anlayışlı.
    Erzincan insanı çok daha eğitimli.
    Erzincan insanı da tıpkı Erzurum gibi milliyetçi.
    Erzincan şirin bir memleket.
    Erzincan tulum peyniri efsanedir.
    Erzincan ketesi efsanedir.
    Erzincan yaprak döneri efsanedir.

Her türlü Erzincan alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SELİM KH6 -- 22 Şubat 2017; 22:42:6 >
  • quote:

Forumda da baya bir hemşerimiz varmış

Refahiyeliyim bende.Koçgiri köyünden

• Erzurum hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz bir web sayfası öneriyorum.

http://www.erzurumportali.com/

buradan detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.
  • Erzurum şehir olarak daha büyük, gezme tozma imkanların daha fazla, cağ kebabı, kadayıf dolması gibi güzel yemekleri var kısacası biraz daha gelişmiş bir şehir. Yalnız burada ki Erzurumlu arkadaşları tenzih ederek söylüyorum, halkın büyük kesimi yobaz ve soğuk.
    Erzincan daha ufak, 1. derece deprem bölgesi olması sebebiyle yüksek katlı binalar görmek mümkün değil pek fazla. İnsanları çok daha samimi ve cana yakın. Ayrıca yaprak döneri cağ kebabına 5 basar
  • Değerli cevaplarınız için teşekkürler. 2014 te açmışım konuyu o zamandan beri açmamıştım üyeliğimi bugün görünce duygulandım

Bu arada erzurum ve erzincanın hemen altında bulunan ığdıra atandım. Vay be zaman ne de çabuk geçmiş.

Tekrardan teşekkürler sağlıcakla kalın..
  • Erzincan - Erzurum arasında mukayese yapamam ama,

İstanbul - Erzurum diye sorsaydın Erzurum derdim...

Askerliğimi Erzurumda yaptım, hayatımın en güzel dönemiydi, insanları sıcak, sevecen, milliyetçi, esnafı da doğru düzgün insanlardır... Tabi ki bu yaptığım bir genellemedir ve kendi tecrübelerime dayanır...

Ayrıca kültür ve dini hassasiyetleri trabzona da çok benzediğinden bende yeri ayrıdır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Tabi ki Erzincan. Neden, çünkü insanları 24 ayar.

Bir insanın kaç tane kulağı vardır? 2. 22 tane daha olsaydı kaç olurdu? 24.

KPSS hedefini 12'den vurduğunda kaç vurmuş olursun? 12. Eğer 2 katı olsaydı kaç olurdu? 24.

İstanbul'un plakası kaç? 34. İlk 10 il olmasaydı kaç olurdu? 24.

Helaaaaaaaal. Erzincan candır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.