Şimdi Ara

Eşit Ağırlık Tavsiye Konusu ( Bu Sefer Kaybeden Birinden )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Not = Verilen tavsiyeler konunun en altında birleşik uzun çizginin altındadır

Merhaba arkadaşlar beni burada bazılarınız tanır zamanında atılan soruları çözüyordum kitap kanal tavsiyesi veriyordum kitap alacak parası olmayana pdf sini bulup atıyordum falan , 2022 den beri sınava giriyorum bu 2024 sınavıda son oldu artık bıraktım şimdi sizlere neyde hata yaptığımı anlatacağım her zaman derececiler tavsiye verecek değil ya

2022 Sınavı Eşit Ağırlık Tavsiye Konusu ( Bu Sefer Kaybeden Birinden )

Bu sınavda ben tyt fen çalışmamıştım zaten lise sonda başladım çalışmaya paso mat geo çalıştım edebiyat tarih falan çalıştım madem çalıştın peki niye yapamadın ? Hızlı bir şekilde buraları geçeceğim

Ben bu sınava girmeden önce ayt matematikte 30 35 bandındaydım tyt matematikte de öyle , türkçe değişkendi 25 te yaptığım vardı 35 yaptığımda vardı hatta bu sınavdakilerden daha zor soruları ben forumda milletin çözemeyip attıklarından çözüyordum bu sene normalde ben sınava hazırdım ama sınav anında ben dondum , bildiğin dondum sanki uykudayken karabasan basmış gibiydim çünkü bende bir hastalık varmış psikolojik donma diye bu hastalıkta bazı hayvanlar tehdit algıladıklarında kendilerini geçici felç eder veya kabuğuna çekilir ya ( kaplumbağa top böceği ) bendede o tarz bir şey varmış ama ben bu sınavda çok stres yaptım o yüzden kaybettim diye düşündüm kendimi , ondan sonra ben bu hastalığın farkına bu sınavda varamadım 1 kere daha mezuna kaldım ve size şöyle söyleyeyim 2022 ayt sini ben sınav kitapçıkları açıklandıktan sonra bilgisayardan pdf olarak çözdüğümde size şaka yapmıyorum ayt mat 35 ayt edebiyat 20 tarih 7 coğrafya 5 geldi
    180 dakikan var ayt de hiç mi geçmedi o an diyecekler içinde hiç geçmedi sanki sınav anında biri benim tüm bilgilerimi çalmış gibi hissettim

2023 Sınavı

Bu sınavda da aynı şekilde bu his geldi ve geldiğinde o ortamdan çıkmadanda gitmiyor sınav anıyla alakası yok yani bildiğiniz her şeyi o anlık unutuyorsunuz mekan değişmediği sürece beyin kendini kapatıyor kağıda bakıyorsun cevabının ne olduğunu biliyorsun ama kalemi eline alıp kağıda dokundurduğunda sanki bilmiyormuşsun gibi oluyor bu sınavdan sonra ben 1 kere daha mezuna kaldım ama normalde kalmayacaktım son kez daha deneyeyim dedim

----------------------------------------------------
    Ara Söz

Şimdi size bu histen nasıl kurtulduğumu anlatıyorum : ben 2023 sınavından çıktıktan sonra bu işin normal olmadığını sınav stresiyle alakasının olmadığını anlayıp neyden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım ve araştırmaya koyuldum ilk baş panik atak diye düşündüm ama terleme veya nefes daralması tarzı belirtiler bende yoktu biraz daha araştırınca psikolojik donma mevzusuna rastladım tam bana uyuyordu sonrasında doktora gittim doktor bana dideral yazdı ( Ekleme : ben size stres anında donuyorum diyorum ama bu sadece sınavda oluyor evde veya dışarıda bir biriyle tartıştığımda olmuyor yada stresli bir iş yaparken ne hikmetse ) stresli bir yere gireceğini düşünürsen bu haptan iç dedi sonrasında ben yine çalışmalara devam ediyorum dedim bir tane kurumun sınavına kaydolayım orada bir sınava gireyim bakalım aynısı olacak mı girdik sınava dandik bir sınavdı ama orada aynısı olmadı , benim yine aklımda bu hap stresli bir durumda içmek için ondan sonra bir gün boş vaktim varken oyun oynuyordum ( cs go ) ben bombayı kurdum adamı bekliyorum adamın ayak sesleri dibimde ama göremiyorum birden bu his yine geldi ve öldüm . Gittim bu haptan içtim duygu muygu kalmadı bende ( bu oyunun bağımlısı değilim sadece haftalık kasa için 2 3 maç atıyorum o kadar ) sonra o saçma hissi hiç yaşamadım öyle anlarda
    ----------------------------------------------------
    2024 Sınavı
    Bu sınav aslında benden dolayı gitti biraz , ben bu sınavı 22 23 sınavı tarzı çıkar diye düşünmüştüm tyt din için fazla kasmadım tyt fen içinde yüzeysel çalıştım yine soruları çözdüm ama Apotemi tyt fenden ilerledim tyt tarih zaten bitik çalışmaya gerek yoktu ki sınavdada yaptım matematik hiç benim çalıştığım şekilde değildi ben kolay olmasına rağmen aşağıdakilerden hangisi rasyonel sayı değildir tarzı soruyu yapamadım çünkü problemli sorulara alışmıştım tyt matta öyle sorulara bakmadım sene boyunca , bu tyt de sınav anı şöyle geldi bize kitapçıkları kontrol edin dediklerinde Türkçede sıkıntı yoktu bildiğim şeydi hepsi sonra sosyale geçtik coğrafyada 1 2 tane gördüm bilmediğim soru sonra dinde gıptalı selim akıllı soruları gördüm ( selim akıllı soruyu yaptım ) matematikte o rasyonel sayılı soruyu gördüm bu ne la dedim fene geldim fende zaten statik sürtünme falan benim kitapta görmediğim şeyler vardı ben Apotemi tyt feni hatim ettim bildiğiniz ama hiç o tarz terimlerle karşılaşmamıştım neyse işte sınav başladı bunlar kafamı kurcaladığı için türkçede 30 doğru yaptım 7 de yanlış vardı direkt geçseydim incelemeseydim türkçe 34 falanda olurdu sosyal bitti matematikte saçma saçma sorular vardı geometriden 8 doğru çıkardım

Ayt de yine dideral içtim sınavdan 30 dakika önce sonrasında başladım çözmeye edebiyat iyiydi ama ben limit edebiyat el kitabından edebiyata çalışmıştım orada hiç sefaretnameli kerem ile aslılı arzu ile kamberli harnamenin ayrıntılı anlatılışı yoktu çalışmamaktan değilde cenabet cenabet yerlerden soru sormalarından edebiyatta hatalarım oldu bide semaili soruyu yanlış yaptım gönlüm dar gibi sinem sır gibi tarzı bir şiir vardı ona yalın demişti ben ne yalını bu dedim ne güzel şiir yanlış olarak onu işaretledim çok hoşuma gitmişti sınavda o şiir ( dalgınlıktan gitti yani bu soru ) tarihte Atatürk büyük taarruzdan sonra hangisini yapmıştır sorusunu yapamadım çünkü kitapta öyle bir şey görmedim ( benim hocam ayt tarihten çalıştım ) coğrafyada ben iklim tipleri biyomlar kalkınma projeleri küresel anlaşmalar ulaşım yolları tuz kömür demir linyit nerelerde çıkar tarzı konulara çalışmıştım bunlar gitmiş nerelerden sormuş bir tane soruyuda saçma şekilde yanlış yaptım coğrafyada ama o bana kalsın , matematiğe geldiğimizde ben art arda 5 tane boş bırakınca dedim galiba dideral işe yaramadı matematikte yine ayvayı yedik ama sonra geçti o his sınavda 15 doğru yaptım ama 16 doğruda yapabilirdim eve geldiğimde ayt mattan 22 doğru yaptım en azından diğerleri kadar fena gitmedi ha istediğim oldu mu hayır peki o kadar çalışmaya rağmen niye 15 net mat yaptın diyenler için ben benliğimi sınava vermedim bide böyle soracaklarını düşünmedim

Sınav için tavsiyeler bölümü

- Bağımlılıklarınızdan kurtulun yapmasanızda sıkıntı olmayacağı halde yapmayınca kendinizi huzursuz hissettiğiniz ne varsa o sizin bağımlılığınızdır

- Sınavda rekabet edebileceğiniz kişilerle takılın misal dh deki kişilerle yarışın dershaneye gidiyorsanız oradakilerle falan

- Kaynak seçiminizi adam gibi yapın aşağıda zaten yazacağım

- Bir konuyu 3 tane konu anlatım kitabından okuyun bazıları bazı yerleri koymuyor ama diğerleri koyuyor

- çözemediğiniz sorular için telegram kanalı açın yapılamayan türkçe soruları matematik soruları diye sonra yapamadığınız soruyu çekip buraya yükleyin

- tyt fene sınava 2 ay kala çalışmaya başlayın tyt sosyalede 2 ay kala çalışmaya başlayın ( eşit ağırlıklar için konuşuyorum tyt fene sayısallar daha erkende başlayabilir sizde bide ayt fen var çünkü )

- mutant gibi bir şey olun gözünüz sınavdan başka bir şey görmesin benliğinizi sınava verin derece yapmak istiyorsanız ben vermedim

- Bunu herkes yapmayabilir ama 1 veya 1.5 ay bir iş yerinde çalışın

- soruları bildiğiniz halde yapamıyorsanız bu iş sadece soru çözerek olacak bir şey değil gidin kan değerlerinizi ölçtürün

- saçma sapan motivasyon videoları izleyip her zaman bir anlık gazla masaya oturup sonra kalkmayın düzgün bir hedef belirleyin

- Sizin zor hayatınız kimsenin umurunda değil eğer yapıyorsanız YouTube videolarının altında kendinizi acındırmak için 5 saat paragraf yazmayın

- son aylar işi boşlamayın daha fazla çalışın rehavete kapılmayın

- sevgili işlerine girmeyin

- fazla duygusal biri olmayın

- sürekli soru bankası çözmeyin denemede çözün

(Aklıma geldikçe daha yazacağım)

Kaynak önerisi

Tyt türkçe

Limit türkçe el kitabı
    Bilgi sarmal dil bilgisi s.b
    3D dil bilgisi s.b
    Yayın denizi Dil bilgisi denemeleri

Tyt sosyal

Bunda bence soru bankası çözmenize gerek yok Yavuz Tuna tarzı hocalar var YouTubede coğrafyayı oradan halledin dinde kavram ezberleyin tarih biraz derya deniz ona çok fazla vakit ayırmayın eğer ea değilseniz , ea iseniz zaten ayt tarih çalışırken buda aradan çıkar toprak 25 li tyt sosyal denemesi çözün ama iyi bu kitap

Tyt matematik

Önce 345 tyt matematik s.b çözün
    Sonra 3D tyt matematik s.b çözün
    Sonra 345 tyt mat denemesi
    Deneme deposu problemler denemesi
    Acil rejenerasyon tyt mat denemesi
    Toprak tyt mat denemesi
    Orijinal tyt mat denemesi
    3d tyt mat denemesi
    Çap tyt mat denemesi ( bunların hepsini çözün demiyorum çözecekseniz en iyiler bunlar )
    Endemik problemler fasikülü
    Toprak yayınları problemler fasikülü

Tyt geometri

Bilgi sarmal geo s.b
    Acil geo s.b ( bu ikisi yeterli geo için )
    Yayın denizi geo denemesi
    Bilgi sarmal geo denemesi
    Acil geo denemesi

Tyt Fen

Ben Apotemi tyt fen konu özetinden çalışarak 2022 sınavını çözdüğümde 19 doğru ( kalıtım çalışmadım ) 2023 sınavında 17 doğru ( kalıtım çalışmadım ) 2020 sınavında 18 doğru yapmıştım 2024 sınavında bir işe yaramadı ama belki diğer sınavlarda işe yarar

345 tyt fen denemesi
    Bilgi sarmalın tyt fen branş denemeleri
    3D nin tyt fen denemesini sakın çözmeyin

Ayt Edebiyat

Limit edebiyat el kitabı diyeceğim ama bu sınavda olanı gördük ama diğer sınavlarda yararı dokundu buna bakabilirsiniz yada meb kaynaklarını okuyun

Limit edebiyat denemeleri
    Limit edebiyat soru bankası

Ayt Tarih

Benim hocam konu anlatım kitabından bakın ama trablusgarp savaşı ve sonraki konuları mebden halledin

Benim hocam ayt tarih denemeleri
    345 ayt edb sos 1 denemesindeki tarih soruları
    3D edb sos 1 kitabındaki tarih konuları

Ayt Coğrafya

Ben bunu benim hocam ayt coğrafya vdd den bitirdim ama bazı yerlere çıkmaz diye çalışmadım sınavda onlar çıktı siz çalışın

Bilgi sarmalın sos 1 denemesi var oradaki coğrafya sorularını çözün

Ayt Matematik

Karekök ayt mat s.b
    3D ayt mat s.b
    Orijinal ayt mat s.b
    345 ayt mat s.b
    Apotemi fonksiyonlar
    Apotemi türev trigonometri analitik geometri

Önce 345 i çözün sonra zaman kalırsa 3D çözün hala ben çözerim diyorsanız Karekök çözün

345 ayt mat deneme
    Apotemi ayt mat deneme
    Toprak ayt mat deneme
    Hız ve renk ayt mat deneme
    3D çok kasıntı bir deneme ama mazoşistseniz onuda çözebilirsiniz

Önce Hız ve renk çözün sonra toprak sonra 345 sonra Apotemi çözün

Evet sınav artık bu kadardı şimdi hayatta ne planlıyorsun diyecekler için şuanda akaryakıt pompacısı olarak işe başladım 22 23 bin TL alıyorum maaş prim yol parası falan toplamıyla . lise kpss ye gireceğim bu eylülde , ağustosun ortalarında özel güvenlik kursuna gidip sertifika alacağım 15 gün sürüyormuş sonra kpss den büyük ihtimal 90 üzeri bir puan alırım abimde kyk'de öğrenci işleri sorumlusu yanına alacak beni özel güvenlik olarak öyle bir şeyler yapacağız bu süre içindede İngilizceyi adam etmeye çalışacağız zaten temelim var çalışmaya devam ediyorum boya badana işindende anlıyorum arada evlere gideceğim boş zamanlarda zaten aile ile yaşıyorum maaşın hepsi bana kalacak biriktiririm parayı yemeyip içmeyip belki ileride bir iş kurarım yada yurtdışına çıkarım gidip bu sıralamayla 5 sene üni okuyup bide borçlanacağıma böyle yaparım sadece dümenden aöf yazacağım tecil için

Sormak istediğiniz sorular özel sorular değilse pm den gelen soruları cevaplamayacağım buraya yazın buradan cevaplarım

• Ulprom sana birkaç soru sorsam özelden konusma sansimiz var mi?
  • Ulprooo
  • yid_m kullanıcısına yanıt
  • Geçen sene mezuna kalıp bu sene istediğimden biraz aşağıda yapmış bir eacı olarak tek tavsiyem tyt fen çözün olurdu sanırım.

• Cok degerli bir konu, herkes yararlanmalı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.