Şimdi Ara

eski ben yeni ben

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar size kendimle ilgili bi sorundan bahsetcem ve yardım,öneri falan istiorum..
    ben ilkokulda gayet rahat,iyi espri yapabilen,herkesle konuşabilen,okulun en iyi kızlarıyla takılan bi adamdım.
    okulun futbol takımındaydım,iyi futbol oynardım ayrıca bilgisayar oyunlarıyla ilgilenirdim.
    derslerde başarım fena değildi,okulun en iyisi değildim ama ilk 3deydim.okulun bilgi yarışması takımındaydım.
    kısacası ilkokulda kendine güven duyan ve insanlarra güven dağıtan biriydim.........
    ama lgsde(lise giriş sınavı)beklenennin çok altında bir başarı gösterdim.bu benim hakettiğim bi sonuç değildi fakat sınavdı bu ve olmuştuişansım kötü gitmişti.
    bianda bütün hayatım karıştı.en büyük üzüntüm ailemi ve çok sevdiğim 1-2 hocamı üzmüştüm.çevrenin üzerimde baskı kurduğunu düşünüyordum.herkes bana acıyarak,yazık gözüyle bakıyordu ve ben buna inanılmaz sinir oluyordum.düşmüştüm,travma yaşıyordum,ama kalkmalıydım.
    bana acıyarak bakan gözlere açıklama yapmaddım,sınav konusunun açıldığı ortamları ssertçe terk ettim ve genel olarak takıldığım arkadaşlarım gittiği için oldukça fazla içime kapandım,insanlarla daha az ve gerektikçe konuştum.tek şekilde cevap verilbilirdi kim olduğumu göstererek.lise1den itibaren ders çalışmaya başladım yarın össye girecekmiş gibi okul gezilerine gitmedim,dışarıya çıkmadım sadece ders çalıştım.4 senelik lisede ders dışında yaptığım faaliyetler ADDde şiir günlerinde şiir okumak ,siyaseti takip etmek,donanımda takılmak oldu.lisede ark. çok hocalarımla samimi oldum,onlarla yemeğe gittim,onlarla bazı(kısıtlı)sohbetlerim oldu
    liseyii yaşarken kabus olarak görmek yerine görevimi yerine getirdim veeeeeee karşılığını aldım okuldan 1.lik mezun olup tıp fakültesini kazandım
    mutluydum hem de çok kendimce insanlara aptal olmadığımı göstermiş oldum.ben zekiydim ve çalışırsam yapardım
    üniversite başladı herşey ilk başta iyi gibi duruyordu iyi burs alıyordum,iyi bir okul ve yeni tanışacağım bir sürü insan..heyecanlıydım
    okulda derece yapmak gibi bi hedefim yoktu artık eski ben olmak istiyordum fakaaaaaaaaat işte burda büyük sıkıntı var....???
    burdada herşey tersine dönmüş ben farketmemişim...insanlarla konuşamıyorum,sıkılıyorum,gençlerden kopmuşum.
    ilgi alanımı çok kısıtlı tutmuşum sadece siyaset konuşup güncel olayları yorumluyorum ve oldukça fazla ders konuşuorum ama ben bu olmamalıyım böyle değildim derken hoşgeldin depresyon...mutsuzum,arkadaş edinemiyorum,çoooooooook sıkıcıyım,pes oynayamaz olmuşum,futbol?inanamıyorum kendime,bilgisayar oyunları (cm de takılılı kalmışım),bir sürü dizi bir sürü film hiçbirini izlememişim,ve herşeyde kendimi yeteneksiz hissediorum
    sizce ne yapmalıyım????bi insanla oturup saatlerce ne konuşulur basit bi soru olabilir ama ben cevabı bilmiorum

• Bir insanın sevdiği şeyleri değiştirmesi çok zordur kısacası kişiliğini değiştirmesi. Eskiden insanlara güven veren biriymişsin ama büyüme çağına geldiğinde (yani kişiliğinin oturtuğu zamanda) huyların da değişmiş. Bence kendini değiştirmek yerine senin kafa yapına uyan insanlarla beraber ol. Muhabbetinden sıkılacağın bir insanla neden takılmak isteyesin ki. Basketbol oynamaya devam et bence. Sosyal aktivitelerini arttır. Bölümden ya da bölüm dışı insanlarla tanış, değişik ortamlarda bulunmaya çalış. Zaten ilk adım zor olan bence sonra gerisi mutlaka gelir.
    Şimdiden kolay gelsin
  • arkadaşlar ben kendimi değiştirmek istemiiorum
    daha önce yaptığım gibi bende var olanı dışarı çıkarmak istiorum
    ama bilmiorum olmuyor ayrıca bence iyi-kaliteli bir insan kendi çizgisini çizip sadece kendi gibilerle konuşmamalı yada
    kendi çizgisini geniş tutmalı oldukça geniş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidcaine -- 26 Ağustos 2011; 4:51:46 >
  • senin sorununu anca karsılıklı soru cevapla cözebiliriz okumakla degil yani muhabbetle xD
    at msn i seni acimxD
    ha senin hastalığının teşhisi gerekirse internet relax ı derim ben internette gayet relax olanlar real de apışıp kalırlar(bazen benim içimde de böle oluo ama kendimi kasıom bi şekilde yeniom)
    senin tedavin bende :D
  • başka yardım etmek isteyen yok mu koca dh'de
  • Kişilerin senin dostun olmaları için illa ki onların -popüler kültürün- ilgi duyduğu bir birey olmak zorunda değilsin. Olmadığın biri olmaya çalışmak seni depresyona daha da geneli bazı ruhsal sorunlara daha fazla iter. Sen bir bireysin. Bir dine inanıyorsan eğer sen nadide bir esersin. Sen Öz'ün bir parçasısın. İnsanların senin hakkında ne düşündüğü senin kişiliğini ya da ruhsal durumunu belirliyorsa sen güçsüzsündür. Yani davidcaine çok başarılı, çok yakışıklı, öyle seksi ki onu ısırmak için neler vermezdim demeleri senin için önemli mi? Bence önemli. Bunun zıttı yorumlar da ve hatta yorumsuzluk bile seni ruhsal olarak çökertmeye yetecektir dostum. Demek istediğim öncelikle kendini kabul etmelisin. Senin bakman gereken yer içsel dünyan, düşlerin, düş kırıklıkların.

Ben de çoğu zaman seninle aynı kategoride yer aldım. İnsanların konuşmaları, günlük eylemleri bana tiksinti veriyordu. Ve biliyordum ki benim ilgi alanlarım, düşlerim, yaşam tarzım da onlara tiksinç ve gereksiz geliyordu. Haliyle başka insanlar gibi herkes ile arkadaşlık etmekte zorluklar yaşıyordum. Aslında o insanların her birine arkadaş dediklerinden daha fazla değer veriyordum ama bir sorun vardı. Ben de çok kez karar alma aşamasına geldim. Onlar gibi mi olmalıydım. Futbol konuşmalı, maçlara gitmeli, önüme gelen her kadınlar yatmalı, vatanperver olmalı, müslüman olmalı, oyunlardan anlamalı, televole çılgınlığına kapılmalı, ev ve kumsal partilerine mi katılmalıydım? Bunlardan birkaçını yapacak olsam onlarca kadın benimle sevgili olacaktı belki, onlarca kişi arkadaşlık kuracaktı. Belki sabahlara kadar PS oynayacaktık. Peki ben gerçekten ben olacak mıydım? Onlar gibi bir ben ne kadar gerçek bir ben olabilir ki ?

Ben onlar gibi olmamayı seçtim. Hep kendi inandığım yolda gittim. Çoğu zaman yalnızdım yürüdüğüm yolda. Sonra anladım ki dost, sen olan bir başkasıydı. Ve karşıma öyle kişiler çıktı ki ruh ikizim gibiydiler. En aptalca dediğimiz eylemlerimiz dahi ortaktı. Onlar bir başka bendiler. Onların arkadaşlıkları için, bir şeyler öğrenmek, sıkıcı bulduğum eylemler yapmak zorunda değildim. Onlar beni ben olduğum için seviyorlardı. Değişseydim bu kadar mutlu olabilir miydim?

Üniversitede mühendislik,tıp gibi bölümleri hiç düşlemedim. Çünkü ben bu mesleklerin insanı değildim. Gitmedim. Pek çok kişinin yüzüne bile bakmadığı bir bölüme isteyerek gittim. Eğitimim bittikten sonra -aslında yaşamın kendisi bir eğitimdir- iş bulabilecek miyim bu insanlar arasında bilmiyorum. Ama ben mutluyum dostum. Kendi yolumda yürüdüm. Bu yolda benim düşlerim, umutlarım var. Sorunlarımız kısmen de olsa aynı. Yapmayı sevdiğin şeyler vardır elbet. Belki siyaset, belki bilgisayar. Neden bunlardan vazgeçesin ki. Sevdiğin, yaparken gerçekten kendin olabildiğin şeyleri yapmaya devam et. Arkadaşlar bunu takip edeceklerdir. Kim bilir belki okullar açılınca gerçek bir dost ve sevgili bulacaksın. Hem de seni şu anki halinle sıkıcı bulmayan bir dost.

Sen olabilmen dileğiyle. Ahmetler, mehmetler, haliller seni sen olmaktan almasınlar. Yalnız olmaktan korkmamalısın çünkü asla yalnız değilsindir. Bir yerlerde, uzakta da olsa senin bir parçan vardır. Önemli olan bence o içindeki seni yalnız bırakmaman, kendine yabancılaşmamandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herrmortem -- 27 Ağustos 2011; 0:57:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AYILAR

Kişilerin senin dostun olmaları için illa ki onların -popüler kültürün- ilgi duyduğu bir birey olmak zorunda değilsin. Olmadığın biri olmaya çalışmak seni depresyona daha da geneli bazı ruhsal sorunlara daha fazla iter. Sen bir bireysin. Bir dine inanıyorsan eğer sen nadide bir esersin. Sen Öz'ün bir parçasısın. İnsanların senin hakkında ne düşündüğü senin kişiliğini ya da ruhsal durumunu belirliyorsa sen güçsüzsündür. Yani davidcaine çok başarılı, çok yakışıklı, öyle seksi ki onu ısırmak için neler vermezdim demeleri senin için önemli mi? Bence önemli. Bunun zıttı yorumlar da ve hatta yorumsuzluk bile seni ruhsal olarak çökertmeye yetecektir dostum. Demek istediğim öncelikle kendini kabul etmelisin. Senin bakman gereken yer içsel dünyan, düşlerin, düş kırıklıkların.

Ben de çoğu zaman seninle aynı kategoride yer aldım. İnsanların konuşmaları, günlük eylemleri bana tiksinti veriyordu. Ve biliyordum ki benim ilgi alanlarım, düşlerim, yaşam tarzım da onlara tiksinç ve gereksiz geliyordu. Haliyle başka insanlar gibi herkes ile arkadaşlık etmekte zorluklar yaşıyordum. Aslında o insanların her birine arkadaş dediklerinden daha fazla değer veriyordum ama bir sorun vardı. Ben de çok kez karar alma aşamasına geldim. Onlar gibi mi olmalıydım. Futbol konuşmalı, maçlara gitmeli, önüme gelen her kadınlar yatmalı, vatanperver olmalı, müslüman olmalı, oyunlardan anlamalı, televole çılgınlığına kapılmalı, ev ve kumsal partilerine mi katılmalıydım? Bunlardan birkaçını yapacak olsam onlarca kadın benimle sevgili olacaktı belki, onlarca kişi arkadaşlık kuracaktı. Belki sabahlara kadar PS oynayacaktık. Peki ben gerçekten ben olacak mıydım? Onlar gibi bir ben ne kadar gerçek bir ben olabilir ki ?

Ben onlar gibi olmamayı seçtim. Hep kendi inandığım yolda gittim. Çoğu zaman yalnızdım yürüdüğüm yolda. Sonra anladım ki dost, sen olan bir başkasıydı. Ve karşıma öyle kişiler çıktı ki ruh ikizim gibiydiler. En aptalca dediğimiz eylemlerimiz dahi ortaktı. Onlar bir başka bendiler. Onların arkadaşlıkları için, bir şeyler öğrenmek, sıkıcı bulduğum eylemler yapmak zorunda değildim. Onlar beni ben olduğum için seviyorlardı. Değişseydim bu kadar mutlu olabilir miydim?

Üniversitede mühendislik,tıp gibi bölümleri hiç düşlemedim. Çünkü ben bu mesleklerin insanı değildim. Gitmedim. Pek çok kişinin yüzüne bile bakmadığı bir bölüme isteyerek gittim. Eğitimim bittikten sonra -aslında yaşamın kendisi bir eğitimdir- iş bulabilecek miyim bu insanlar arasında bilmiyorum. Ama ben mutluyum dostum. Kendi yolumda yürüdüm. Bu yolda benim düşlerim, umutlarım var. Sorunlarımız kısmen de olsa aynı. Yapmayı sevdiğin şeyler vardır elbet. Belki siyaset, belki bilgisayar. Neden bunlardan vazgeçesin ki. Sevdiğin, yaparken gerçekten kendin olabildiğin şeyleri yapmaya devam et. Arkadaşlar bunu takip edeceklerdir. Kim bilir belki okullar açılınca gerçek bir dost ve sevgili bulacaksın. Hem de seni şu anki halinle sıkıcı bulmayan bir dost.

Sen olabilmen dileğiyle. Ahmetler, mehmetler, haliller seni sen olmaktan almasınlar. Yalnız olmaktan korkmamalısın çünkü asla yalnız değilsindir. Bir yerlerde, uzakta da olsa senin bir parçan vardır. Önemli olan bence o içindeki seni yalnız bırakmaman, kendine yabancılaşmamandır.

anlattıkların mantıklı geldi..çok teşekkürler nickname:ayılar
    belkide benim sorunum başka, bi kişilik erozyonu yaşıorum yani kişiliğim tam oturmadığından belli şeylere odaklanamıorum
    yani sonuçta siyaset konuşurken bile bu ben, ben miyim yada istenilen ben miyim?farklı aktiviteleri ve kendi aktivitelerimi yaparken bile en üst performası gösteremiorum ve ilkinde zevk aldığım olayın ikincisinde acayip sıkılıyorum?
    belkide insanların yada sistemin yarattığı 'en iyi' olmak zorunda değilimdir.ama hırsım ne yaparsam o işte iyi olmam gerektiğini söylüyo
    bu hırs bende çok önceden var(lisede 2. olma ihtimalimin olduğu sınavlara bile girmezdim)ve hangisinde eniyi olabileceğimi bilmiorum
    yada hiçbirinde olamayıp sadece işine gidip gelen bi doktor olcam ve ben bunu istemiorum.

• :) ben bir sorun göremedim... kişiliğini değiştirmek istiyorsan birden puff olacağını bekleme... zamanla... tıp okuyorsun keyfini çıkar, birde sana şu tavsiyeyi vereyim.. yalnız değilsin.. ben de tıp okuyorum siyaset severim ama ilk halinin özlemini taşımıyorum... çünkü asıl öyle olsam bu halimin özlemini taşırdım... mutlu olacağın işler yap, kız ortam bunlar dert değil... sevenlerinle birlikte ol, anneni babanı üzme :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.