Şimdi Ara

Eski Bilgisayarı Güçlendirmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Bir konuda da çatlak ses olmasa dişimi kırıcam, ya bak güzel kardeşim; kendin böyle bir uygulama yapıyorsun diye (eski kasada sistem kullanma), öncelikle herkes yapmak zorunda mı ?

İkincisi, burada 5 - 6 senelik bir boş kasadan bahsediyoruz.Bu kasa; CORSAIR, Cool Master, TT vb. bir kasada değil, markasız bir kasa.Fan delikleri, soğutma düzenekleri için ölçüleri vs. ' leri sıkıntı.

Üçüncüsü, o kadar baştan kasa toplayacak adama, bir 100 TL daha ya da 150 - 200 TL daha vermek zor gelir mi ? Boş kasayı bu kadar önemsiz bir parça gibi düşünmek çok çok aşırı bir mantıksızlık değil midir ? Ondan sonra kasa kötü olunca; '' Vay kardeşim işlemci yanıyor, vay CPU soğutucu kasaya sığmadı, ekran kartım çok ısınıyor, bu kasanın fan delikleri yok mu ? '' vs. vs. şeyler neden tekrar tekrar yazılsın, neden boşu boşuna bir ton konu açılsın.

Son olarak; yeni bir kasa toplanmışken, bu kadar düşünceden sonra, eee birazda görüntüyü düşünmek lazım değil mi ? Kasanın dış görünüşünde de biraz heybet, nizam lazım.

Bütçe sıkıntısı gibi bir durumlada karşıma gelmeyin, o kadar alınan parçaya bir boş kasa için bütçe sıkıntısı çekiliyorsa, o zaman sistem yapmamak lazım.

NOT: Bu söylediklerim çoğu insan için geçerlidir, ama tabi arada istisnalar olabiliyor (mesala sizin gibi kullanıcılar, dış kasaya (boş kasaya) önem vermeyen).Ama onlar için, şu sözü söylüyoruz:

'' İstisnalar Kaideyi Bozmaz... ''

Sakin ol dostum ya . Donanım haberde herkes demiyimde bazıları çok asabi . Ne gerek var sinirlenmeye . Kavga edelim mi

• Ben arkadaşa yeterli ve gereken cevabı verdim. '' Biri cevap versin, biri cevap versin... '' diye geziyordu ortalıkta, o da demek istediklerimi anlamıştır.

Sakin olmak konusunda da; benim forumdaki mesajlarımı takip ederseniz, %95' i donanımla alakalı mesajlardır, böyle tavır takındığım mesajlarım çok azdır.Ama bazen böyle denk geldiklerime birkaç birşey yazıyorum, burada olduğu gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: Scorpitx_

niye eski kasalar atx değil mi yani nmiye emekliye ayırıyoruz? acıklayın biz de bir daha sormayalım dimi yani

Arkadaş zaten bunu yazarak cevabını istemişti, bende tekrar söylüyorum gerekenleri yazdım, daha fazlasını değil.Karşılıklı fikir tartışması yapmış olduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Ben arkadaşa yeterli ve gereken cevabı verdim. '' Biri cevap versin, biri cevap versin... '' diye geziyordu ortalıkta, o da demek istediklerimi anlamıştır.

Sakin olmak konusunda da; benim forumdaki mesajlarımı takip ederseniz, %95' i donanımla alakalı mesajlardır, böyle tavır takındığım mesajlarım çok azdır.Ama bazen böyle denk geldiklerime birkaç birşey yazıyorum, burada olduğu gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: Scorpitx_

niye eski kasalar atx değil mi yani nmiye emekliye ayırıyoruz? acıklayın biz de bir daha sormayalım dimi yani

Arkadaş zaten bunu yazarak cevabını istemişti, bende tekrar söylüyorum gerekenleri yazdım, daha fazlasını değil.Karşılıklı fikir tartışması yapmış olduk.

Anladm üstad Sıkıntı yok

• Teşekkürler.

• Oyun bılgısayarında eskı kasaya pek sıcak bakmıyorum butcen onemlı 7870 yerıne 7950 alacagım dıyorsan alma once duzgun kasa al derım.Butccenı yaz konuslaım.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79592279&p=2#79631401

Buradaki 500 liralik bilgisayari alabilirsin. En düşük bütçeli çözüm bu olur, kendi kasanı da forumdan satarsın. Bütçen müsaitse alt taraflarda fx4100+ddr5 li bir sistem var 750 liraya, onu da alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bende 6-7 yıllık bir kasa var. Sürekli donma, ağır çalışma gibi sıkıntılarım vardı. Laptop alınca bilgisayarı gözden çıkarmıştım. Fakat bir el atayım dedim ve kasaya ufak modifikasyonlar yaptım.
    Yaptıklarım;
    512 Mb Ram'im vardı yanına bir 512 Mb Ram daha ekledim. Tabi eklediğim Ram ile eski Ram'im aynı hızda.
    Harddisk'im bayağı eskiydi bende arkadaştan 2. el 80 gb'lık bir harddisk buldum, buna sistem kurdum ve eski harddisk'i mi emekliye ayırdım.
    512 Mb Ati marka ekran kartım vardı, 1 Gb 32 bit'lik bir ekran kartı ile takas yaptım.
    Bilgisayarı komple söktüm içerisinde ki pislik ve tozu temizledim.
    Bilgisayara ek olarak 1 fan daha takıp kasa arkasında bulunan fanı yeni bir fanla değiştirdim.
    Şimdi gayet iyi çalışan, donma ve ağır çalışma gibi sorunları olmayan bir bilgisayara sahibim.
    Bilgisayarımı ilk aldığımda hangi oyunları oynuyorsam şimdi onlardan daha kaliteli oyunları oynayabiliyorum.
    Bulduğum parçaların hepsi çıkma parçalar. Çünkü sahip olduğum anakart yeni parçaları kaldıracak teknolojiye sahip değil ki seninkide %90 böyledir.
    Ram'e 15 TL, Ekran kartına 20 TL Fan'a 10 TL vererek 45 TL'ye sistemi güçlendirdim ama daha fazlasını bekleme. Çünkü Anakartın %90 DDR veya DDR2'dir DDR3 takabilmek için yeni anakart alman gerekiyor. Ayrıca arkadaşların dediği gibi yeni ekran kartlarında çift fan olduğu için kasana sığması gerçekten sıkıntı. Harddisk kabloların %90 eski tip olduğu için 500 Gb'lık bir harddisk bulacağını zannetmiyorum. Kısacası Ram, Ekran kartı, Harddisk'i yeniyebilmen için yeni bir anakarta ihtiyacın var bunlarda senin eski kasana olmayacağı için ya yeni bir sistem yapacaksın yada eskiyi birazcık oynamalarla benim yaptığım gibi bir sisteme dönüştüreceksin.

• Beyler Geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. zaten bende Samsung Notebook var 1 yıl önce aldım İntel Core İ5 işlemcili AMD Radeon ekran kartı var fena değil ama bilmiyorum bunu ailemle ortak kullanıyorum. Bunu kişisel kullanmak isteğim var cevapların hepsine bakdım çoğunuz olumsuz yazmışsın neyse teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.