uzun süre aradıktan sonra bulamayacağımı anlayıp sorunu danışma yoluna başvurdum.. :)
gayet eski bir bilgisayarı çalıştırmamız gerekti.. hatırlaladığım özellikler şöyle ; 16 mb ekran kartı , 64 lük iki tane ddr1 bile olmayan ram ler , 8 küsür gb bir harddisk..
Not ; delimisin sen , git işine falan gibi tepkileri anlıyorum.. ama çalıştırmamız gerek işte..
bilgisayar şu özlliklerdeyken açtığımızda aleti , bios ayarları birde birkaç sekmeye daha hangi tuşlarla gidebileceğinin yazdığı ve hata mesajının bulunduğu siyah bir sayfa geliyordu.. hiç uğraşmayıp , içerisinde xp kurulu olan ve çalışan bir harddisk taktım açmayı denedim yine aynı ekran geldi , bios ayarlarından first boot device ı harddisk yapmlıyım diye düşünüp işe koyuldum ama hard disk seçeneği yoktu (anakartla harddiskin bağlanmasını sağlayan şu geniş kablonun takıldığı ismi olacak herhalde şuan aklıma gelmeyen ... 1 gibi ismi olan şey) vardı onu denedim olmadı..
sorun nerdedir ..? ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim..
diskin jumper'ını çıkar öyle bir dene ;)
harddiskin jumper'i yoktu zaten..
hımm biosu default hale getir bilgisayarda başka ide slotuna baglı sürücü olmasın sadece harddiski bağla jumper yoksa diski jumper ile master yap öyle bir dene
bahsettiğiniz pata1 mi acaba? başka bir deyişle sadece pata.. kabloyu kontrol edin hocam.. veya başka hdd ide kablo bulup deneyin.. madem jumper ayarlarını yaptıysanız görmesi lazım..