Şimdi Ara

eski bir bilgisayarın açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun süre aradıktan sonra bulamayacağımı anlayıp sorunu danışma yoluna başvurdum.. :)

gayet eski bir bilgisayarı çalıştırmamız gerekti..
    hatırlaladığım özellikler şöyle ;
    16 mb ekran kartı , 64 lük iki tane ddr1 bile olmayan ram ler , 8 küsür gb bir harddisk..

Not ; delimisin sen , git işine falan gibi tepkileri anlıyorum.. ama çalıştırmamız gerek işte..

bilgisayar şu özlliklerdeyken açtığımızda aleti , bios ayarları birde birkaç sekmeye daha hangi tuşlarla gidebileceğinin yazdığı ve hata mesajının bulunduğu siyah bir sayfa geliyordu..
    hiç uğraşmayıp , içerisinde xp kurulu olan ve çalışan bir harddisk taktım açmayı denedim yine aynı ekran geldi , bios ayarlarından first boot device ı harddisk yapmlıyım diye düşünüp işe koyuldum ama hard disk seçeneği yoktu (anakartla harddiskin bağlanmasını sağlayan şu geniş kablonun takıldığı ismi olacak herhalde şuan aklıma gelmeyen ... 1 gibi ismi olan şey) vardı onu denedim olmadı..

sorun nerdedir ..? ne yapmalıyım ?
    Şimdiden teşekkür ederim..

• diskin jumper'ını çıkar öyle bir dene ;)
  • harddiskin jumper'i yoktu zaten..
  • hımm biosu default hale getir bilgisayarda başka ide slotuna baglı sürücü olmasın sadece harddiski bağla jumper yoksa diski jumper ile master yap öyle bir dene
  • bahsettiğiniz pata1 mi acaba? başka bir deyişle sadece pata.. kabloyu kontrol edin hocam.. veya başka hdd ide kablo bulup deneyin.. madem jumper ayarlarını yaptıysanız görmesi lazım..

eski bir bilgisayarın açılmaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ESKİ BİLGİSAYARI DÜZELTMEK
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.