Şimdi Ara

Eski bir konu bakarsanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.ews.uiuc.edu/~nshin/PROJECTS/LASERSNOOPER/

adresindeki konu eskidende gündeme gelmişti. şuan bu devreyi yapmak için el attım. bu devreyi gerçekleştiren arkadaşlar varmı acaba? yada önerileriniz varsa belirtirseniz sevinirim. saygılar....

Not: kimse forumda ara bulursun demesin aradım. hepsini okudum. sorularımın cevabına eski tartışmalarda raslayamadım.

• Arkadaşlar burada bir yere gelmişlerdi ama aralarından biri yaptımı bilemiyorum konuyu sonuna kadar okumadım. sadece senin için bu link i bulabildim. Sen zaten bu linki bulduysan affola
  • hevesini kırmak gibi olmasın ama; bu devrede tek kritik eleman Allah a emanet L14G3 fototransistörü. dar açılı ışık alışı ve metal kasasından başka hiçbir özelliği yok gördüğüm kadarıyla. datasheetinde tek kritik nokta 940nm dalga boyuna sahip GaAs LED le denenmiş olması. belkide 940nm, L14G3 ün en verimli olduğu dalga boyudur. bu ihitmali göz önünde bulundurursak kullanman gereken laser in dalga boyuda bu civarda olmalı diye düşünüyorum, artı geri gelen ışığın yani sözde geri yansıyan içinde binbir türlü parazit bulunan ışığın içindeki ses bilgisinin kuvvetlendirilmesi için PN2222 gibi bir tarnsistörün kullanılması da ayrı bir tartışma konusu. yinede karar senin artı şunu da ekleyeyim lazer diyot ile L14G3 ü öyle yerlere yerleştirmelisinki diyotun gönderdiği ışığın geri yansıyan bileşenleri doğrudan L14G3 fototransistörünün üzerine düşebilsin. bu arada laserle mesafe ölçümünde kullanılan yöntemleri ve sensörleri araştırırsan böyle bir devreyi kendinde dizayn edebilirsin diye düşünüyorum. en azından çalışmasa bile ben yaptım çalışmadı dersin :)) adamlar yapmış ben devreyi kurdum çalışmadıdan ziyade :)
    kolay gelsin...

• Droid abi merak ediyorum acaba birgün bende senin gibi elektronikçi olabilirmiyim diye. Sana olan saygım sonsuz. sözlerine olan güvenim tam. Söylediklerini düşüneceğim çok teşekkür ederim. melih.yanardağlar sanada teşekkür ederim.

• rica ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.