Eski cooler master RS-500 pcap-J3 PSU kullanılır mı?
-
-
Rahatlıkla kullanabilirsin.
-
Rahat 8 yıllık civarı vardır. O yüzden de sordum.
-
Elektronik cihazların ne zaman sorun çıkaracağını bilmek zor ben 12 senelik PSU da o.c lu sistem kullandım ve o PSU hala başka sistem de çalışıyor yani tık diye gidebilir anlık bir kapasitör şişmesi yada dengesiz bir akım herşeyi bozabilir, normal şartlarda söz ettiğin PSU harici VGA kadar bir güç beslemesine maruz kalmayacağı için daha az yükte çalışacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam. Bende sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Tabi kablolar eski model yeniler gibi pratik değil ama bir süre idare eder. 12100 ve uygun basit bir anakartta kullanılacak.
Teşekkürler.
-
İnternetten edindigim bilgiye göre aktif PFC devresi bulunmayan, pasif PFC li bir model olarak görünüyor. Bu nedir diye sorarsan bir konu birakayim;
->https://forum.donanimhaber.com/aktif-pfc-ile-pasif-pfc-arasindaki-fark-nedir-hangisini-tavsiye-edersiniz--49300086
*(burdan baktim)archiwum.allegro.plCOOLERMASTER RS-500-PCAP-I3/J3 500W OKAZJA - 8453617622 - oficjalne archiwum Allegrohttps://archiwum.allegro.pl/oferta/coolermaster-rs-500-pcap-i3-j3-500w-okazja-i8453617622.html
OVP, OCP, OPP, SCP korumalari var gibi sanki;
*itsvet.comITsvet | Cooler Master RS500-PCAP-I3 500W Napajanjehttps://itsvet.com/napajanje_cooler_master_rs500_pcap_i3_500w-pdaa1-57.i?id=886
Ben kullanmazdim, sebeke veya tesisatinda bir sorun olursa bu noktada tam manasiyla koruma saglayabileceginden emin degilim.
İmkanin varsa kullanma, taktigin sistem pek degerli degilse tak gittigi yere kadar gitsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet verdiğiniz sitede korumalar var görünüyor. Önemli ana bir sistem olmayacak. Arada sırada kullanılacak.
Önemli hale getirmek istersem bir iki değişiklik yaparım artık.
Şimdilik denemekte fayda var gibi görünüyor. Bilgilendirme için teşekkürler.
Malûm sineğin yağını hesaplar hale geldik. "Hamdolsun"
-
Kullanırsın muhtemelen, ofisteki pc'ler de o.b tabanlı 10-15 senedir üstinde ki teneke psu ile yıllardır çalışıyorlar, tak kullan zaten bir şey çıkarsa da en fazla kapanır sistemin, yani komple herşeyi yakması yada zarar vermesi zor bir ihtimal, o kadar kötü bir psu değil sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Temmuz 2022; 19:33:14 > -
Evet hocam psu genel itibariyle gayet iyi görünüyor. Kasa da var. Sorun olacağını sanmıyorum. Grafik üniteli bir intel, uygun f/p anakart ve ram kalıyor geriye. Hayırlısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 9 Temmuz 2022; 21:19:42 > -
*2009
-
Yine de biraz daha aciklamakta fayda var. Yanlis anlasilmalara mahal vermemek lazim..
Cok benzer bir modelin review'ini buldum, güc kaynagi %60 gectiginde 104,4 mV ye kadar cikiyor ripple degeri.. Daha düsük yüklerde ki ripple degerini bilmiyorum lakin %60 ta bunu yapiyorsa... Test yapanlar dahi zorlamamak icin, OVP ve OPP yi test etmemisler, tamda tahmin ettigim gibi. Yeni bir ürün ellerindeyken ve yapilan bu.. Senin elinde ki ürün kac yillik.
>> https://hardwaresecrets.com/cooler-master-extreme-power-plus-500-w-power-supply-review/7/
Koruma devrelerinden 4 adet mevcut, OVP ve OPP'yi kasten test etmiyorlar sebebini yukarda yazdim... OTP yok, yani sicakliga bagli olan ve UVP yani düsük voltaj korumasi yok. OCP ve SCP test edilmis ve calisiyor. Ilk yorumda da diyorum ki "bu noktada" sebeke veya tesisatta bir sorun oldugunda, 8-9 yillik bir psu nun (zamaninda 2 yil garantli, 2013 model) senin sistemini koruyabileceginden emin degilim... Sadece iki koruma devresi ile sistemi koruyabilecegine inaniyorsaniz kullanin, zira test edenler güvenememisler. Bende yukarda zaten tamda bundan bahsettim.
Yillar evvel yapilan review'lerde dahi tavsiye edilmeyen modeller bunlar, acbel polytech üretimi olmasi kuvvetle muhtemel bir model. Apfc ve pasif pfc konusundan ünitenin ne kadar cöp oldugunu anlayacaksiniz, apfc ve pasif pfc arasindaki fark icin zaten kaynak verdim. Verimlilik rezalet, kayip ise isiya dönüsüyor ve psu'da OTP yok. Ripple testi buldum ve sonuclar cok kötü... (Cooler master'in 80+Standard ve bronze bazi modellerinde düsük yükte yine yüksek ripple sorunu vardi. Baktigimizda gecmiste daha da kötü durumlarin yasandigi görülüyor.)
Ayrica ürün genel itibariyle konusacak olursak, yukarda realhardtechx'ten aldigim ekran görütüsünden de anlasilacagi üzere "FAIL" olarak siniflandirilmis. Bu review'e ise zaman asimindan dolayi ulasamadik, silinmis olmasi kuvvetle muhtemel. Sanirim suan daha net anlasilmistir, dün arastirmisken bu bilgilerde burada kalsin, belki birilerinin isine yarar.
-
8-9 yıllık vardır rahat. Cihaz çok temiz kullanılmış, çalışmasında sorun olmadığını bildiğim cihaz ama koruma yönünden bakılırsa durum farklı tabi.
Tehlike ve sıkıntı olacağını düşünürsem, ekran kartı takılmayacağı için uygun fiyatlı f/p bir psu bakabilirim. Teşekkürler.
-
evet yine bana oş boş hakaretler edildi. ve klasik moderasyon benim mesajımı sildi. alın bu da aylar sonrasından gelen bir kapak. rx570 sistemi problemsiz bir şekilde çalıştırıyor. arkadaş apu sistemde kullanacaktı. bu kadar bile psu yüke girmez.
boşuna adama psu aldırdınız terbiye fukaraları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 21 Şubat 2023; 22:46:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X