Şimdi Ara

Eski iPhone'larda kullanılabilecek iOS 18 özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 18 alacak cihazlar arasında iPhone XS, XR gibi çok eski modeller de bulunuyor. Apple, her sene olduğu gibi eski modellere destek verse de yeni iOS sürümünün tüm özelliklerini her iPhone’a vermiyor. Örneğin; bu yıl Apple Intelligence olarak adlandırılan yapay zeka özellikleri iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’e gelecek. Ancak, yeni iPhone’a geçmeyenler için de iOS 18 güncellemesi güzel yenilikler getiriyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18 beta nasıl indirilir ve yüklenir?

Ana ekranı, simgeleri özelleştirme

ios 18 ana ekran simgeleri özelleştirme, koyu mod
    Apple, iOS 18 güncellemesiyle ana ekrandaki uygulamaları duvar kağınız daha fazla öne çıkacak şekilde düzenlemenize izin veriyor. Uygulama simgeleri artık ekranın yanlarına yaslanmıyor, ortalarına de çekip düzeni daha fazla kişiselleştirebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama simgeleri için yeni karanlık modu açabiliyor, farklı renklerde ayarlayabiliyor ve hatta minimalist görünüm için uygulama adlarını gizleyebiliyorsunuz.

Mesaj planlama

ios 18 mesajlar yeni özellikler
    Mesajlaşmak için iMessage’ı kullananlar için iOS 18 ilgi çekici yenilikler getiriyor. Mesajları dilediğiniz bir vakitte gönderilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Mesajınızı altı çizili, üstü çizili gibi yeni formatlarla birlikte yeni animasyon efektleriyle süsleyebiliyorsunuz. Mesajlara herhangi bir emojiyle tepki verebiliyorsunuz. iOS 18 ile Mesajlar uygulaması, RCS desteği de getiriyor.

Denetim Merkezi'ni özelleştirme

ios 18 denetim merkezini özelleştirme, kilit ekranı simgelerini değiştirme
    iOS 18 ile Denetim Merkezi’ndeki özelleştirme sınırlaması kalkıyor. Doğrudan Kontrol Merkezi ekranından artık daha fazla işlev ekleyebiliyor, araç takımlarının boyutlarını ayarlayabiliyor, Denetim Merkezi’ni birden fazla sayfa haline getirebiliyorsunuz. Kilit ekranındaki Denetim Merkezi widget’larını da değiştirebiliyorsunuz.

Uygulama kilitleme ve gizleme

ios 18 face id uygulama kilitleme ve gizleme
    iOS 18 nihayet Fotoğraflar, Mesajlar, Bankacılık ve diğer hassas bilgiler içeren uygulamaları gizlemenize izin veriyor. Uygulama açılışlarına Face ID veya şifreyle koruma ekleyebiliyorsunuz. Yalnızca bu da değil, artık dilediğiniz uygulamayı gizleyebiliyorsunuz. Gizlenen uygulamalar uygulama arşivindeki gizli klasörüne ekleniyor ve Face ID ile doğrulama işlemi yapmadan içeriğini göremiyorsunuz.

Apple Parolalar uygulaması

ios 18 apple parolalar uygulaması
    iOS 18 güncellemesini yüklediyseniz artık bir parola yöneticisine ihtiyacınız yok. iOS 18, hesap şifrelerinizi, doğrulama kodlarınızı, geçiş anahtarlarınızı ve diğer önemli kimlik bilgilerinizi kategorize ederek Parolalar uygulamasında bir araya getiriyor. Parolalar uygulaması varsayılan olarak Face ID ile giriş gerektiriyor.

Eski iPhone’larda kullanılamayacak iOS 18 özellikleri

• Uydu üzerinden mesajlaşma (iPhone 14 ve üzeri modeller)

• Göz takibi (iPhone 12 ve daha yeni modeller)

• Sesli kayıtları metne dönüştürme (iPhone 12 ve üzeri modeller)

• Müzik dokunuşları (iPhone 12 ve daha üst modeller)

• Apple Intelligence (iPhone 15 Pro ve üzeri)

iOS 18 beta, geliştiriciler için yayınlandı. iOS 18 herkes açık (public) beta sürümün Temmuz ayı içinde, final sürümünün de Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

Kaynak:https://www.techradar.com/phones/iphone/5-of-the-best-ios-18-features-thatll-work-with-your-older-iphone-and-5-that-wont
    Kaynak:https://www.apple.com/ios/ios-18-preview/

• bunun tamamen satış stratejisi olduğuna yerli yabancı tüm kaynaklar hemfikir hocam. A17 Pro’da NPU 2 kat arttırılmış olabilir ama bu bahane olamaz önceki işlemcilerin NPU’su yine de güçlü ve AI özelliklerin altından rahatça kalkabilir özellikle A14 sonrası. Mide bulandırıyor artık bu açgözlülük.

Samsung bunu S22 serisine bile getirdi. Yani E2200’e. E2200 gibi verimsiz çöp bir işlemci bunu yapabilecekse iPhone 14/15 serileri içinden geçer. Benim ve büyük çoğunluğun beşki AI ile işi olmaz ama illa ihtiyacı olanlar vardır. Gerçi AI’yi saymazsak iOS 18 ile gelecek tüm yazılımsal özellikler iPhone 12’ye kadar destekleniyor. Benim açımdan bir eksik yok.
  • Haydi gerisini anladık. İphone 15 ve 15 plus alabların suçu ne? Ben olsam çok sinir olurdum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E bi zahmet bunları da getirsinler bunlar da gelmese geriye bi feature kalmıyor zaten..

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    Aynen geriye başka bir özellik kalmıyor…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka çok abartılıyor. Yüksek işlem gücü gerektirecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Kıytırık işlemciler bile yapay zeka ile gayet iş görüyorken Apple’ın bunu sadece A17 Pro serisine özel kılması net bir satış stratejisi mantığı. iPhone 11 gayet de bunu yapabilecek güçte. Çünkü A13 işlemci gücü itibariyle 8G1 ile aynı seviyede hatta E2200’den daha bile iyi. Ki piyasaya çıkışı onlardan yaklaşık iki buçuk sene önceydi. A13 bunun için yeterliyken A15 ve A16 bu işlemleri rahatlıkla yapabilecek işlemciler. Günlük kullanım açısından gerekli mi? Bence değil ama verilmemesi yine de köylü kurnazlığı.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

bunun tamamen satış stratejisi olduğuna yerli yabancı tüm kaynaklar hemfikir hocam. A17 Pro’da NPU 2 kat arttırılmış olabilir ama bu bahane olamaz önceki işlemcilerin NPU’su yine de güçlü ve AI özelliklerin altından rahatça kalkabilir özellikle A14 sonrası. Mide bulandırıyor artık bu açgözlülük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bunu S22 serisine bile getirdi. Yani E2200’e. E2200 gibi verimsiz çöp bir işlemci bunu yapabilecekse iPhone 14/15 serileri içinden geçer. Benim ve büyük çoğunluğun beşki AI ile işi olmaz ama illa ihtiyacı olanlar vardır. Gerçi AI’yi saymazsak iOS 18 ile gelecek tüm yazılımsal özellikler iPhone 12’ye kadar destekleniyor. Benim açımdan bir eksik yok.

Bu konuda detaylı analiz paylaşıldı sorun işlemci gücü değil ram miktarında ki bu nedenle birçok iPhone modeli pro olmayan 15 modelleri de dahil olmak üzere sınırı aşamıyor. Büyük ihtimal 15 pro serisi de ileriki güncellemelerde bu konuda alt planda kalacaktır.

• darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka için bu kadar bellek istemesi şaşırtıcı. Demek S22’ye gelmesinin sebebi buymuş. Çünkü işlemci olarak iPhone 11’den geride olmasına rağmen alabilmesi ve dahası iPhone 15’in bile bu yüzden alamamasının sebebi şimdi anlaşıldı. Yani satış stratejisi değil bildiğin donanımsal sınır yüzünden bu desteği alamadığı gerçeği ortaya çıkıyor.

• Şimdi İOS 18 de Fotoğraf lardan Nesne kaldırmak özelliğini iPhone 15 de kullanamayacak mıyız

Bakıldığı zaman en düşük Android telefon bile şu devirde artık 6-8 bantlarında bir ram kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Tabii ki Androd ile iOS bu anlamda kıyaslanamaz olsa da yapay zekanın ihtiyaç duyduğu ek çalışma alanının kendi çalışma prensipleri nedeniyle benzerlik taşıyacağı tahmin edilebilir. Burada da cihaz ne olursa olsun sadece ram kapasitesi ile bile sınırlı kalmayıp kullanılan RAM jenerasyonu ile bile önemli ölçüde hareket kabiliyeti kazanacağını reddetmek mümkün değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.