Şimdi Ara

Eski Mondeo alınır mı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya bu aracın 2003ü ile 2004ü arasındaki fiyat farkı 10.000 ytl. bu ne absürdlük... aynı kasa aynı donanım bu kadar mı fark eder. bunun için bi açıklaması olan var mı..
    bu aracı ben bilirim 2.0 tdci otm ghiası vardı bizde. araç bir d sınıfı değil kaliteli c sınıfı bir araç hissi uyandırıyor. aracın turu biraz fazla idi. u çekerken zorlanıyor insan. tek şikayet edeceğim husus bu. bakım yakıt tüketimi ve dayanıklılık gayet güzel.
    şu an bunun yerien mukabil passat 2.0 disel turbo kullanılıyor. ne yalan söyleyim mondeoyu arar olduk. tabiki passat düz vites ,mondeo ise otomatikti. konfor kaybındaki asıl etmen bu olsa gerek. herşeye rağmen passatın kuru gürültülü motoru mondeoyu aratmıyor değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

ya bu aracın 2003ü ile 2004ü arasındaki fiyat farkı 10.000 ytl. bu ne absürdlük... aynı kasa aynı donanım bu kadar mı fark eder. bunun için bi açıklaması olan var mı..
    bu aracı ben bilirim 2.0 tdci otm ghiası vardı bizde. araç bir d sınıfı değil kaliteli c sınıfı bir araç hissi uyandırıyor. aracın turu biraz fazla idi. u çekerken zorlanıyor insan. tek şikayet edeceğim husus bu. bakım yakıt tüketimi ve dayanıklılık gayet güzel.
    şu an bunun yerien mukabil passat 2.0 disel turbo kullanılıyor. ne yalan söyleyim mondeoyu arar olduk. tabiki passat düz vites ,mondeo ise otomatikti. konfor kaybındaki asıl etmen bu olsa gerek. herşeye rağmen passatın kuru gürültülü motoru mondeoyu aratmıyor değil...

2003 den 2004 arasında ufak bir makyaj operasyonu var . bundan dolayı fiyatlar farklılaşıyor. ama bence asıl nedeni arabanın piyasasının tam olarak yerleşmemesinden dolayıdır bir passat gibi tutulmadığından fiyatı cok belirsiz . herkes tutturduğu fiyata satmaya çalışıyor.
    bence bu araç keşfedilmemiş bir incidir.

• bu özelliklerde 2.eli olan varsa az km.yapmış olanını tercih etmeniz daha mantıklı.tabi 2.ele binmem derseniz oda sizin bileceğiniz iş.çünkü türkiyede bu araçların vergisinden dolayı değerleri biliniyorda alınmıyor.alınsada çok değer kaybı yaşıyorsunuz.
  • Aracın donanımı ne olursa olsun unutma ki bu araç 2001 yılı teknolojisiyle üretildi. Son yıllarda elektronik ve mekanikte çok fazla gelişme oluyor. Örneğin ben yeni aldığım 2001 kompressor aracın üzerindeki o zamanın son model telefonu olan nokia 5110 u Eskişehir de 4 saat aradım. Bit pazarında dahi bulamadım. Sorduğum herkes bana garip garip baktı. Ben niye eski model aldım diye sorabilirsin.Ömrümde bir kez olsun coupe bir mercedese binmek istiyordum. Param da buna yetti.
  • bence yeni teknoloji ile yenisi çıkmış bir araç
    neredeyse tamamen değişmiş
    satarken herkes eski kasa bu diyecek
    yani gönlüm yeni kasadan yana olurdu
    herkes şöyle bir iç geçirip bakardı
    birde bence en önemli çevresel etkenlerden birisi de şudur
    - abi niye yeni kasa almadın
    - he bu eski kasa
    - kaç model bu
    - yenisi 140 hp bu kaç hp
    ondan sonra arabayı savunacaksın nedenlerini anlatacaksın
    gibi durumlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta80

bence yeni teknoloji ile yenisi çıkmış bir araç
    neredeyse tamamen değişmiş
    satarken herkes eski kasa bu diyecek
    yani gönlüm yeni kasadan yana olurdu
    herkes şöyle bir iç geçirip bakardı
    birde bence en önemli çevresel etkenlerden birisi de şudur
    - abi niye yeni kasa almadın
    - he bu eski kasa
    - kaç model bu
    - yenisi 140 hp bu kaç hp
    ondan sonra arabayı savunacaksın nedenlerini anlatacaksın
    gibi durumlar

mondeonun eski kasasıda gayet oturaklı ve güzel bir araç .eger uzun süre binilecekse kesinlikle alınabilecek bir arabadır.

• 51000 Ytl vererek araba alcak birinin satarken ucuza gider diye bir sıkıntısı olmamalı bence.Eğer senin durumunda olasaydım düşünmeden alırdım aracı
  • Mondeo hak ettiği değeri bulamamış çok kaliteli bir otomobildir.

Bir haftalığına bir misafirim için 2006 model otomatik dizelini kiralamıştım. Ben de kullanmıştım ve çok beğenmiştim. Performansı harikaydı ve otomatik şanzımanına bayılmıştım...

Focus, megane vs.lerden bir üst sınıfta olduğunu belli eden kaliteli bir otomobil.
    ve kolay kolay eskitilemiyecek sağlamlıkta...

ikinci eli satın almak için çok avantajlı...

Sonuç olarak yukarıda arkadaşların da yazdığı gibi 4-5 sene kullanılavaksa eski kasası gönül rahatlığıyla alınabilir ve çok mantıklı bi tercihtir...
  • yeni kasada olsa eski kasada olsa D segmentindeki bir araba satarken çok değer kaybediyor.ben olsam hiç düşünmeden alırım o fiyata o özellikteki araba çok ucuz
  • http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4383912
    bence bunu alsan daha iyi olur fiyatı da iyi.2003 dizel mondeo 22000ytl istiyor.biraz pazarlık yaparsın.diğerleri gibi uçuk rakkamlar da çekmemiş.araba alırken bana danışırsan gerçek piyasasında araba alabilirsin.ikinci el arabaya uçuk rakkamlar sayma.
  • özellik ve görünüş olarak mal ortada ancak arkadaşlarında dediği gibi mondeonun yeni kasası çıktı ve çok değer kaybedecek. gerçekten süper bir araç uzun süre kullanırım benim için ikinci el fiyatının önemi yok sıfır araba istiyorum dersen hiç kaçırma.
    saygıar..
  • bence almayın. belki sizin için sorun olmayabilir ancak, 50 000 ytl az değil, kasa değiştirecek bir otoya 50 000 ve üstü verilmez.

gerekirse 2. elini alın, yenileri çıkınca daha da düşer. ...
  • Hangi marka ve model olursa olsun yeni kasası çıktığı zaman eski kasası sıfır da olsa 2nci el muamelesi görüyor. Ve fiyatı düşüyor bu gayet makul ama birde bu eski kasa 3 yılda %50 değer kaybına uğruyor. Bunuda göz önüne almak gerekir. Uzun yıllar kullacaksanız tabiki alınır ama 2 3 yıl sonra satacaksanız en az %50 kaybınız olur.
  • bu kadar parayı ver sonra manual vites... ben şahsen bir daha manual vites almam...
  • çoooook aşırı değer kaybediyor. ben de gördükçe şaşırıyorum böyle süper bir araç, 130hp dizel, 6vites manuel yada tiptronik, full+full...
    en mantıklısı değer kaybetmiş bir 2.el almak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

2 sene sonra satmicaksan
    5 yıl kullanırım dersen alınır

Yeterli açıklama burda var.
  • otomatik olsa alinir derdim...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.