Şimdi Ara

eski sistemime göre linux tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam. arkadaşlar eski bir sistemim var. harici 320gb hdd var. buna linux kuracağım sistemim :

celeron 2.53
    1.23gb ram
    40gb hdd
    onboard ekran kartı

varsa performanslı çalışacak mümkün olduğunca donanımlı ve kullanımı kolay linux arıyorum. ona göre netten indireceğim. birde harici hddye kurulum yapınca harici hdd formatını (fat32 gibi) değiştirmez değilmi? bilgilerimi kaybetmeden 2. işletim sistemi istiyorum. yardımcı olacaklara teşekkürler.

• harici hdd ile işin yok. sistemi 40 gb hdd içine kurarsın. dağıtım olarak ubuntu
  • teşekkürler dostum, hem windows hemde ubuntu çalıştırabilirmiyim peki? sorun çıkarmı?
  • önce windows kurarsan sorun çıkmaz. sonra ubuntu kur. başlangıçta hangisi ile açılacağını seçersin. windows kurarken hdd de 10 gb lik bir bölüm oluştur. oraya ubuntu kurarsın. kurulumu detaylı şekilde anlatılıyor: http://wiki.ubuntu-tr.org/index.php/Kurulum
  • Ubuntuda masaüstü olarak Gnome değilde XFCE yada Fluxbox kullanmayı deneyin. Alışmanız biraz zmaan alır ama daha performaslıdırlar.
  • Bence 40GB'lık sabit diskinden 10 GB'lık alan ayır. Buraya Pardus 2009'u ext4 dosya sistemi ile kur. Sonra PiSi ile Xfce'in tüm paketlerini kur ve kop kop :) Son derece rahat ve hızlıdır Xfce. atast'ın dediği gibi alışman gerek biraz.
  • Bu sistem çok da eski değil iyi iş görür , Xubuntu tavsiye ederim harika çalışır !
    Download ; http://www.xubuntu.com/get
    Düşük özellikteki sistemler için uygundur bence mutlaka dene , XFCE masaüstü kullanır
    sade ve hızlıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xfce ye gerek yok. ram ve işlemci fazlasıyla yeterli. gnome u çok rahat kullanabilirsin. en kötü ihtimalle compizi kapatırsın. ben 512 ram duron 1300 ve geforce 5500 ile kullanıyordum 2 ay önceye kadar. hiçbir yavaşlama görmedim ne hikmetse. wğwr belli zaman diliminde gnome menülerinin yavaşlamazı kastediliyorsa o da kaçınılmaz son gönlün rahat ubuntu kurabilirsin.
  • Lubuntu kur gitsin hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.