Şimdi Ara

Eski Sistemime Parça Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki sisteme sahibim ve ben yeni bilgisayar almak yerine 200-300 tl kadar verip sistemime ek parçalar takviye etmek istiyorum, ayrıca bendeki anakartın özelliklerini bilmiyorum bana biraz yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler :) Not: "Bu sistem ölmüş, buna yatırım yapma" zihniyetinde iseniz cevaplamayın daha iyi. Soracaklarım da var,
    1- Bu anakarta uyumlu Çift Çekirdekli işlemci var mı? Varsa modelini alabilirmiyim benim için en önemli nokta burası.
    2- Bu anakart SATA harddiskleri çalıştırır mı? Çalıştırıyorsa hangi HDD leri kullanmalıyım?

==> GIGABYTE GA-8IPE1000-G V4 DDR Soket 478) Anakart
    ==> INTEL Pentium 4 HT Technology 3.00 GHz (Sanal 2 Çekirdekli) Soket 478 1MB Cache İşlemci
    ==> SAPPHIRE ATI Radeon HD3450 512MB 64Bit AGP Dx10.1 Ekran Kartı
    ==> KINGSTON ValueRAM 2 GB DDR 400MHz RAM (1+512+512)
    ==> SEAGATE 280 GB 3,5" IDE Harddisk
    ==> 420W PSU (Markasını bilmiyorum)

Bu sistem için alacağım parçalar:

==> ATI Radeon HD3850 512MB 256Bit E.Kartı (Çekirdek hızı gayet iyi, HD4670'de olabilir)
    ==> 320 GB SATA Harddisk (Eğer SATA destekliyorsa)
    ==> Eğer varsa bir Dual Core CPU

Ben araştırmıştım biraz Soket 478'li bir İntel Core Duo işlemci varmış PPGA478 yazıyor acaba benim anakarta uyar mı?? Yeni alınacaklar yaklaşık 200TL tutuyor.

• 200 tl ye yatırım yapacağıma ikinci elden güzel core duo 2 li sistemler oluyor bir bakın derim
  • Anakartin ismini bir arama motoruna yazip anakartinizin resmi tanitim sayfasini bulduktan sonra 'supported cpus' sekmesini arayin orada yazar hangi islemciye kadar destekledigi. Su an mobilim bakamadim.

Ekran karti olarak 3850 dual coreler icin bence iyi bir secim. (anakart dual core destekliyorsa) Agp 8x versiyon almaniz gerekiyor.

Son olarak yenileyeceginiz sistem browsing/office vs sizi rahatlatir ama oyun anlaminda beklentinizi dusuk tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 8 Haziran 2014; 4:42:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartın en fazla p4 işlemci 4gb ddr2 400 mhz ram destekliyor ekran kartı olara bütün agp kartları takabilirsin anakartın sata desteğide var sata 2 hard disk alıp takabilirsin sata 3 e gerek yok ancak bu sisteme yatırım yapılmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hellysium H kullanıcısına yanıt
    yeni sistem toplamaktan başka seçeneğin yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

200 tl ye yatırım yapacağıma ikinci elden güzel core duo 2 li sistemler oluyor bir bakın derim

haklı olabilirsin +1
  • Tavsiyem o sistemi adam etmek için hiç uğraşma anakartına bakınca destekli işlemci listesine en son p4 3.4 ghz lik bir işlemci çıkıyor(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=1757 ) zaten 478 pinlik sokete sahip yani dual core işlemci takamazsın çünkü intel 478 pini komple bırakıp o dönemlerde dual core için vs. 775 pine geçti,haliyle 478 pinde böyle bir işlemci yok,tavsiyem o sistemi elinden çıkart 100-150 civarına giderse üstünede 300 lira eklersin,450 liraya çok güzel 4 çekirdekli intel q6600 ve üstü işlemcili kasa bulabilirsin,sahibinden.com da dolu var,hangi ildesin bilmiyorum o yüzden detaylı bakamadım,elden bulursun teslim alırsın devam edersin veya 450 liraya işlemci anakart bellek alıp kenarda öylece para oldukça bekler sistemini kendin toplarsın,beklemesi birde bilgisayarsız kalmasıda var tabi ki tercih senindir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Tavsiyem o sistemi adam etmek için hiç uğraşma anakartına bakınca destekli işlemci listesine en son p4 3.4 ghz lik bir işlemci çıkıyor(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=1757 ) zaten 478 pinlik sokete sahip yani dual core işlemci takamazsın çünkü intel 478 pini komple bırakıp o dönemlerde dual core için vs. 775 pine geçti,haliyle 478 pinde böyle bir işlemci yok,tavsiyem o sistemi elinden çıkart 100-150 civarına giderse üstünede 300 lira eklersin,450 liraya çok güzel 4 çekirdekli intel q6600 ve üstü işlemcili kasa bulabilirsin,sahibinden.com da dolu var,hangi ildesin bilmiyorum o yüzden detaylı bakamadım,elden bulursun teslim alırsın devam edersin veya 450 liraya işlemci anakart bellek alıp kenarda öylece para oldukça bekler sistemini kendin toplarsın,beklemesi birde bilgisayarsız kalmasıda var tabi ki tercih senindir.

ben istanbulda yaşıyorum bilgisayarsız kalmayacam laptopum var zaten ama ben evde 2.pc masaüstü olsun diye ugrasıyorum amaç bu yani. dediğin gibi bu sistemi 150 civarına elden çıkarıp c2q islemcili bir pc almalıyım verdiğin fikir için tşk kardesim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.