Merhaba arkadaslar, elimde eski bir kasa var. Micro Atx, ekran,lan,audio onbard bir anakarta sahip. Sistemde 128 mb ram var. Single Side 133 mhz. Gayet normal calisiyor. Bugun 512 double side 133 mhz ram takinca soyle bir problem olustu. Baska bir boardda da ayni sonucu verdi. 2 tane ram var ikisi de ayni, denedim.
Board Tualatin, Celeron 1200 mhz islemciye sahip.
Bu problem neden kaynaklaniyor? Yardimlariniz bekliyorum. Sagolun..
single ve dual side ramleri beraber taktıysan eğer çalışmaz,ya ikiside dual side olucak yada single side olucvak maalesef...bende eski bi sitemde yaşamıştım bu problemi...
Yok, tum olasılıkları denedim. 2 tane double, 1 double 1 single.
Soyle bi durum da var. 1 double 1 single takinca calisiyor ama double yoksayilarak. Sadece 1 single takilmis gibi oluyor.
kardeş o zaman olay açık;anakart double side ram desteklemiyor.Belki bios upgrade ile çözersin bilemem ustalar ne der ama,biosunuda bulabilirmisin oda ayrı bir mesele...
@klimpomaniac arkadaşın da dediği gibi BIOS update ile sorun çözülebilir. Ayrıca bazı anakartlarda ram slotlarının maksimum değerleri olabiliyor. Bu tarz bir problem de mevcut olabilir. Ancak tualitin bir anakartta bu tarz bir problemin olması alaşılmış bir durum değil.
Arkadaşlar, farklı bir boardda da aynı sonucu veriyor. Onboard ekran kartıyla alakalı birşey olabilir mi? Diğer boarda da onboard ekran kartı var ve ikisi de micro-atx. Benim board bu, özelliklerinde 1 gb a kadar destekli diyor. Gigabyte 6VEML
ya aslında çektiğin foto tam net değil,başka bir tane daha düzgün birşey eklesende bir de biz görsek tam olarak ekranı,daha iyi değerlendirme yapabiliriz sanırım...
Bütün ekran, yazı karakterleri birbirine karışıyor. Windows açılıyor, orda da aynı durum. Artifact mı ne diyolar, ondan galiba.
abi ben olaya en başından beri öyle bakmıyorum yahu,demekki daha yeni anladık tam olarak problemi,yani bilgisyara açılmadığı gibi ekranda birbirine giriyor üstelik daha bilgisayar bios aşamasındayken...ama tek single ram ile çalışması ilginç değilmi?acaba aldığın rem mi bozuk?
Bana da öyle olabilir gibi geliyor.
Yok arkadaşlar, ramler başka p4 bi boardda çalıştı. Uyumsuz desem, ekranda gösteriyor ama 1 gb...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme