Şimdi Ara

ESP İLE VSA AYNI ŞEY MİDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
26.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HONDA CİVİC ELEGANCELERDE ESP İLE VSA AYNI ŞEY MİDİR ?

• VSa hondanın esp ye verdiği isimdir.içinde asr vs. bulunur.
  • Aynı şeydir..
  • Aynı şey. Her firma farklı bir isim veriyor. Corollardada VSC diye geçiyor.
  • Aynı şeyse ESP ile VSA neden S2000 de yol tutuşu iyileştirmiyor ve kalkışta aracı resmen frenliyorken ESP li araçlarda kalkışta böyle bir tepki yapmıyor? VSA Vehicle Stability Assistance benim gördüğüm kadarıyla çekiş veya itiş hangi tekerleklerdeyse oranın ABS si ile çalışıp virajlarda ve sert kalkışlarda frenliyor virajlardada virajın savrulunulacak kısmından içine doğru çekişin veya itişin olduğu tekerlekleri bir bakıma frenleye frenleye iteklemeye kalkıyor. ESP ismi her marka altında değişik özelliklere sahiptir ve VSA da bir ESP dir. Fakat yeterince etkinmi sizce ?

www.youtube.com/watch?v=pUDXF6tfVGs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 31 Ekim 2009; 7:59:45 >

• esp yol tutuşu araç tekerleklerinin yol ile bağlantısı kesildiği zaman müdahele eder. ve bunu fizik kuralları dahilinde yapar. s2000 gibi zaten limitleri standart araçlardan yüksek olan spor otolarda esp,vsa,vsc aracın yol tutuşunu iyileştirmez sadece güvenlik sağlar. zaten rekor pist süreleri alnırken esp kapatılır yoksa aracı gereksiz yere frenler ve profesyonel sürülerin yaptığı kontra hareketleri ve apex çizgisini yakalama olayını yapamazlar.
    esp standart araçlarda yol tutuşu iyileştirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

Aynı şeyse ESP ile VSA neden S2000 de yol tutuşu iyileştirmiyor ve kalkışta aracı resmen frenliyorken ESP li araçlarda kalkışta böyle bir tepki yapmıyor? VSA Vehicle Stability Assistance benim gördüğüm kadarıyla çekiş veya itiş hangi tekerleklerdeyse oranın ABS si ile çalışıp virajlarda ve sert kalkışlarda frenliyor virajlardada virajın savrulunulacak kısmından içine doğru çekişin veya itişin olduğu tekerlekleri bir bakıma frenleye frenleye iteklemeye kalkıyor. ESP ismi her marka altında değişik özelliklere sahiptir ve VSA da bir ESP dir. Fakat yeterince etkinmi sizce ?

www.youtube.com/watch?v=pUDXF6tfVGs

Benim jazz'da vsa yeterince etkin galiba bi kere virajda önden kaydırmıştım aracı deneme amacıyla anında devreye girip aracı düzeltti.Bi kerede yanlışlıkla viraja fazla hızlı girince araç yine önden kaymaya başladı neyseki vsa devreye girdide kurtardı beniAçıkcası benim jazz'da yeterince etkin gibi bi kere ihtiyacım oldu ondada gerekeni yaptı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otomobillerdeki bütün güvenlik sistemlerinin paha biçilemez önemleri vardır
    çünkü onlar çoğu zaman hayat kurtarır (fizik kuralları içerisinde)
  • teoride aynı şey ama honda vsa nasıl proglamdığı bilinemez. ESP nin değişik versiyonları var. bazıları sesli ve sert müdhale ediyor bazısının müdahale ettiğini bile anlamıyorsun böye böyle değişik ayarları var. hondanın ayaları muhtemelen S2000 uygun çok ekstrem bir şey olmadığında araca karışmayan bir sistemdir.
  • VSA, ESP mantığıyla çalışan bir donanımdır.
    ESP kullanırsanız Bosch`a para vermeniz gerekir.
    Muhtemelen bu yüzden markalar kendi çözümlerini geliştiriyorlar.
    Bkz Toyota VSC
    Tam hatırlamıyorum ancak sanırım Honda Legend`da (4 çeker bir modeldi) fren yaparak değil de uygun tekerleklere ektra güç vererek çalışan bir sistem de vardı.

5. vites programında Tiff amca geçenlerde karlı bir yolda Lamborghini kullanıyordu.
    ESP kapalı iken kaydıra kaydıra bayağı hızlı giderken, ESP`yi derveye alınca tıngır mıngır gitmeye başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.