< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 31 Ocak 2025; 2:4:5 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ESP32 seti düşünüyorum ne önerirsiniz (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu Teknofest işini ünide de salmamak lazım o zaman. Yarışma tercihi kısımı bence çok zor değil sonuçta yarışma şartnamesini, geçmiş yıl raporlarını vs. okuyunca az çok fikir sahibi oluyorsun. Pratik kısmı kestirilemeyebilir ancak ilgi alanına veya bulunduğun ünide katılmak istediğin yarışmaya aktif katılan bir klüp olup olmamasına göre vs. iyi kötü bir yarışma bulunur bence. Özellikle daha önce derece almış klüpler genelde olaya hakim oluyor, ona göre hazırlanıyorlar. Bu yönden seçimi ona göre yapmak da artı sağlayabilir bence. Asıl sıkıntı işte bir şey bilmeden bu tarz yarışmalara katılmaya cesaret edememek, eğer klüplerde elinden tutup işi öğretiyorlarsa bu sıkıntı da ortadan kalkıyor.
Ulusal stajlarda avantajı olduğunu bilmiyordum. Diğer avantajlarıyla birlikte bu bile yeterli olur bence. Ben Teknofest'de savunma sanayi firmalarına sormuştum. Teknofest katılımlarına vs. bakıyoruz demişti biri ancak bunu diyen kişi "ortalamanın çok önemi yok" deyince bir tık kolpa atıyor gibi gelmişti.
-
Aslında savunma sanayi ortalamaya baya önem veriyor diye biliyorum, o yüzden son cümle bana da tuhaf geldi, ama yine de yarışmaya önem veriyorlar.
Benim üniye kadar hiç teknofest deneyimim olmadı hatta yazılım bilgim bile Pythondan ibaretti ki şu an bile yeni yeni öğrendiğim alanlar o zamanlar tam belirsizdi, o yüzden daha önceden araştırma olayı benim için önemliydi. Mesela daha önce başarmış kulüp olayında çok haklısınız, benim girdiğim takımda yazılım için neredeyse kimse bir şey bilmiyordu, her şeyi kendimiz öğrenmek durumundaydık ve o zamanlar çok zorlanmıştık, belki de uğraş/getiri bakımından en verimsiz senem olabilirdi. Şu an ise ML istesem farklı bir yol, gömülü istesem farklı bir yol çizebiliyorum, tek gereken bu ilerlemeyi taçlandıracak bir teknofest başarısı, onu da artık seneye bıraktım bu sene bölüm + kulüp yorucuydu.
Yine de tüm bu tecrübeler hiçbir şeye katılmamaktan iyidir, o cvde ne kadar ek bir şey yazarsa o kadar iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aynen öyle, kısaca işin özü boş durmamaya geliyor. Yata yata bu devirde ne rakip eleniyor, ne de biri elinden tutuyor.
Bakalım artık, bizim yol nasıl çizilecek
Sohbet için teşekkürler, iyi geceler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Btk akademiden gömülü kursu buldum güzel
Ulusal stajda btk akademiyi işaretlryince yüklemenize gerek yok sistemden bakacaz deniyor umarım sayıya göre puan artıyordur xd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanki hikaye gibi, sadece python kursunu bile 360k kişi almış. Neye göre bakacaklar ki?
-
Hocam ben o kursu 11de almaya başladım halen daha bitirmedim ve bitirmeye de uğraşmam büyük ihtimal xd
Muhtemelen girenlerin 1/20'si belge almıştır çünkü o yazılım furyasında herkes Python bakarak başlıyor
Ulusal stajda MYK ve BTK belgelerine ayrı başlık açtıklarına göre muhtemelen dikkate alıyorlardır diye tahmin ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani haklısınız o konuda bir şey diyemem (benim de kaydım var XD) ama ne bileyim bu tarz şeyleri sanki platformun kullanımı artsın diye reklam yapıyorlar gibime geliyor.
Bakıyorlarsa da çok iyi yine bence bir taşta iki kuş gibi bir şey. Özellikle ingilizce bilmeyenler için cok iyi bence, türkce güzel egitimler cıkıyor beleşe. Ben yazın Atil Samancioglu'nun kotlin egitimine bakıyordum, bence cok iyiydi. Ama YKS acıklandıktan sonra moral-motivasyon kalmayınca saldık geri.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X