Şimdi Ara

ESP32 seti düşünüyorum ne önerirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şöyle ben teknofeste katıldım ama elendim o yüzden oradan pek faydalanamadım ama teknofestte başarı üstüne başarı kazanan arkadaşlarım var ve önleri açık

Kazandığım başka bir yarışma sertifikası var ama ilginç bir durumdu, normalde kulüp altında açılan takımlar, fiziksel malzeme bulmak için sponsorluk falan arar ona göre ilerler, biz de öyle başladık ama bazı sebeplerden ötürü başka daha basit bir kategoriye gelip orada ilerlemiştik, yoksa cidden fiziksel ürün çıkaran kulüplerde olay ne kadar değişiyor bilmiyorum ama kurumsal ve sponsorluk ekipleri aktif rol oynuyordur, üniversite de katkı sağlıyor olabilir.

Bu başarılar bir kere ulusal staj gibi yerlerde ek puan sağlıyor, teknofestte finale kalma durumunda şirketlerle network oluşturma imkanın oluyor, cvde ortalama ve okul dışında yazacak bir ton şey çıkıyor vs çok yararı var ama hazırlığa geri dönsem asla bir şeyi, konsepti vs bilmeden hevesle yarışmalara katılmazdım, sonrasında sevmeyince çıkması zor oluyor çünkü. Bir de girilen yarışma bazen öyle hayal edilen gibi olmuyor onu da araştırmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 31 Ocak 2025; 2:4:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bu Teknofest işini ünide de salmamak lazım o zaman. Yarışma tercihi kısımı bence çok zor değil sonuçta yarışma şartnamesini, geçmiş yıl raporlarını vs. okuyunca az çok fikir sahibi oluyorsun. Pratik kısmı kestirilemeyebilir ancak ilgi alanına veya bulunduğun ünide katılmak istediğin yarışmaya aktif katılan bir klüp olup olmamasına göre vs. iyi kötü bir yarışma bulunur bence. Özellikle daha önce derece almış klüpler genelde olaya hakim oluyor, ona göre hazırlanıyorlar. Bu yönden seçimi ona göre yapmak da artı sağlayabilir bence. Asıl sıkıntı işte bir şey bilmeden bu tarz yarışmalara katılmaya cesaret edememek, eğer klüplerde elinden tutup işi öğretiyorlarsa bu sıkıntı da ortadan kalkıyor.

Ulusal stajlarda avantajı olduğunu bilmiyordum. Diğer avantajlarıyla birlikte bu bile yeterli olur bence. Ben Teknofest'de savunma sanayi firmalarına sormuştum. Teknofest katılımlarına vs. bakıyoruz demişti biri ancak bunu diyen kişi "ortalamanın çok önemi yok" deyince bir tık kolpa atıyor gibi gelmişti.

• Sabhankra0 kullanıcısına yanıt
    Aslında savunma sanayi ortalamaya baya önem veriyor diye biliyorum, o yüzden son cümle bana da tuhaf geldi, ama yine de yarışmaya önem veriyorlar.

Benim üniye kadar hiç teknofest deneyimim olmadı hatta yazılım bilgim bile Pythondan ibaretti ki şu an bile yeni yeni öğrendiğim alanlar o zamanlar tam belirsizdi, o yüzden daha önceden araştırma olayı benim için önemliydi. Mesela daha önce başarmış kulüp olayında çok haklısınız, benim girdiğim takımda yazılım için neredeyse kimse bir şey bilmiyordu, her şeyi kendimiz öğrenmek durumundaydık ve o zamanlar çok zorlanmıştık, belki de uğraş/getiri bakımından en verimsiz senem olabilirdi. Şu an ise ML istesem farklı bir yol, gömülü istesem farklı bir yol çizebiliyorum, tek gereken bu ilerlemeyi taçlandıracak bir teknofest başarısı, onu da artık seneye bıraktım bu sene bölüm + kulüp yorucuydu.
    Yine de tüm bu tecrübeler hiçbir şeye katılmamaktan iyidir, o cvde ne kadar ek bir şey yazarsa o kadar iyi.

Aynen öyle, kısaca işin özü boş durmamaya geliyor. Yata yata bu devirde ne rakip eleniyor, ne de biri elinden tutuyor.

Bakalım artık, bizim yol nasıl çizilecek Sohbet için teşekkürler, iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btk akademiden gömülü kursu buldum güzel
    Ulusal stajda btk akademiyi işaretlryince yüklemenize gerek yok sistemden bakacaz deniyor umarım sayıya göre puan artıyordur xd

Sanki hikaye gibi, sadece python kursunu bile 360k kişi almış. Neye göre bakacaklar ki?

• Sabhankra0 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o kursu 11de almaya başladım halen daha bitirmedim ve bitirmeye de uğraşmam büyük ihtimal xd
    Muhtemelen girenlerin 1/20'si belge almıştır çünkü o yazılım furyasında herkes Python bakarak başlıyor

Ulusal stajda MYK ve BTK belgelerine ayrı başlık açtıklarına göre muhtemelen dikkate alıyorlardır diye tahmin ediyorum

Yani haklısınız o konuda bir şey diyemem (benim de kaydım var XD) ama ne bileyim bu tarz şeyleri sanki platformun kullanımı artsın diye reklam yapıyorlar gibime geliyor.

Bakıyorlarsa da çok iyi yine bence bir taşta iki kuş gibi bir şey. Özellikle ingilizce bilmeyenler için cok iyi bence, türkce güzel egitimler cıkıyor beleşe. Ben yazın Atil Samancioglu'nun kotlin egitimine bakıyordum, bence cok iyiydi. Ama YKS acıklandıktan sonra moral-motivasyon kalmayınca saldık geri.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.