Şimdi Ara

Estonya'da Erasmus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki sene kısmetze erasmus programıyla estonyaya gidiyorum. Estonya'ya gittikten sonra bütün zamanımı orda geçirmek istemiyorum. Avrupayı gezmek istiyorum. Daha önce yurt dışı deneyimim olmadı. Buradan deneyimlerimi kısa kısa sizlere aktarmaya çalışacağım. Estonya ' ya gidiş sürecim ve oradaki yaşantım hakkında ipuçları vereceğim.

Dipnot: yazımı güncellemeye ve yaptıklarımı buradan paylaşmaya çalışacağım. Umarım benden sonra gidenlere faydalı olmuş olur.

Güncelleme: Pasaportu aldım. Pasaport almak kolay. 1 günde evrak teslim edersiniz ve 3 gün içinde evinize yollarlar. Vize işlemleri için belgeleri tamamlamaya çalışıyorum. Kalacak yeri hala ayarlayamadım. 25 Ağustosta gitmeyi planlıyorum. Deneyimlerimi paylaşma çalışacağım.

Güncelleme 2: Kalacak yer ayarlandı. Birçok yerle irtibata geçtim. Yer bulma konusu baya sıkıntılıydı. Okulumun önerdiği yer depozito istiyordu bende vizeyi almadan vermek istemedim. Bu şekilde bekleyince de yerleri dolmuş. Okul pek yardımcı olmadı o aşamadan sonra kendi kendimize hostel ayarladık uygun fiyattan. Ayrıca depozito istemediler. Şimdilik vize almak ve seyahat sağlık sigortası dışında bir işim kalmadı. Umarım kazasız belasız alırım.

Güncelleme 3: Merhaba arkadaşlar gelen özel mesajlardan dolayı herkes faydalansın diye foruma 2,5 yıl aradan sonra yazma gereği duydum. Güncelleme yapacağım demiştim kusura bakmayın..

İlk önce ilk dönem 4 aylığına vizemizi aldık vize işleri kolaydı ankaradaki konsolosluktan almıştık diğer erasmus arkadaşlarıyla. İlk dönem ayarladığımız old town içindeki hostelde kaldık ve şunu diyebilirim hala daha hostel anılarımızı arkadaşlarımızla paylaşırız. Erasmus yapacaklara önerim belli bir süre hostelde kalmaları. Birçok farklı kültürden insanla tanışma fırsatınız var ayrıca erasmuslu öğrenciler de hostelleri tercih ediyolar. Konfor açısından pek iyi olduğunu söyleyemem ama zaten kısa sürelik bir macera yaşayacaksınız. Old town içinde olduğumuz içinde her şey ayağımızın altındaydı diyebilirim. Tallinn Old Town Avrupa'da gördüğüm en iyiler arasında. Google görsellerden bakmanız yeterli ortaçağ havası büyük bir titizlikle korunmuş.

İlk dönem şehre alıştıktan sonra diğer dönemde kalmak istedim. 2. dönem kalmanız için oturum iznine başvurmanız gerekiyor onu Estonya'dayken başvurarak ayarlayabilirsiniz ancak daha fazla evrak gerekli. Konsolosluğun sitesinden ya da estonya göçmenlik bürosunun sitesinden evrakların neler olduğunu görebilirsiniz.

2. dönem yurda çıkmıştım. Kesinlikle daha ucuz ve konforlu. Ben muusa majutus ta kalmıştım. Şehir merkezine yakın ve tramvayla rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehiriçi seyehat oturum izni sahiplerini ücretsizdir. Gerçi ben ilk dönem oturum iznim olmamasına rağmen hep bedavadan kullandım bir sorun olmadı. Kontroller sık değil.

Konaklama, yurt bulma konusunda şunu da eklemek isterim. Eğer hostelde kalamam uğraşamam derseniz, erasmusa kabul aldıktan sonra yurt işini halletmeye bakın depozitosu yatırıp kaydınızı olun çünkü sıra var anca çıkar. Ben ilk dönem başında kayıt yaptırdım dönem sonunda kabul geldi.

Tallinn küçük ve şirin bir kent. 2 dönem erasmus yapılacak kadar mı derseniz tartışılır. Ben derslerden yırtmak için de kalmıştım. Malum mühendislik dersleri zor, hem dilimi geliştiriyordum hem de kafam rahattı. Düzenimi kurmuştum diyebilirim. 1-2 ay içinde herşeye hakim olacaksınız zaten.

Dip not: Soru soracak arkadaşlar konu altına soru yazarlarsa herkes okur cevaplarımı.. Herkese gönlüne göre erasmuslar dilerim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uamert93 -- 29 Ekim 2016; 23:47:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uamert93

Önümüzdeki sene kısmetze erasmus programıyla estonyaya gidiyorum. Estonya'ya gittikten sonra bütün zamanımı orda geçirmek istemiyorum. Avrupayı gezmek istiyorum. Daha önce yurt dışı deneyimim olmadı. Avrupada gezebilmem için güzel rotalar veya tavsiyeleriniz var mı? Seyahat etmeyi severim ve 1-2 haftalık turlar yapabilirim. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

BU KONUDA Estonya'nın avantajı ryan air olması ve her yere rahatlıkla gidilebiliyor olmıas. Bizim blogu yazan iki kişiden biri Erasmus yaptı ve deneyimlerini de ileride yayınlayacak. Önemli olan önce orada kurduğun arkadaşlıklar sonrasında da onlarla birlikte hareket etmen.

Öncelikle Erasmus'un ve Estonya'nın tadını çıkar, sonrasında zaten doğru arkadaşlıklar kurarsan onlarla birlikte hareket edeceksin. Yakın yerler ve alternatifler için bizim bloghttp://www.kesfetsene.com tüm sorularını cevaplayacaktır.

Bkz.http://www.kesfetsene.com

• Selamlar,

Estonya'da yasiyorum.Buradan trenle St. Petersburg'a,otobus ile diger baltik ulkelerine (Letonya - Litvanya ) gemi ile Finlandiya - isvec - Danimarka gibi ulkelere gecebilirsiniz.Ozellikle Finlandiya'ya gunu birlik gidip gelebilirsiniz,1.5 saat uzaklijtadir baskent Tallinn'den.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçme şansın varsa bahar döneminde gitmeni öneririm. Güz döneminde erasmusa gidenler ortama, okula alışana kadar 1 ay geçiyor. Ekim-Kasım döneminde havalar çok soğuyor doğrudüzgün gezemiyorlar. Şubatta gidersen Marta kadar takılırsın sonra baharda güzel güzel gezersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

quote:

Önümüzdeki sene kısmetze erasmus programıyla estonyaya gidiyorum. Estonya'ya gittikten sonra bütün zamanımı orda geçirmek istemiyorum. Avrupayı gezmek istiyorum. Daha önce yurt dışı deneyimim olmadı. Avrupada gezebilmem için güzel rotalar veya tavsiyeleriniz var mı? Seyahat etmeyi severim ve 1-2 haftalık turlar yapabilirim. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

BU KONUDA Estonya'nın avantajı ryan air olması ve her yere rahatlıkla gidilebiliyor olmıas. Bizim blogu yazan iki kişiden biri Erasmus yaptı ve deneyimlerini de ileride yayınlayacak. Önemli olan önce orada kurduğun arkadaşlıklar sonrasında da onlarla birlikte hareket etmen.

Öncelikle Erasmus'un ve Estonya'nın tadını çıkar, sonrasında zaten doğru arkadaşlıklar kurarsan onlarla birlikte hareket edeceksin. Yakın yerler ve alternatifler için bizim bloghttp://www.kesfetsene.com tüm sorularını cevaplayacaktır.

Bkz.http://www.kesfetsene.com

teşekkürler blogunuzu inceleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Seçme şansın varsa bahar döneminde gitmeni öneririm. Güz döneminde erasmusa gidenler ortama, okula alışana kadar 1 ay geçiyor. Ekim-Kasım döneminde havalar çok soğuyor doğrudüzgün gezemiyorlar. Şubatta gidersen Marta kadar takılırsın sonra baharda güzel güzel gezersin.

hocam öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Seçme şansım vardı aslında ancak ben 1 sene yapmak istiyorum. Bütün yıl orada olursam daha çok gezebilirim diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Selamlar,

Estonya'da yasiyorum.Buradan trenle St. Petersburg'a,otobus ile diger baltik ulkelerine (Letonya - Litvanya ) gemi ile Finlandiya - isvec - Danimarka gibi ulkelere gecebilirsiniz.Ozellikle Finlandiya'ya gunu birlik gidip gelebilirsiniz,1.5 saat uzaklijtadir baskent Tallinn'den.

Teşekkürler yorumunuz için. Rusyaya gitmeyi düşünüyorum bölümüm de dolayısıyla. St petersburga kesinlikle gitmek isterim. Sizce estonyada yapılması gereken şeyler nelerdir orada yaşayan biri olarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dil Okulu ile İrlanda
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Selamlar,

Teşekkürler yorumunuz için. Rusyaya gitmeyi düşünüyorum bölümüm de dolayısıyla. St petersburga kesinlikle gitmek isterim. Sizce estonyada yapılması gereken şeyler nelerdir orada yaşayan biri olarak

Valla burada yapacak pek birsey yok.Sansliysan eger kis mevsimi kisa surer.Onun disinda genelde havalar 6,7 ay kadar soguk gecer.Bahar ve yaz ise gayet guzeldir.Tallinn Old Town'da gezilecek tarihi yerler vardir.Muzeler,kiliseler vs.

Istemedigin kadar cafe,pub gece kulubu var.Gece hayati iyidir

• estonyaya gitmedim ama tahminimce tipik baltık ülkesi, 15-20 günden sonra sıkıcı gelebilir,
  • quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Valla burada yapacak pek birsey yok.Sansliysan eger kis mevsimi kisa surer.Onun disinda genelde havalar 6,7 ay kadar soguk gecer.Bahar ve yaz ise gayet guzeldir.Tallinn Old Town'da gezilecek tarihi yerler vardir.Muzeler,kiliseler vs.

Istemedigin kadar cafe,pub gece kulubu var.Gece hayati iyidir

Havaların çok soğuk olması biraz moral bozucu. -30 ları bulduğu oluyormuş. ısınmak için ne tarz kıyafetler giyiliyor acaba. -30 gerçekten abartılı bir soğuk. The north face'in outdoor montlarından almayı düşünüyorum. Gece hayatının güzel olması sevindirici malum öğrencilik bir daha yaşanmayacak tadını çıkaralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hella

estonyaya gitmedim ama tahminimce tipik baltık ülkesi, 15-20 günden sonra sıkıcı gelebilir,

umarım sıkıcı gelmez çünkü 1 yıl kalmayı planlıyorum
  • Merhabalar bende önümüzdeki dönem arkadaşımla birlikte Tartu üniversitesindeyim. Henüz işlemlere başlamadım ama kalacak yer ve hibe meselelerini araştırıyorum. Uygun olduğu söyleniyor yaşayan arkadaşlarda bu konuda bilgi verebilirlerse çok memnun oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.