Şimdi Ara

ETE ( Erol Tahir Erdal) Hocamızla PBP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

dedigini yaptım , ETE hocamin notlarindan kopyala yapısstıryaptım TUS TAKIMI yazılımın ,baktim guzel derledi,

benim yazilimin ham hali vardi ,hatalar veren ilk hali ona bir dosya adi verdim.hatalari onardim . sizin dediiginiz iki device tanimini iptal ettim.
    cmcon =7 var haliyle derledi
    sanirim o beceremedigim zamanlarda entegre adini yanlis giriyordum.acip kapadikca program entergre numarasini hafizdan siliyor.ben gozden kacirmis olacam ki hatali sonuc aliyordum

su an sizinle uzlasmis oldugumuz yazilim olarak derledim.

Cok tesekkur ederim.

bu arada sorularim olacak
    @ DEVICE pic16F876A, MCLR_ON
    @ DEVICE pic16F876A, INTRC_OSC_NOCLKOUT

komutlarinin iptal oldugunu nasıl anlamam ,yani nerde gormem gerekiyordu.

devrede mclr pini kullanılıyor, yani 4k7 ile + a bagli, device da niye tanimlanmiyor
  • hocam
    birde olusturdugum dosyayi php veya bas olarak olusturmamin bir zarari veya faydasi var mi

ilk seferlerde php olarak kayıt etem problem sanıyorudm,fakat suan php olarak da derleniyor, bas olarak da.

php dosyasini nereye kayıt etcegini sordugunda dosya turunu php den bas a cevirsem hata olur mu
  • MCRL boşta bırakılmaz.4,7-10 k ile + ya bağlanır , bir butonla - ye .
    Böylece +5 V de garanti durur ve butona basılınca reset lenir.

Çok benzer kodların biri derlenip diğeri derlenmiyorsa , fark olarak 1 virgüle bile dikkat etmeli ve sebebi üzerine yoğunlaşmalı.

Derleyicinin verdiği hata mesajları help lerde aranmalı.

Derleyici MCSP , driver dosyaları PBP . Ben bas uzantılı kayıt ediyordum.Bas uzantılı dosyaya tıklayınca sorar win , neyle açayım ? MCSP.exe yi gösterirsen gerisini o halleder , bas uzantı hangi dosyada ise oraya gerisini kaydeder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 12 Haziran 2009; 0:39:12 >
  • hocam
    demekki bundan sorna php de yaptıgım algoritmayi kayıt ederken BAS dosyasini sececem .saol

peki derleme sirasinda olusuan 3 dosyanin espirisi nedir.
    biri asm ,o tamam.
    hexx, de tamam
    MAC dosyasi ne ise yariyor.
    saygilar
    okan
  • MCSP ın oluşturduğu dosyaları herhangi bir editörle açabilirsin.Mesela "not defteri"
    ile mesela "wordpad" ile.

İçerisindekiler fikir verecektir.
    Bunlar için en iyi kaynak MCSP helpleridir,neden okumuyorsun ?

.cod önemlidir.Proteus a .hex yerine .cod gösterirsen adım adım simülasyonda aynı zamanda kodların satır satır ilerlediğini ve hangi satırda ne yapıldığını görebilirsin...
  • Merhablar Musallim Hocam ,

abi sayenizde isi biaraz olsun ogrendik galiba , gariban iside olsa kendi programimi yazabiyom

ama yine biyerlerde takildik , tilkinin hesabi geldik tekrar kurkcu dukkanina ,
    bu arada hayirli ramazanlar ,

abi bana picbasicpro da SPI la harici ADC kontrolu hakkinda notlar lazım ,
    yapmak istedigim MCP3201 i 16f876A ile kontrol eetmek
    yazılımda giriste neler tanimlamama lazım ,ne tur ayarlar yapmam lazım

pic ve SPI frekansı ayarları nasıl hesaplanır

MCp in datasheetini okudum , SPI frekansı icin Fosc / X diyor X te 2,4,8,16,32
    simd Fosc dan kasit ne diyom , bizde yani piclerde kristal/4 picin frekansı oluyordu
    burada ben Fosc diye kriatali mi alicam yoksa pic i mi?

birde picbasic pro da ne tur tanimlar yapmam lazım , her yerde farkli seyler var

bazi yerlerde include model.bas gibi dosya yi tanimlamadan bahsediyro
    bazi yerlerde mode tanimi lazım diyor

kimi modu shiftin de yapıyor

kafam karisti
    beni yonlendirebilirseniz sevinirim ,

birde biz hani pic icin harici krital osilator kullanıyoruz ya, bunu kullanırken ayni andada dahili osilatoru de bu mcp icin kullanmak soz konusu olur mu

saygilar
    Okantexx

• Gerçekten öğrenmek isteyenlere doğrudan yardım etmeme sebebi , başlangıçta az tırmalasada işin temelini kapması için oluyor. Yoksa bir kaç satır saklanmaz elbetteki.

Şimdi eskiye dönüp yukarıdaki satırları okusan ne dersin ?

16f876-77 bunlarda internal osc varmı ?
    Olsa idi ya da olanda seçim yapmak zorundasın , her ikisi birden kullanılamaz.

Kaçlık kristal kullanılırsa tanımlamalar ona göre yapılır .

MCSP dosyasındaki sample klasöründe örnekler var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    3 ay önce açıldı
    Cenk Koçak - Tuna Tavus olayı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.