Şimdi Ara

Ethernet Girişli Güçlü Wifi Oluşturmak İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimin girişindeki modemim, evin Ethernet hattının giriş soketine ethernet ile bağlı durumda ve her odada da altyapı sayesinde ethernet çıkışım var. Ancak, odaların uzaklığı ve araya fazla duvar girmesi nedeniyle wifi stabil ve guclu değil. Çok onceleri aldığım cisco powerline adaptörün birisi girişte, biri de en uçtaki odada takılı ama, guc kaybı ve donma cok oluyor.
    Her odada Ethernet cıkısı alabildiğimden dolayı en az 2 tane Ethernet bağlantılı nasıl bir wifi ürünü önerirsiniz ki daha iyi bir wifi performansım olsun, bi de tek bir isim olursa birbirine geçerken kopmaması için (meshlrde olduğu gibi), o da benim için önemli. Biraz bu konuda bilgi sahibi biri olmadığımdan sorunumu umarım doğru anlatabilmişimdir.
    Şimdiden teşekkürler..

• 1. Modeminizin ethernet portları Gigabit mi? Değilse modemi değiştirmenizi öneririm. Ama internet hızı genelde 24 mbit, ethernet portları da 100 mbit, düzgün bağlantı ile gerek olmayabilir.
    2. Ortada kalan odanızın ethernet prizinin soketinde ve modeme giren RJ-45 sokette kabloda 8 pinin de düzgün çakılı olduğundan emin olun. Gigabit için 8 pin gerekli
    3. Bu orta odadaki network prizinin hemen yanındaki elektrik prizinin birine Wifi AC destekli bir wifi range extender (diğer adıyla repeater) takın ama bu cihaz LAN bridge olarak çalışabilmeli. Örn. Fritz Wlan 1750E ( bende fazla var satılık : D )
    4. Orta odadaki network prizinden Extendera kısa bir network kablosu ile giriş yapın
    5. Wifi siteminiz hazır. Bu odada 5 GHz ile maz 1300 mbit, 2.4 GHz ile 450 mbit hız alabilirsiniz.
    6. 5Ghz yan odalara zor gider, orada 2.4 GHz rahat çeker.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Nisan 2020; 13:28:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Benim için biraz fazla teknik bir cevap oldu bu :) Açıkçası cevap geleceğinden pek ümidim olmadığı için soyle bir sey yaptım. TP-LINK RE450 1750 Mbps siparişi verdim. Bunu en uçtaki odaya takıp, ordaki Ethernet prizine bağlayacağım. Modemim superonline in verdiği aşağıdaki resmini koyduğum modem. Huawei marka. Gigabit mi değil mi bilmiyorum. Uçtaki extenderı koyacağım odaya TV ye de Ethernet verdiğimden TP-Link TL-SG105E, 5-Portlu Gigabit Easy Smart Switch siparişi de verdim. Dogru bisey mi yaptım ama bilmiyorum :) Bu sekilde çözebilir miyim sizce?

Ethernet Girişli Güçlü Wifi Oluşturmak İçin YardımEthernet Girişli Güçlü Wifi Oluşturmak İçin Yardım

• Yani biraz pahalı olmuş.
    En uç odada TV varsa oradaki prizi TV ye kullanıp extender orta odaya konulabilirdi. Böylece swice gerek kalmazdı.

Bende 3 tane Fritz!Wlan 1750 E var, birinin kasasında biraz iz var onu 250 TL ye diğerlerini de 400 TL verebilirdim.

Fritz Alman malı ve Almanyada pazarın %50 den fazlasına hakim.

• Sorumu evin krokisiyle daha iyi anlatmaya çalışıcam.
    X ile işaretli dolabın içinde modemim var ve buradaki kutudan tüm odalara çekili durumda Ethernet bağlantısı var. 1, 2 ve 3 olarak işaretli yerlerin duvarlarında da Ethernet prizleri mevcut. Modeminde 75 mbps bağlantım var. Duvarların bazıları maalesef kalın. Krokiden de anlaşılıyor. 1 ve 2 arasındaki duvar baya kalın mesela. Siz olsanız bu durumdaki bir evde hangi cihazları kullanıp, en iyi wifi bağlantısını kurardınız? wifi hattında da otomatik geçiş olmasını istiyorum. Odanın birinden diğerine geçişte ordaki farklı bir wifi hattına değil sürekli ortak bir wifi hatta kalmak istiyorum. 2.4 ghz ve 5 ghz den de faydalanmak istiyorum. 2 no.lu prizde cisco powerline adaptör kullanıyorum ama verimi iyi değil. Diğer taraflar için de modemin wifi şebekesini kullanıyorum. Onda da takılmalar oluyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. İşin maddiyatında da değilim. Router, extender, mesh sistemler... Buyrun kroki aşağıda. :) Artık bu wifi sorunumu çözmek istiyorum. Yardımlarınız için simdiden teşekkürler.

NOT:
    Modemimin markası: Superonline ın verdiği Huawei 255 s
    Evde yeni sipariş verdiğim 2 adet TP-Link TL-SG105E, 5-Portlu Gigabit Easy Smart Switch de mevcut.

Ethernet Girişli Güçlü Wifi Oluşturmak İçin Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namelesss -- 24 Nisan 2020; 1:6:4 >

• Hocam tek ağ olması Mesh ile oluyor. Benim ev de çatıyı da sayarsam 3 katlı. Modem salonda, bir üstte mesh repeater var. Bu repeater wireless tekrarlayıcı görevi ile sinyali çatıya aktarıyor, ethernet portundan çıkan kablo ile kablosuz olarak aldığı yayını kabloya çevirip oyun pc sine veriyor. Powerline da var bende ama şuanki durum daha verimli, iptal ettim.

Siz 2 nolu odaya gelen kablodan bir mesh repeater ya da routera giriş yaparak her yerde tek yayın alırsınız. Zaten RE450 sipariş ettim yazmıştınız olmadı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 26 Nisan 2020; 12:45:2 >
  • Not: RE450 Mesh desteklemiyor. Işinizi yine de görür diye tahmin ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.