Bilgisayarı aradan çıkarıp direk ethernet üzerinden röle kontrolü yapılabilmi, mesela bu kartı direkt modeme bağlayıp internet üzerinden kontrol etsek.Bu konuda fikri olan varmı.
PCI eternet kartını kullanmak yanlış bir metod olur. PCI zor bir arabirim, tasarlaması, yazılımı yazması herkesin yapabileceği birşey değil. Üstüne bir de PCI kontrolcüsünün maliyetinin yüksek olması da direk PCI eternet kartı kullanma ihtimalini sıfıra düşürür.
Peki başka ne yapılabilir?
Eski ISA eternet kartları özellikle realtek çipli olanları 8bit MCU lar ile kolayca kontrol edilebiliyor. Genelde de eternet projeleri ISA eternet kartından bozma olur. Ama 10Mbit ve eski teknoloji. Bu iş için satılan eternet kartlarını kullanmak da bir çözüm olabilir. Bunlar da zaten genellikle aynı Realtek çipi kullanıyor.
Başka bir çözüm de eternet bütünleşik bir mikrokontrolcü kullanmak.
www.futurlec.com'a bak orda hazır ethernet bağlantılı mikrokontroller kartı görmüştüm
İnternette böyle bir ürün gördüm ama fiyatı 150 avro türkiyede yapan varmı acaba.
Ethernet kullanarak kontrol ve otomasyon uygulamalari yapmak icin zaten uygun fiyatli, programlamasi oldukca kolay (Java) ve tum dunyada kabul gormus yaygin bir platform var; o dal Dallas Semiconductor firmasinin TINI standardi ve TINI kartlari. Bunlarin uzerinde 10/100M Ethernet ve eksiksiz bir standard TCP/IP stack'i var, dolayisiyla isterseniz bunlari kullanarak istediginiz uygulamayi rahatlikla yapabilirsiniz. Internet'te TINI hakkinda oldukca fazla kaynak var, sadece "TINI board" diye aratmaniz yeterli. ABD fiyatlari $50 civarinda.
ya aslında güzel bişeye benziyo ama yapılabilir bişi mi acaba
Ben biraz inceledimde pek öyle canım sıkıldı yapayım eğleneyim diye yapılacak bişey değil.Üzerinde bayağı kafa yormak lazım. Böylede bişey varmış öğrenmiş olduk.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme