Şimdi Ara

Etik Oyuncu Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili SRO oyuncuları ve diğer MMORPG oyuncu arkadaşlar,

Burada sizlerle özellikle Türk oyuncularla yaşadığım genel tavır ve davranışlara ilişkin problemleri paylaşmak ve bu problemlere ilişkin birtakım çözümlemelere katkı sağlamak amacıyla yeni bir başlık açtım. Eminim sizlerde özellikle sizinle aynı dili konuşan aynı vatanı paylaşan diğer oyuncularla benzeri durum ve sıkıntıları yaşamışsınızdır.

Genel anlamda yaşadığım sıkıntılar,
    *Hiçbir sebep olmaksızın başkası tarafından tenkit ve hakarete maruz kalmak,
    *Israrla dilencilik yapılması,
    *Ne yazık ki pekçok Türk arkadaşın fütursuzca KS yapması. (beni değil , atıyorum guild veya unionda işte XXX_TR KS ci ıvırdı zıvırdı nefret ediorum diolar sürekli sarı yazılarda bizim TR uzantılı arklara KS yakıştırmaları yapılıyor ki bundan utanç duyuyorum)
    *ÖZellikle birbirimize karşı hissettiğimiz akıl almaz nefret. Kaynağının nerden geldiğini bilmiyorum. ( bu arada bu düşüncem bireyi değil geneli kapsıyor.)
    * Son olarak serverda gördüğüm türk arkadaşların bot kullanma sayılarındaki artış..

Şimdi ilk şıktan başlayarak etik oyuncu olmanın gereklerine değinmek istiyorum.

Öncelikle karşımızda oyun oynayan karakterlerin bizler gibi insanlar tarafından yönetildiklerini kabullenmeli ve ona göre davranmalıyız ki, küfür olaylarını asgariye indirebilelim. Egolarımızı tatmin etmenin yolu SRO oynamaktan geçmiyor arkadaşlar. Saygı ve sevgi olduğu sürece daha huzurlu ortamlar daha mutlu tecrübeler yaşarız. Birbirimiz üstünde birtakım kabadayı baskısı oluşturarak bir yere varamayız.

Özellikle üst level arkadaşların en büyük problemi Jangan ve DN de sürekli para hususunda taciz edilmeleri ki bu hiç hoş bir durum değil. Bunu yapan insanların gerçekten aklen sapıtmış olduğunu düşünüyorum. Bu bir karakter özelliğidir. Lütfen bu tarz yaklaşımlardan düşük level arkadaşlarımız sakınsınlar.

Oyun içerisinde bir Türk diğerine hep düşük kalite insan muamelesi yapıyor. Söz gelimi EZİK lafı buna en iyi örnek. Karşınızdakine ilk etapta böyle bir tavır alırsanız onu tanıma şansınız hiç olmayabilir. Veya büyük ihtimalle küfürleşirsiniz bi sonraki adımda. Lütfen konuşmalarımızda hep yapıcı başlayalım. Konuşmak zorunda değiliz belki ama en azından geleneklerimizin bir gereği olan selam almak vermek mevzuatına sahip çıkalım.

Bu arada birbaşka oyuncunun atak aldığı bir yaratığa dalarak o insanın cinlerini tepesine çıkarmaktan zevk alıyor olabilirsiniz ama bunu siz yaşayınca nasıl hissedeceğinizi düşünün. Ve lütfen kaliteli ahlak sahibi bir ırkın temsilcisi olan biz Türklerin adının bu şekilde ağza alınmasına engel olun.

Bot kullanımı konusunda hiçbir söze gerek duymuyorum. Tamamiyle normal şekilde SRO ya saatlerini verip level kasmış insanların emeklerine saygısızlık ve arsızlıktır. Ayrıca bu tip insanlar yine ülkemizin değerlerini hiçe saymakta ve yabancı oyuncuların akıllarında olumsuz etki bırakmaktadırlar. Bu konuda özellikle Guild masterların birleşip aralarında bu tip seviyesiz şahısları mimleyip guildlere girmelerini önlemek gerekmekte. Gerçi bu pek yeterli bir çözüm değil ama elbet buna da bir çözüm getirilebilir kanımca.

Özetle söylemek istediğim aramızda küçüğü severek büyüğe saygı duyarak oluşturmamız gereken serverlar bazında bi sinerji oluşturmanın gerekliliğidir. Türklerin hepsinin birleşmesi o serverdaki ticaretin ele geçirilmesi demektir bence.

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

• He doru yazmısın la
  • bunu yazmak için kaç dk uğraştın? ömründen bayağı bi zaman yemişsin
  • Çok doğru söylüyosun.
  • @dobilibili

Bu tip insanlardan biriymişsin gibi davrandığının farkındasın değilmi?

Çok tebrik ediyroum gayet güzel bi Yazı olmuş!
  • bazıları yazıyı okur anlam çıkartır ..

barzıları da bu yazı üzerinde kaç dk. harcadğını düşünür

(!)
  • helal olsun son zamanlarda gördüğüm en mantıklı konu bu sanırım

emeğe saygı eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu konuyu okuyan arkadaşlara Skykill tarafından açılmış olan Öneri>> burayı okuyunuz başlıklı yazısına da göz atmalarını tavsiye ederim. (ilk sayfada bannerin altı)

Sevgiyle Kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xian1981 -- 18 Ekim 2006; 17:38:34 >
  • bu dediklerini yapanar 8-17 yas arsindaki cocuklşar dicemde bunlar cocuk degil tek kelime veletler!
    adami sinir ediolar oyunda deli ediolar devamli aga 20k pls lerden bıktım
    Turkuz die gecinip bi trade soygununda yada bi sekilde zarar gormesin kufrun kralini yersin.. bu olay bu veletlerin bo tarz oyunlara erisimi engellenene kadar devam edecektir bunu kimse engelleyemes dyyorum ben..
  • quote:

Orjinalden alıntı: theeric

@dobilibili

Bu tip insanlardan biriymişsin gibi davrandığının farkındasın değilmi?

Çok tebrik ediyroum gayet güzel bi Yazı olmuş!

hehe bende aynı şeyleri düşünmüştüm..

@Xian1981

çok güzel yazmışsın katılıyorum söylediklerine bende..
  • dobilicik gene saçmaladın anlama bak ve emeğe saygı
  • "Bot kullanımı konusunda hiçbir söze gerek duymuyorum. Tamamiyle normal şekilde SRO ya saatlerini verip level kasmış insanların emeklerine saygısızlık ve arsızlıktır. Ayrıca bu tip insanlar yine ülkemizin değerlerini hiçe saymakta ve yabancı oyuncuların akıllarında olumsuz etki bırakmaktadırlar. Bu konuda özellikle Guild masterların birleşip aralarında bu tip seviyesiz şahısları mimleyip guildlere girmelerini önlemek gerekmekte. Gerçi bu pek yeterli bir çözüm değil ama elbet buna da bir çözüm getirilebilir kanımca. "

Bizde 1 sene elle kastık hatta ticket bile yoktu eskiden ama bot bu oyunda olmazsa olmaz oldu artık çünkü burda işler böyle yürüyor...
    insanın insana saygısı kalmadığı yerde emeğe saygıdan bahsediorsunuz.yapmayın beyler bu oyun çok deişti ko ya döndü oyun.beni kasarmısın diyen para dilenenlerle doldu oyun..buna da kimse çözüm getiremez artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubber_fg -- 18 Ekim 2006; 18:30:52 >

• çok güzel yazmışın tebrikler işallah bu yazı bikaç kişinin aklını çelerde etik oyuncu olurlar
  • Evet her kelimesi anlam ifade ediyor. Eline sağlık. Zaten uluslararası planda yerimiz hiç iyi değil. Türklere ve Müslümanlara dünyanın birçok yerinde kötü gözle bakılıyor. Bu da kendimizi yanlış tanıtmamızdan daha doğrusu yeterince tanıtamamızdan kaynaklanıyor. Lütfen kendimizi düşünmüyorsak sahip olduğumuz sıfatları gözönüne alıp ona göre davranalım.
  • Eleştirilerinize ve ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Önemli olanda zevkle bir oyun deneyimi yaşamaksa ve bu oyunu oynamaktan zevk alıyorsak kaliteyi artırmak için hep birlikte çalışmalı hareket etmeliyiz diye düşünüyorum bende.

Mesela küfüre küfürle karşılık vermemek, bot kullanımının aslında oyun zevkini yok ettiğini göstermek anlatmak gerekli. Eğer sizin benim bizler gibi düşünenlerde durumu kabullenirse elimizde hiçbir şey kalmayacaktır. Kabullenmeyelim her fırsatta dile getirelim. Yapanı görünce uygun dille uyaralım. Ne olacak ki herkez yapıyor demeyelim.. Ayıplayalım. Pişkinlikle kabul edenleri kınayalım.

Sevgiyle kalın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Koisimina

bu dediklerini yapanar 8-17 yas arsindaki cocuklşar dicemde bunlar cocuk degil tek kelime veletler!
    adami sinir ediolar oyunda deli ediolar devamli aga 20k pls lerden bıktım
    Turkuz die gecinip bi trade soygununda yada bi sekilde zarar gormesin kufrun kralini yersin.. bu olay bu veletlerin bo tarz oyunlara erisimi engellenene kadar devam edecektir bunu kimse engelleyemes dyyorum ben..

bu 8-17 yi boraz abartmissin 8-14 olsa daha iyi olurdu bide admlar artik artik aga 20k pls i gectiler hizlilk olsun diye gold pls gold pls diye bagriyolar.
  • Gülelim mi ağlayalım mı bilemedim ama haklısın kesinlikle artık 20K ları geçtiler senin üstündekiler afilli kılıcın janjanlı kalkan yanar dönerli bi 500K at diyen bile çıktı. Ben sinirlenemedim bile. sinirlerim boşaldı gülmekten
  • Gold pls daha evrensel oluyo. Böylece yabancı kesime de hitap etmiş oluyolar.
  • Diğer şeylere bir lafım yok ama bot kullanımını biz Türkler yerleştirmedik bu oyuna.Hatta uzun bir süre bot kullanmadan inat edip kasıp yüksek levellara gelenlerin çoğu Türktür.Bu gün o sarı yazılarla Türkleri suçlayanların guildlerini inceleyin yarısı botcudur.Hatta olay bir sonraki aşamaya geçti artık.Bot kullanıp durumu eşitleyen Türklerin karşısında yeni bir engel var.Tibette oynayanlar bilir Invaderz ve Exodus guildleri botcu elemanlarıyla tanınır.Şimdi bu şahıslar birde ress. scrooll ve reverse return scrooll kullanmaya başladılar.Bunlar silkle satılan ve oyuncuya adete ölümsüzlük veren itemler.Adamı kesiyorsun,güven içinde arkanı dönüp giderken kalkıp berserkle kafana nuke vuruyor.Ama biz ayıp ediyoruz yine yabancılar değil.Bot kullanmayalım,onlar bize o sarı yazılarla ana avrat küfrettiklerinde barış ve kardeşlik mesajları verelim.Herkes hile de tavana vuruken sportmence oyun oynamaya çalışalım.Tabi tabi
    Ben bu oyuna başladığımda bot yoktu,ticket yoktu vs yoktu ve LEVEL 60 ÜZERİ OYUNCU YOKTU!!.O zaman herşey daha güzeldi evet,ama işler değişti.Bu oyun artık parayla kazanılan bir oyun.Bu saatten sonra bana haksızlıktan vs den bahsetmeyin.Ben haksızlığın alaasını gördüm geçirdim.Paranız varsa ve almak istediğiniz intikamlar bütün imkanınızı kullanıp o yalan fantastik dünyanın tanrılarından olun.Yoksa uzak durun bu oyundan.Bu da bir ağabey tavsiyesidir size.

• quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

Diğer şeylere bir lafım yok ama bot kullanımını biz Türkler yerleştirmedik bu oyuna.Hatta uzun bir süre bot kullanmadan inat edip kasıp yüksek levellara gelenlerin çoğu Türktür.Bu gün o sarı yazılarla Türkleri suçlayanların guildlerini inceleyin yarısı botcudur.Hatta olay bir sonraki aşamaya geçti artık.Bot kullanıp durumu eşitleyen Türklerin karşısında yeni bir engel var.Tibette oynayanlar bilir Invaderz ve Exodus guildleri botcu elemanlarıyla tanınır.Şimdi bu şahıslar birde ress. scrooll ve reverse return scrooll kullanmaya başladılar.Bunlar silkle satılan ve oyuncuya adete ölümsüzlük veren itemler.Adamı kesiyorsun,güven içinde arkanı dönüp giderken kalkıp berserkle kafana nuke vuruyor.Ama biz ayıp ediyoruz yine yabancılar değil.Bot kullanmayalım,onlar bize o sarı yazılarla ana avrat küfrettiklerinde barış ve kardeşlik mesajları verelim.Herkes hile de tavana vuruken sportmence oyun oynamaya çalışalım.Tabi tabi
    Ben bu oyuna başladığımda bot yoktu,ticket yoktu vs yoktu ve LEVEL 60 ÜZERİ OYUNCU YOKTU!!.O zaman herşey daha güzeldi evet,ama işler değişti.Bu oyun artık parayla kazanılan bir oyun.Bu saatten sonra bana haksızlıktan vs den bahsetmeyin.Ben haksızlığın alaasını gördüm geçirdim.Paranız varsa ve almak istediğiniz intikamlar bütün imkanınızı kullanıp o yalan fantastik dünyanın tanrılarından olun.Yoksa uzak durun bu oyundan.Bu da bir ağabey tavsiyesidir size.

aynen öyle +1

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.