Şimdi Ara

Etkinleştirilemiyor!!: Orjinal Vista Home Premium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell 6400 laptop var. Hdd'de recovery bölümü olmayandan bu.Recovery DVD'si gelmişti yanında. Ayrıca Vista Home Premium dvd'si(içinde driver falan yok sadece işletim sistemi, dell yazıyor üstünde) Ayrıyetten vista driverları ve dell programlarının olduğu süper bir dvd.

Ben harddiski sildim. Recovery dvd kullanmadım çünkü harddiski kendim biçimlendirip önce Xp, sonra Vista yüklemek ve driverların daha güncelini bulup kendim yüklemek istedim.
    Önce Xp kurdum 15 gb'lık alana gayet sorunsuz. krack ile orjinal görünmesini sağlayıp updateleri de yaptım. Driverlarını bulup sorunsuz yükledim. ardından 20 gb'lık bir bölüm daha oluşurup daha önce elimde olan (dell'in dvdsi değil onu sonradan gördüm. korsan vista dvd'si idi ama cracksiz yani sorunu yok daha önce çok kurup vista krack de yapmıştım-Home Premium) dvd ile 20 gblık alana vista kurdum. Açılışta iki işletim sisteminden birini seçip açıyordum buraya kadar gayet normal. vista driverlarını da buldum yükledim. Günclleştirmelerini de daha yapmadım vista'nın. 30 günlük deneme sürümü hala orj. sonuçta yapabilirdim.

Neyse ürünü etkinleştirin dedi ben de Laptop'un arkasında yazan vista home premium şifresini sorunsuz girdim, internet bağlı bilgisayara. vista ürünü doğrularken(birkaç dakika süreblir siyordu neyse..) 30 saniye kadar bekledi ve Cd-Key'imin yanlış olduğunu söyledi!!! halbuki orj. Neden böyle oldu sizce? 28 günüm var doğrulatmak için. vista şuan sorunsuz active edememem dışında. çok güzel kurdum ettim herşeyi ama 28 gün mü süreck bu ne rezillik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 27 Ağustos 2007; 20:24:40 >

• Konuyu yanlış yere mi açtım acaba? İşletim sistemlerine mi açsaydım. Burada da yazılımsal ve donanımsal sorunlar tartışııyor ama...? Cevap gelmediğine göre diğer yere de başlık açsam 2 tane olmuş olur... Silemiyoum da topici. Yok mu önerisi olan? Up.
  • crack yap olksun bitsin ne uğraşıyosun ki
  • orj. varken ne gerek var. zaten updateleri yaptıktan sonra krack olmuyormuş ya da crack yaptıktan sonra update ile krack iptal oluyor vs vs... İlk defa lisanslı bişey kullanacağım yahu. Laptop olduğu için mi acaba? oem olayları falan? ama vista dvd si ve seriali var. serial orj. vista home premium, elimdeki de home p. dvdsi. illa dell ile gelen vista home p. dvd si ile mi kurulum yapmam gerekiyor? hiç sanmıyorum korsan aldığım dvd de sonuçta cracksiz falan düzgün, farkı yok orjinalden. crack yapmıyprum, sahte veya yanlış serial de girmiyorum ama etkinleştirme testini geçemiyor bilgisayar!!! ne yapıcam bilmiyorum email ama atsam microsoft türkiye'ye?
  • bendede var vista ve güncellemelerde sorun yok önemli olan doğru yerde doğru ilacı kullanmakda....

sorununun çözümünü bilemiyecem ama sende eninde sonunda doğru yolu bulacaksın
  • ya 30 günlük deneme sürümü şuan güncellemelerde sorrun yok. bios crack falan bulup güncelleştirmeye karşı dayanıklı crack de yaparım ama orjinal varken neden crack yapayım ki. ben de biliyorm crack yapmayı. Konuyu saptırmayalım. cd-key kabul etmiyor doğru olduğu halde diyorum, çözüm arıyorum. microsoft a mail mi atsam, atsam hangi maile atacağım bilmiyorum türkçe olarak.
  • olmaz kendi cd sinden yüklemen lazım o serialleri microsofttan sen almıyorsun firma alıyor microsoft ise firma adını falan onaylayıp senin vistanı etkinleştirir mecburi dell vistası ile yüklüyeceksin yada lisanslama kiti alacaksın ben öyle sanıyorum
  • Dell'in yanında verdiği dvd bildiğimiz home premium dvd'si. Klasörlerine baktım extra vişey yok standart vists home p. dvdsi 2.83gb lık idi sanırım. içinde oem aktivasyon kiti falan mı vardır acaba gömülü? benim bildiğim home premium kurup laptop arkasındaki cd-key ile active edebiliyoruz. xp ve vista da böyle aynı olması lazım benim bildiğim. neyse... şimdi bir daha 20 gblık D'yi gösterip dvd'den kursam Dye format atsam bile açılışta 2 vista birden falan gösterebiliyor. bazen 2. açılışta kendisi düzeltior diğer vidta seçeneğini kaldırıyor ama diğeri kalabiliyor bazen. neyse bu sorunu vists boot pro ile halledebilirim sanırım. yeniden dell dvd si ile kurup driver falan kuracağız artık ama çok sıkıcı ve zaman alıcı ve olup olmayacağı belli değil. Bir de yanlış anlayanlar varsa yazayım. 3 dvd geliyor dell ile.(işletim sistemi ile ilgili olanlar)

1-recovery dvdsi: bu herşeyi kendi kendine full yüklüyor ma hdd'yi kafasına göre biçimlendiriyor tek parça halinde 3 bölüme ayırıyorum ben bir bölüme xp bir bölüme vista, kalanı da E (depo) hdd bölümü olarak kullanıyorum bu olmaz.

2-Dell application dvdsi. bunu da recovery dvdsi kullanmadan vista kurmuşsak takıyoruz ve driver ve dell programlarını otomatikman kuruyor.

3-Vista Home premium dvdsi: bu da bildiğimiz vista home p. dvd si. içinde extra bişey yok üstünde de öyle diyor zaten. aktivasyon kiti falan mı var ki anlamadım.
    Neden dell vista dvdsi ile kurmadın derseniz geçen hafta bu dvd'yi nereye koyduğumu bilmiyordum onun için kendi bulduğum bir vista dvdsi ile kurdum. daha önce acer laptopuma kurup crackliyordum o şekilde kullandığım temiz, kendi içinde crack falan barındırmayan korsan ama sağlam-temiz bir dvd idi. vlite ile falan özelleştirip boyutunu 1.3 gb a indirmiştim çok güzel ve sorunsuz çalışıyordu başka pclerde sorunsuz yani... yeniden o 2.8 gblık özelleştirilmemiş hantal dvdyi kurmaktansa olması gerektiği gibi active edebilmek istiyorum. soon çare yeniden kurmak....

• microsoft iletişim bilgileri

http://www.microsoft.com/turkiye/iletisim/default.mspx

bence ara anlat derdini... telefon ile aktivasyon yaparsın hem.. uğraşma..
  • dostum ben de dell kullanıyorum yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarım göçtü ve içinden çıkan -mavi cd- vista cdsi ile vistayı yükledim ama ingilizce idi sonra farketmediğim recovery cdsini -gümüş renkli- gördüm ve onu yükledim o da Türkçe bence senin sorunun o bilgisayarın altında yazan cdkey ingilizce vistanın ve sen şimdi Türkçe vista kurmuşsundur
    eğer sorunun bu ise sana tavsiyem yeniden format atıp xp yükledikten sonra şu içinden çıkan cd ile -mavi cd- vistayı kurman ya da microsoftun ücretsiz bi hattı var 0800 ile başlayan oradan ingilizce lisansını Türkçesiyle değiştirmelerini iste aslında böyle bi değiştirme olmaz ama yine de şansını bi dene derim daha 28 günün var ne de olsa o da olmazsa crack yapar kullanırsın zaten yüklediğin işletim sistemleri ömürlük değil ya bi dahaki sefere araştırır öle kurarsın
    Kolay gele...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

microsoft iletişim bilgileri

http://www.microsoft.com/turkiye/iletisim/default.mspx

bence ara anlat derdini... telefon ile aktivasyon yaparsın hem.. uğraşma..

Tek Çözüm Bu Üstelik 0800 Lü Hat ücretsiz. Kafanı Birşey Kurcalamasın bu konuda.
  • Hemen hemen aynısı benim başıma geldi. Bir tanıdığıma Toshiba Notebook satın aldık. Notebook Vista Home Premium İng. ile geldi. Bilirsiniz notebook ile birlikte verilen işletim sistemi ( ve recovery dvd' si) içeriğinde güncel olmayan driverlar, norton v.s gibi programların deneme sürümleri v.s oluyor. Benden vista DVD' si ile sıfır kurulum yapıp güncel sürücüleri ve istediği programları yüklememi rica etti. Laptopun arkasında lisans etiketi ve ürün anahtarı olduğundan yapabilirim dedim ama lisans İng. Vista Home Premium olduğu için aynısını kurabileceğimi yoksa sorun çıkacağını söyledim

Neyse format attım. İngilizce Vista DVD sini takıp Home Premium yükledim. Aktif etmek istediğimde ürün anahtarı geçersiz dedi, error verdi.

Notebook ile beraber gelen Vista ile yüklediğim vista dil seçeneği dahil olmak üzere bire bir aynıydı.

Bu aşamada doğal olarak tepem attı. Bu notebook satın alınırken işletim sistemli geliyor ve verdiğimiz paranın bir kısmı bu işletim sistemine ait değil mi? Af buyrun bu kadar insan salak mı? Temiz kurulum yapılamayacak, ömrü billah recovery DVD mahkum maruz kalacak bir işletim sistemi satın alıyor?

Hayır yarın öbürgün Service Pack çıkacak. Bilmem ne olacak. Doğru düzgün sıfır kurulum yapmak yerine sürekli bir recovery dvd si ve içerisindeki eskimiş driverlara ve eski programlara mahkum kalınacak. Şimdi bazı arkadaşlar driverlar, programlar uninstall edilebilir diyecek. E niye uninstall etmek zorunda kalalım. Notebook un altındaki lisans çeyrek lisans mı? Gerçekten büyük saçmalık. Lisans alıyorsunuz ve o lisans bir recovery dvd sine mahkum

• yarın bakayım yanında verilen dell vista dvd'si(recovery değil) ingilizce mi türkçe mi. laptop 2-3 ay önce metro dan alındı. o zamanlar türkçe vista vardı dvd de türkçe olması lazım. ayrıca lapop tr vista yüklü geldi recovery türkçe, vista dvd'si ingilizce mi yani??? öyle şey mi olur. bana türkçe vista yüklü geldi laptop. altındaki lisans da türkçe değil mi bu durumda? ben mi yanlış anlattım bilmiyorum valla. durum bu. recovery dvd ile çıplak(hehe) vista dvdsi farklı ürün anahtarları farklı mı yani? böyle olamaz sanırım sonuçta aktifleştirilmiş halde geldi türkçe vista home premium.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunman233

yarın bakayım yanında verilen dell vista dvd'si(recovery değil) ingilizce mi türkçe mi. laptop 2-3 ay önce metro dan alındı. o zamanlar türkçe vista vardı dvd de türkçe olması lazım. ayrıca lapop tr vista yüklü geldi recovery türkçe, vista dvd'si ingilizce mi yani??? öyle şey mi olur. bana türkçe vista yüklü geldi laptop. altındaki lisans da türkçe değil mi bu durumda? ben mi yanlış anlattım bilmiyorum valla. durum bu. recovery dvd ile çıplak(hehe) vista dvdsi farklı ürün anahtarları farklı mı yani? böyle olamaz sanırım sonuçta aktifleştirilmiş halde geldi türkçe vista home premium.

dostum maalesef tam dediğin gibi altındaki lisans ingilizce vistanın ama recovery de türkçe vista var çok garip ama öyle ben de kafayı yemiştim

• siz nasıl krack yapıyorsunuz???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.