Şimdi Ara

Euro Dizel mi Normal Mazot mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda dizelci kardeşlerimin yardımına ihtiyacım var.

Ben uzun zamandır dizel arabama Eski bildigimiz mazottan laıyordum. Tek sorunum ses problemiydi. Motor calısınca sanki mercedes kamyon suruyor gibi hissediyordum kendimi.. Sonra denemek amacı ile euro dizel aldım. 20 YTL Total den. Ve bunu aldığımda kırmızı yanıp sonuyordu ve bitmek uzereydi mazotum. Tam olarak 140 km yol yaptım 20 YTL euro dizelle . Fakat eski mazotla daha fazla yol yapıyordum. Acaba ben hangsini kullanmalıyım avantajlarm ve dezavantajlarım ne olur ? Tşkler.

• araç nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: torossediri

araç nedir?
    Corsa 1.7 DTI
  • quote:

Orijinalden alıntı: KANOTIX

Corsa 1.7 DTI

Alıntıları Göster
    normal mazot ile düşük kükürtlü mazot un litre fiyatları farklı olduğu için 20 ytl.de yaklaşık 1 litre fark edecektir yakıt alırken.

en önemli sebep budur.

bunun dışında turbosu bulunan bütün dizellerin düşük kükürtlü yakıt kullanması gerektiğine inanıyorum.

ayrıca ölçümlerini depoyu görebileceğin son noktaya kadar doldurarak yaparsan daha doğru sonuçlara ulaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: torossediri

normal mazot ile düşük kükürtlü mazot un litre fiyatları farklı olduğu için 20 ytl.de yaklaşık 1 litre fark edecektir yakıt alırken.

en önemli sebep budur.

bunun dışında turbosu bulunan bütün dizellerin düşük kükürtlü yakıt kullanması gerektiğine inanıyorum.

ayrıca ölçümlerini depoyu görebileceğin son noktaya kadar doldurarak yaparsan daha doğru sonuçlara ulaşabilirsin.

Alıntıları Göster
    Benimde aracım corsa 1.7 DTI ve hep total eurodiesel alıyorum. Şu ana kadar hiçbir şikayetim yok ve motor hala ilk günkü gibi çalışıyor. Km'de 120-130 bin lira yakıyor ortalama.

• quote:

Orijinalden alıntı: mastertr

Benimde aracım corsa 1.7 DTI ve hep total eurodiesel alıyorum. Şu ana kadar hiçbir şikayetim yok ve motor hala ilk günkü gibi çalışıyor. Km'de 120-130 bin lira yakıyor ortalama.

Alıntıları Göster
    3 ay önce sıfır aldığım fiesta 1.4 TDCI aracım 4000 km oldu ama eurodizel ile bir depo ile şehiriçi 550 km gidebiliyorum,bir depo 42 lt alıyor.yani 150 bin lira yakıyor araç,servis hala bana bunun normal olduğunu söylüyor.bunda bir anormallik yokmu sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastertr

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: mastertr

tAHİMİNİM benim aracta bu seviyede yakar cunku ben bu aldığım mazotla şehir dışı 140 - 170 arası hızla 100 km gittim. Bide ayrıca bu euro diesel manyak yaptı arabayı araba zaten yerinde duramıyordu şimdi iyice costu. Bundan sonra euro diesel alacağım. Arkadaşlar bilgi icin tşkr ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyll

3 ay önce sıfır aldığım fiesta 1.4 TDCI aracım 4000 km oldu ama eurodizel ile bir depo ile şehiriçi 550 km gidebiliyorum,bir depo 42 lt alıyor.yani 150 bin lira yakıyor araç,servis hala bana bunun normal olduğunu söylüyor.bunda bir anormallik yokmu sizce?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: tyll

yüksek devirde kullanıyorsan ondan olabilir 2000-2500 arası kullan... çok dur kalk varsa biraz da...

yinede çok normal diil

• quote:

Orijinalden alıntı: ulasklu

quote:

yüksek devirde kullanıyorsan ondan olabilir 2000-2500 arası kullan... çok dur kalk varsa biraz da...

yinede çok normal diil

Alıntıları Göster
    euro diesel kullan arkadaşım farkı var kullandıkça anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyceyman

euro diesel kullan arkadaşım farkı var kullandıkça anlarsın

Alıntıları Göster
    EURODİESEL ALMANI TAVSİYE EDERİM ARACA DAHA PERFORMANS KATIYO AYRICA İÇİNDEKİ KİMYASAL ORANI YÜKSEK OLDUĞUNDAN MOTORUN KİRLENMESİ DAHA AZ OLUYOR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ART

EURODİESEL ALMANI TAVSİYE EDERİM ARACA DAHA PERFORMANS KATIYO AYRICA İÇİNDEKİ KİMYASAL ORANI YÜKSEK OLDUĞUNDAN MOTORUN KİRLENMESİ DAHA AZ OLUYOR.

Alıntıları Göster
    YENİ NESİL MOTORLARA KESİNLİKLE EURODİZEL KULLANIN AKSİ TAKTİRDE BAŞINIZ ÇOK AĞRIR ARABADA İNANILMAZ ARIZALARA YOL AÇIYOR VE MOTOR KISA SÜREDE BİTİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyll

Alıntıları Göster
    quote:

sakın bandırmadaki servis olmasın aynı şeyleri banada söylemişti servis
    benim 1.9 doblo bile şehir içinde 145bin yakıyor
    ben fiestama doblodan az yaktıramamıştım
    servis değiştir bence
    yada arabayı değiştir multijet yada cdti al

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: mastertr

tAHİMİNİM benim aracta bu seviyede yakar cunku ben bu aldığım mazotla şehir dışı 140 - 170 arası hızla 100 km gittim. Bide ayrıca bu euro diesel manyak yaptı arabayı araba zaten yerinde duramıyordu şimdi iyice costu. Bundan sonra euro diesel alacağım. Arkadaşlar bilgi icin tşkr ederim.

Alıntıları Göster
    slm
    bende de2003 model var yeni aldım bakımlarını yaptığım halde klima kapalı iken 100-120 arası hızla 120bin
    klim aarasıra açıken 130bin
    şehir içi ortalam 150
    şehirler arası fazla değilmi szice

• 2003 fiesta şehir içi 150
    şehirler arası 120-130
    sizce normalmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasitkorkmaz

2003 fiesta şehir içi 150
    şehirler arası 120-130
    sizce normalmi
    quote:

Orjinalden alıntı: rasitkorkmaz

şehirler arası 120-130
    sizce normalmi

Kesinlikle değil
    Ben doblo 1.9jtd ile şehir içinde 145 bini hiç geçmedim ama yeni zam geldi artık geçer herhalde
    benim eski fiestada geçen sene 120 yakıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: rasitkorkmaz

şehirler arası 120-130
    sizce normalmi

Kesinlikle değil
    Ben doblo 1.9jtd ile şehir içinde 145 bini hiç geçmedim ama yeni zam geldi artık geçer herhalde
    benim eski fiestada geçen sene 120 yakıyordu

Alıntıları Göster
    nedenini bilmesem de;
    dizel araçlarda bu yakıtolayı bir süre sonra oturuyor düzene. alan tanıdıklarım hep bunları yaşadılar özellikle ford fusion cular.yakıt tüketimi bir süre sonra oldukça düşüyor.hatta full leyip deneyenler fabrika verilerinin altında bile çıktığını söylüyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: bozan

nedenini bilmesem de;
    dizel araçlarda bu yakıtolayı bir süre sonra oturuyor düzene. alan tanıdıklarım hep bunları yaşadılar özellikle ford fusion cular.yakıt tüketimi bir süre sonra oldukça düşüyor.hatta full leyip deneyenler fabrika verilerinin altında bile çıktığını söylüyorlar..

Alıntıları Göster
    sürmeyi öğreniyorlardır :P ben bile( Acemi sayılırım size göre) benzinli yeni focus sedanla 170bin yakıyorum şehirler arasında (klima full açık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 3 Eylül 2005, 3:30:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

sürmeyi öğreniyorlardır :P ben bile( Acemi sayılırım size göre) benzinli yeni focus sedanla 170bin yakıyorum şehirler arasında (klima full açık)

Alıntıları Göster
    Evet sürmeyi bilmek onemli bence.. Daha once bu aracı eşim kullanıyordu. Yani corsayı 1000 kmde iken ondan geri aldım cunku suremedi. Tabi araca bi el atayım dedim enjeksiyon kaçırmış biraz.. Daha 100 km yevarmadan. Galiba hiç 1500 devirin uzerinde gitmemiş. :)) Fakat şimdi araç 30 bine dayandı ama motor sesi felan değişti. Yakıt olayına gelincede Tabi biraz motor yuksek. Bu araçla yeri geliyor 5 kişi Toros dağlarına tırmanıyoruz. Banamasını demiyor klima acık kapalı farketmiyor. 1.3 Cdti almayı dusunuyordum. Fakat guclu olmadığını dusunuyorum. Ayrıca Bu araçla 5. viteste 90 km/h sabit hızla gidersen 100 km 3.9 litre civarında yakıt harcıyor.

• quote:

Evet sürmeyi bilmek onemli bence.. Daha once bu aracı eşim kullanıyordu. Yani corsayı 1000 kmde iken ondan geri aldım cunku suremedi. Tabi araca bi el atayım dedim enjeksiyon kaçırmış biraz.. Daha 100 km yevarmadan. Galiba hiç 1500 devirin uzerinde gitmemiş. :)) Fakat şimdi araç 30 bine dayandı ama motor sesi felan değişti. Yakıt olayına gelincede Tabi biraz motor yuksek. Bu araçla yeri geliyor 5 kişi Toros dağlarına tırmanıyoruz. Banamasını demiyor klima acık kapalı farketmiyor. 1.3 Cdti almayı dusunuyordum. Fakat guclu olmadığını dusunuyorum. Ayrıca Bu araçla 5. viteste 90 km/h sabit hızla gidersen 100 km 3.9 litre civarında yakıt harcıyor.

Alıntıları Göster
    gaza basarkan ayağının altında yumurta varmış gibi basacaksın. fazla basarsan yumurta kırılır az basarsan yumurta düşer:)

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: KANOTIX

1.3 cdti test edince ne kadar güçlü olduğunu göreceksin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.