Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netherlands olarak oynuyorum. Yeni dünyanın çoğuna egemen oldum. Eski dünyada da Avustralya, Yeni Zelanda'ya yerleştim. Şimdi de Endonezya taraflarında gelişmeye başladım. Daha önce hiç bu kadar büyümemiştim. Daha önce bana ait olan merkezde "collect from trade" diyip diğer yerlere de "transfer trade power" derdim. Şimdi elimde koloni devletlerime ait birçok ticaret merkezi ve 24 tane tüccar var, ne yapsak en verimli yapmış oluruz? Bir de manpower ve para olarak sıkıntım yok, o yüzden Asya'daki toprakları hrp ticaret şirketlerine veriyorum. Bu doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 29 Ağustos 2017; 22:5:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Netherlands olarak oynuyorum. Yeni dünyanın çoğuna egemen oldum. Eski dünyada da Avustralya, Yeni Zelanda'ya yerleştim. Şimdi de Endonezya taraflarında gelişmeye başladım. Daha önce hiç bu kadar büyümemiştim. Daha önce bana ait olan merkezde "collect from trade" diyip diğer yerlere de "transfer trade power" derdim. Şimdi elimde koloni devletlerime ait birçok ticaret merkezi ve 24 tane tüccar var, ne yapsak en verimli yapmış oluruz? Bir de manpower ve para olarak sıkıntım yok, o yüzden Asya'daki toprakları hrp ticaret şirketlerine veriyorum. Bu doğru mudur?

Ticareti main nodelarda toplamaya çalış, (tüm okların orada bittiği yerler) oradaki gücün %100 olana kadar tüm tüccarları oraya doğru trade power yönledirecek şekilde ayarla. Onlar da bitince, en yüksek gelir nerede oraya bak o nodelardan collect de.

• Oyuna 1508 de fransa olarak başladım iron mode(normal zorluk) açık olmasına rağmen hiçbir başarım kazanamadım sebebi ne ki acaba(Oyun sonu skorum 20.000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msaniyamac -- 1 Eylül 2017; 21:54:15 >
  • Msaniyamac M kullanıcısına yanıt
    1444te başlaman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal zorluk olmuyor + 1444 te başlaman lazım bazı achievement icin

• Great horde olarak aralarında kaldım gariban gibi. İkisi de rival, aralarında müttefikler. Bir taraftan da bozkır hükumetinin aksilikleri var...

• Konudaki mesajları okuyunca çok oynayasım geliyor, toplam 4-5 saat oynamışımdır ancak bir türlü beceremiyorum şu oyunu. En son hileye başvurup tarihin içine sıçıp siliyorum

Bu arada aklıma takılan bir sorun var. Osmanlıyı seçiyorum ama sürekli bir isyan, huzursuzluk oluyor trakya civarlarında. Sırp isyanıydı galiba en çok olan. Ne yapmam lazım bunun için? Daha önce internetten araştırdım, oyun dosyalarından bunu düzeltenler var. Bazı oyuncularda bu isyanlardan şikayet ediyordu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 10 Eylül 2017; 3:2:32 >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    #Koskoca Osmanlısın, isyan ederlerse ordunla dağıt geç hocam. Yalnız isyancılar bir bölgenin kontrolünü almadan dağıtman gerekli, yoksa o bölgede seperatism(ayrılıkçılık) ortaya çıkıyor. Bu da uzunca bir süre local unrest(bölgesel huzursuzluk) getiriyor.

#Sırp kültürünü kabul gören kültürlere ekle.(100 DIP ister) Kabul görmeyen kültürler +2 unrest getirir. Balkanlarda ilerleyeceksen Sırp kültüründe birçok bölge var. Sadece isyan açısından değil, vergi ve manpower açısından da mantıklı bir hamle olacaktır.

#Misyoner gönder. Bunu yapmadan önce 2. maddeyi uygularsan misyoner daha etkili olur. Dinin unreste etkisini din sekmesinden bulabilirsin. "örn tolerence to true faith: +5.0 tolerence to heathens: -2.0 gibi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 10 Eylül 2017; 10:50:46 >
  • Yeni güncellemede oyuna mezhepler eklenecek.

quote:

religious_schools = {
    #Sunnis
    hanafi_school = {
    technology_cost = -0.05
    }
    hanbali_school = {
    ae_impact = -0.1
    }
    maliki_school = {
    development_cost = -0.1
    }
    shafii_school = {
    merchants = 1
    }
    #Shias
    ismaili_school = {
    horde_unity = 1
    legitimacy = 1
    republican_tradition = 0.5
    devotion = 1
    }
    jafari_school = {
    shock_damage = 0.1
    }
    zaidi_school = {
    shock_damage_received = -0.1
    }
    }

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 12 Eylül 2017; 15:24:54 >

• Halifelikle ilgili bişeyler bekliyodum ama eklememişler.

forum.strategyturk.com
    EU4 - Piety Değişiklikleri ve Fıkıh Mezhepleri
    https://forum.strategyturk.com/konu-gunluk-eu4-piety-degisiklikleri-ve-fikih-mezhepleri

•  Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

Osmanlı'ya olan gıcıklığım nefret seviyesine ulaşmak üzere. Herif 5 dk durmuyor, barış biter bitmez savaş ilanı. Savaş ilan diyor da ne oluyor, toprak alışverişi yok, sadece savaş tazminatı. Normalde biraz ben biraz Polonya durumu kurtarırdık ama bu sefer Polonya da yardıma gelmedi. Yine akıl edip Osmanlı'dan korunmak (dağlık arazi geçiş penaltısı) ve Osmanlı'ya sınır olup tech bonus almak için Batı Gürcistan'ı almıştım. Şimdi durum bu, ben sınıra orduyu yığıyorum. O da orada 180binlik ordusuyla sınırda aşağı yukarı volta atıp duruyor. O sırada kaynak yetersizliğinden ikimizin de ordusu yıpranıyor, savaş bitesiye elimizde manpower kalmıyor. Hatta "benim daha elimde 50.000 manpower var, onun kalmamış. savaşı uzatayım da ordusu azaladursun, umarım birazdan Avusturya müttefiklerini toplar saldırır" diye düşünüp hareket ediyorum.

Kendim zarar görmem pahasına Osmanlıdan kurtulmak istiyorum, bu olmasa ülkeyi şimdiye kadar ikiye katlamıştım. Strateji önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 13 Eylül 2017; 0:9:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

Yeni güncellemede oyuna mezhepler eklenecek.

quote:

religious_schools = {
    #Sunnis
    hanafi_school = {
    technology_cost = -0.05
    }
    hanbali_school = {
    ae_impact = -0.1
    }
    maliki_school = {
    development_cost = -0.1
    }
    shafii_school = {
    merchants = 1
    }
    #Shias
    ismaili_school = {
    horde_unity = 1
    legitimacy = 1
    republican_tradition = 0.5
    devotion = 1
    }
    jafari_school = {
    shock_damage = 0.1
    }
    zaidi_school = {
    shock_damage_received = -0.1
    }
    }

Buda dlc dir kesin :(

• Hangi DLC'ler alınmalıdır?
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/europa-universalis-4-dlc-rehberi--122900579

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 24 Eylül 2017; 18:35:29 >
  • Beyler 100 saatim var, bir sorum olacak yeni ele gecirilen yerlerin autonomi sini core - state - tekrar core yapmadan dusurme yolu yok mu? O kadar yer aliyorum yeni aldigim yerlerden gelen gelir findik kadar oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Beyler 100 saatim var, bir sorum olacak yeni ele gecirilen yerlerin autonomi sini core - state - tekrar core yapmadan dusurme yolu yok mu? O kadar yer aliyorum yeni aldigim yerlerden gelen gelir findik kadar oluyor

Autonomy düşürebilirsin fakat bu o bölgedeki unresti arttırır. Onun haricinde belli başlı idealarla veya eventler ile düşürebilirsin.

• Oyunda Tarih akisi ozelliginin temel pakette yer almasi gerekirdi. Bu sirketi zaten sadece DLC stratejisi yuzunden elestiriyorum. Yoksa oyunlariyla tarih ogreten bir firma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Oyunda Tarih akisi ozelliginin temel pakette yer almasi gerekirdi. Bu sirketi zaten sadece DLC stratejisi yuzunden elestiriyorum. Yoksa oyunlariyla tarih ogreten bir firma.

Oyun binlerce saati vadediyor, şahsen böyle düşünce dlcler o kadar batmıyor. Tabi gönül isterdi ki oyun tam çıksın dlc falan olmasın ama
  • Merhabalar arkadaslar, brandenburg ile prusya kurup biraz eglenmek istedigim campaign basarili bir sekilde bitince timelapse videosunu paylasmak istedim, cok onemli bir basarim yok, o guzelim disiplin ile biraz stack wipe atmak istedim. Keyifli seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=RP42RkfeVIw&ab_channel=ZugZug
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.