Şimdi Ara

Ev ağ sistemi çözüm arayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bina cihaz krokisini ekte veriyorum. 3. katta linksys wag120 modem ile dsl bağlantısı yapıyor ve 2 bilgisayara lan dan bağlantı var. Bu bilgisayarlardan biri media server olduğu için binadaki medya oynatma destekli televizyonlar da ağ yapısına bağlı. Modemin kablosuz ssid si: SSID1 Gene aynı katta bir adet 100 mbit switch ile bağlantı dağıtılıyor. Switchten 1 adet airties RT 211 model modem kablolu bağlantı ile dhcp aktarıcı modunda bağlı. 2. kattaki bu airties cihazın kablosuz ssid si: SSID2. Geri kalan cihaz bağlantıları krokide gözüküyor. Değişiklikler sonunda varmak istediğim noktaya gelirsek;

1) PC 1 ve PC 2 arasında Gbit bağlantı
    2) Bilgisayarların internet bant genişliklerinin kontrol edilebilmesi
    3) 1. Kata yeni bir cihaz koyarak PC 4 ve TV 4 kablolarını bu cihazdan beslemek ve 3. kattan 1. kata inen kabloların 1 ini iptal etmek.
    4) Her 3 kattaki kablosuz bağlantıları tekrarlayıcı gibi tek ssid de toplayarak katlar arası geçişlerde bağlantıyı o katın bağlantısına elle geçirmek zorunda kalmamak( mevcutta ssid 1 ve ssid 2 hem 3. kat hem de 2. kattan çekmesine rağmen 3. katta ssid 2 ve 2. katta da ssid 1 sinyal seviyesi düşük olmasına rağmen gözükmekte. Bu yüzden telefon ve notebookların kablosuz bağlantıları kopup kendi katının bağlantısına geçmiyor fakat veri iletiminde de performans alınamıyor.)

Sistemi bu hale getirmek için en ekonomik cihaz değişim rotası sizce nedir? 4 lan portlu kablosuz tekrarlayıcılar bağlantıyı illa kablosuzdan alıp mı tekrarlamak zorundalar, lan dan alıp aynı ssid ye tekrarlama imkanı var mı? Gbit bağlantı için modem mi değiştirmek tercih edilmeli yoksa ayrı bir router daha mı uygun olur? İleride fiber internete geçilmesi halinde bina girişinden gelen lan kablosu şu anda airties cihazın olduğu yere sıva altı olarak gelmekte bu sebeple giriş noktası orası olmak zorunda.
     Ev ağ sistemi çözüm arayışı

• Arkadaşlar yok mu yorum yapacak?
  • dostum isteklerine çözüm olacak şekildr az maliyetli ileri dönük bi yatırım olarak ilk şemayı inceleye bilirsin
    wr1043 üzerinden hız ayarlaması yapabilirsin.

http://www.imgur.com/go5BmaA.jpeg

ilerde fiber internet almanız durumundada 2. şemayı düşünebilirsin

http://www.imgur.com/mZHgQCY.jpeg

bu arada her bi kablosuz ağ için farklı ssid kullanmanı tavsiye ederim hakeza ileride bir problem oluştuğunda hata tespitin daha kolay 'olur ayrıca her bir wireless ın performansını ayrı ayrı test edebilirsin. windows sistemleri aynı ssid ye sahip ap leri manuel seçmeye olanak tanımıyor bağlandığın ağın hangi cihaz olduğunu bilmemek kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol9000 -- 14 Ağustos 2013; 3:40:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, cevap için teşekkürler. İlk resimdeki wr1043nd ürününde QoS var fakat benim aradığım öncelik tanımlamaktan öte, tanımlanmış mac adreslerine belirli internet bant genişliği atarken tanımsızlara ayrı bir bant genişliği koşullandırması kuralı uygulamak istiyorum. Ağ bant genişliğinde bir limitlemeye ihtiyacım yok. Gene ilk resimdeki 1. kat için önerdiğiniz cihazda kablosuz yok, onun yerine gene wr1043nd kullanılabilir diye düşünüyorum.
    Her katın ssid si farklı olunca ben 3. katta iken laptop yada telefondan kablosuza bağlanıp cihazı 2. kata indirdiğimde bağlantı halen zayıf bir şekilde çektiği için kendiliğinden kopup 2. katın ssid sine dönmüyor, bu sebeple de sürekli elle bağlantı değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu konuda ssid yi tek yapmaktan başka nasıl bir çözüm kullanabilirim ?
  • Toprak9 T kullanıcısına yanıt
    Tplink alma, başka marka al, gbit sitch al, nereye ne veriyorsan burdan ver .
    OoS sınırlamanı da switch üzerinden yap. Asla modemin kablosuzunu kullanma, Ayrı bir access point al ya da router, Bunuda switche da bağla ki kablosuzu da sınırlayabil.
  • Gbit switch konusunda ben de hem fikirim fakat, qos ile tam anlamı ile sınırlama yapılabiliyor mu? Benim izlenimim öncelik belirlemeye yaradığı yönünde. 3 Kat içerisinde gezinirken her katta otomatik tam çekim almayı nasıl sağlayabilirim? Farklı ssid ile kat değiştirince sorunu çözemiyorum, Şenol beyin belirttiği sebep ile de aynı ssid lerden hangisene bağlandığını ayırd edemiyorsak, tek bir ssid yi kablolu lan ile repeat etmek mümkün mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.